стрічка

Шацька громада може стати однією з точок прориву мігрантів, – Монастирський під час візиту на Волинь

12 Листопада 2021, 09:58
Міністр зустрівся з жителями Шацька 727
Міністр зустрівся з жителями Шацька

Під час робочого візиту на Волинь міністр внутрішніх справ Денис Монастирський перевірив стан охорони державного кордону з Білоруссю та зустрівся з жителями Шацька.

Про це інформує сайт Шацької селищної ради.

Причиною приїзду високопосадовця стала ситуація на білорусько-польському кордоні, зокрема питання недопущення руху незаконних мігрантів із сусідньої Білорусі на територію України.

Читайте також: Міграційна криза: хто такі іракські курди і чому вони тікають

«Щоб запобігти можливому прориву мігрантів і дестабілізації ситуації в Україні, ми зосереджуємо на Волині додаткові сили МВС, залучаючи до посиленої охорони кордону близько 8,5 тисяч військовослужбовців, поліцейських та необхідну техніку», – зазначив під час виступу перед шачанами міністр внутрішніх справ.

Читайте такожАвіація та 8,5 тисяч військовослужбовців і поліцейських додатково захищатимуть український кордон з Білоруссю

За словами міністра, саме Шацька громада може стати однією з точок прориву мігрантів, адже територія максимально наближена до Польщі. І хоча поки що прямої загрози немає, а ситуація на кордоні повністю контрольована, готуватися до можливої ескалації потрібно вже зараз.

В планах – налагодити тісну взаємодію між владою, громадою, представниками територіальної оборони, громадських формувань, силовиками, відпрацювати сценарії спільних дій та провести масштабні польові навчання.

Денис Монастирський заручився підтримкою керівництва громади в питанні забезпечення військовослужбовців, які прибули сюди для охорони кордону, теплими помешканнями в холодну пору року (зараз вони живуть у наметах).

Міністр дав відповіді на запитання жителів Шацька, запевнив, що державний кордон – під пильною охороною і наголосив, що прояснення ситуації з нелегальними мігрантами можливе через 1-2 місяці.

Читайте такожВисокопосадовці перевіряють готовність кордону на Волині до міграційної кризи

 

Коментар