стрічка

Високопосадовці перевіряють готовність кордону на Волині до міграційної кризи

11 Листопада 2021, 14:00
Перевіряють готовність кордону до міграційної кризи 804
Перевіряють готовність кордону до міграційної кризи

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко, керівники поліції та Нацгвардії прибули до Волинської області.

Про це йдеться на сторінці МВС.

На ділянці прикордонного підрозділу «Грабове» Луцького прикордонного загону будуть проводити навчання для бойової координації між усіма підпорядкованими структурами МВС: Державною прикордонною службою, Національною поліцією, Національною гвардією України, Державною службою з надзвичайних ситуацій та Міграційною службою.

«З метою протидії потенційній кризі з мігрантами, ми залучимо всі п’ять структур МВС без винятку, як єдиний кулак внутрішньої безпеки України», – заявив Денис Монастирський.

Нагадаємо: міграційна криза на білоруському кордоні з країнами ЄС почалася 2021 року після того, як самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко пообіцяв послабити контроль за кордоном.

Відтак Україна наразі активно посилює захист кордону з Білоруссю, аби повністю контролювати ситуацію на своєму рубежі. Прикордонники навіть готові до можливих провокацій.

Додамо: Лукашенко заявив, що до стихійного табору мігрантів намагаються перекинути зброю з Донбасу.

«Останні дві доби перекидають зброю. Зброя переважно йде (ми з росіянами тримаємо на контролі це питання, з Путіним розмовляли на цю тему) з Донбасу. Йде зброя для чого? Тут хочуть влаштувати провокацію. Зіштовхнути лобами наших прикордонників із їхніми, наших військових з їхніми», - передаємо його цитату дослівно.

Якось Лукашенко забув відмітити, що немає спільного кордону у Білорусі з Донбасом. А от з окупованої частини через територію РФ зброя дійсно може потрапити до Білорусі.

Також Лукашенко попередив, що Білорусь може перекрити газопровід «Ямал-Європа» у разі нових санкцій ЄС та закриття кордонів.

Нагадаємо: Росія підключила стратегічну авіацію до чергування на кордонах Білорусі з Польщею, країнами Балтії та Україною – відтак з 10 листопада рубіж там патрулюють російські бомбардувальники.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024