стрічка

Криза на кордоні: як Україна посилює рубіж із Білоруссю

12 Листопада 2021, 13:25
На кордоні 5951
На кордоні

Глава МВС Денис Монастирський озвучив тактичні кроки щодо зміцнення українського кордону через міграційну кризу на кордоні Польщі та Білорусі.

Як пише видання НВ, в ефірі програми «Право на владу» міністр розповів, що визначено десять ділянок, де може відбутися основний підхід мігрантів до держкордону. Їх посилять спільні загони прикордонників, Нацгвардії та поліції.

«Основний меседж — це консолідація всіх зусиль. Тому ми вчора на РНБО говорили також про підрозділи територіальної оборони. Міністр оборони підтримав цю ідею, і президент її підтримав у тому, щоб у цих областях провести навчання з територіальної оборони», — зазначив Глава МВС.

Монастирський також дав доручення поліції підняти всі громадські формування з охорони громадського порядку та державного кордону, які є на цих територіях та мають право на носіння травматичної зброї.

Читайте такожАвіація та 8,5 тисяч військовослужбовців і поліцейських додатково захищатимуть український кордон з Білоруссю

«У нас таких видано понад 200 тисяч. Повинні бути відповідні реєстри. Ці люди мають бути скликані на навчання, яке протягом найближчого місяця має пройти на українсько-білоруському кордоні», — додав глава МВС.

Глава МВС також уточнив, що розвідка інформуватиме про місця скупчення мігрантів біля кордонів України.

Читайте також: Високопосадовці перевіряють готовність кордону на Волині до міграційної кризи

«Якщо буде направлено мігрантів у бік України, куди саме вони рухаються. І саме там мобільні групи будуть перебувати вже за лічені хвилини. Основна мета — не допустити масового прориву державного кордону», — резюмував міністр.

Читайте також: Україна збудує стіну на кордоні із Росією та Білоруссю за 17 мільярдів гривень. ВІДЕО

Додамо, що днями у чатах мігрантів з'явилась альтернативна схема, як потрапити до Німеччини в обхід Білорусі – через Україну, Словенію та Чехію:

Мігранти також можуть обрати шлях через Закарпаття
Мігранти також можуть обрати шлях через Закарпаття

Цю карту поширили незалежні білоруські медіа.

Читайте також: Шацька громада може стати однією з точок прориву мігрантів, – Монастирський під час візиту на Волинь

Нагадаємо: Польща, Литва та Латвія цього року зіштовхнулися із значним зростанням кількості нелегальних мігрантів із боку білоруського кордону.

Згодом з’явилися дані про те, що біженців до кордону організовано звозять силовики режиму Лукашенка. Країни ЄС пов’язують це із санкціями проти білоруського диктатора.

Читайте такожРосійські бомбардувальники патрулюватимуть кордони Білорусі

На тлі регулярних відправок до Польщі з території Білорусі нелегальних мігрантів, влада країни планує побудувати на кордоні стіну, а Німеччина має намір направити їй на допомогу своїх прикордонників.

Мінськ звинувачення в організації нелегальної міграції заперечує. За словами Лукашенка, білоруська сторона готова приймати туристів зі східних країн з економічних міркувань.

Крім того, самопроголошений президент заявив, що Білорусь не «захищатиме Європу від потоку нелегальних мігрантів».

Читайте такожМіграційна криза: хто такі іракські курди і чому вони тікають

Читайте також: Тактика дрібних капостей: що означає обстріляний стовп на українсько-білоруському кордоні

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024