стрічка

«Хай живе життя!»: Україна, перемога та шлях до ЄС

16 Січня 2024, 08:23
Ольга Булковська 4475
Ольга Булковська

У Луцьку 15 грудня відбувся восьмий West Media Forum. Голова оргкомітету форуму журналістка Ольга Булковська у вітальній промові наголосила, що його гасло «Хай живе життя!» актуальне нині, коли Україна захищає свою незалежність та територіальну цілісність у війні, розв'язаній Росією. 

Звертаючись до присутніх, Ольга Булковська уточнила, що у Луцьку на захід зібралися не просто гості й учасники, а друзі й однодумці.

Ольга Булковська: «Хай живе життя!»
Ольга Булковська: «Хай живе життя!»

У 2023-му за гасло форуму його організатори обрали слова великої Лесі Українки: «Хай живе життя!». 

«Ця фраза – то з її листів, про Лесю, її творчість, філософію і вчинки, де слова не розходилися зі справами. Ця фраза – про віру в нескореність людського духу й силу життя, про боротьбу за свої права та свободи. І – про перемогу правди, світла, життя!» – пояснила промовиця. 

Вона додала, що для українців та українок це гасло набуло особливого звучання в умовах повномасштабної війни, розв’язаної Росією, збройна агресія якої триває десятий рік.

Адже від 24 лютого 2022-го страшне щодення України – це смерті, руйнування, втрати, біль, протистояння російським окупаційним військам ціною десятків тисяч життів захисників і захисниць, мирного населення. Пам’ять усіх вбитих Росією присутні вшанували хвилиною мовчання.

За словами Ольги Булковської, попри все, Україна живе, бореться і перемагає. «Навіть учорашній день, сповнений повітряних тривог, дав новий привід для непохитної віри в завтра. Бо те, що Європейська Рада ухвалила рішення про відкриття переговорів із Україною про вступ до ЄС – то саме «Хай живе життя!» – наголосила журналістка.

Ольга Булковська: «Хай живе життя!»
Ольга Булковська: «Хай живе життя!»

А щодо форуму, то, зазначила голова оргкомітету, його учасники й учасниці приїхали, щоб поговорити про журналістську роль, завдання, виклики і здобутки у цих випробуваннях. 

«Ми – важливі у цій боротьбі. Багато медійників боронять Україна, свободу слова і демократію зі зброєю у руках, у лавах ЗСУ. А на нас, присутніх у залі, – відповідальність за те, чи побачить/почує/прочитає світ правду про те, що відбувається тут, у найбільшій країні Європи. І ми своєю працею маємо максимально зберегти кожну деталь цього кривавого протистояння для наступних поколінь українців, щоб вже назавжди вивчити урок сусідства з росією, щоб більше ніколи ворог не приспав нас фейком про братній народ і на зайшов на наші землі з кривавим рускім міром», – звернулася журналістка до присутніх.

Ольга Булковська: «Хай живе життя!»
Ольга Булковська: «Хай живе життя!»

Ольга Булковська уточнила, що, працюючи над програмою форуму, організатори прагнули, щоб цей день теж був спрямований на формування того майбутнього, де «Хай живе життя!» з гасла стане реальністю для України й усіх її громадян. «Хай переможе наше і всього цивілізованого світу прагнення до світла», – побажала вона на завершення промови.

Читайте також:

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024