стрічка

У Луцьку відбулася акція на підтримку полонених моряків

11 Грудня 2018, 14:29
1288

У Луцьку біля стін Волинської ОДА урочисто підняли прапор військово-морських сил України, щоб таким чином підтримати полонених Росією українських моряків.

Близько сотні лучан зібрались на Київському майдані у вівторок, 11 грудня.

Нагадаємо, 25 листопада на території Керченської протоки флот Російської Федерації напав на три українські військові кораблі. Крім того, у полон потрапили 24 українські моряки. Через це 26 листопада Верховна Рада України прийняла рішення про введення воєнного стану на території 10 областей.

«Можливо, ми повинні були зібратись раніше…Але коли ти далеко від фронту, то по-іншому сприймаєш усі події. Те, що сталось у Керченській протоці говорить про одне: якщо раніше Росія заявляла, що не має відношення до всього, що відбувається в Україні, то тепер це доведений агресивний збройний напад на наші кораблі», – сказав голова Волинської ОДА Олександр Савченко.

Від додав, що українські моряки повели себе достойно і з гідністю.

«Вірю, що вони так само будуть себе поводити незаконно перебуваючи в полоні. Так само гордо повернуться додому. І так само гордо колись ми з ними проведемо парад українських військових на Червоній площі біля Кремля. Не сьогодні, не завтра, але колись це буде, бо наш народ непереможний», – продовжив Савченко.

Він зазначив, що акція підняття прапора відбувається по всій території Волині.

 У Луцьку право підняти державний прапор України та прапор військово-морських сил ЗСУ на підтримку українських моряків надалось старшому сержанту, учаснику АТО, морському піхотинцю Анатолію Горуну.

Прапор підняли під гімн України на гасло «Слава Україні!».






















ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ: Любомльщина долучилася до всеукраїнської акції на підтримку полонених моряківШачани долучились до акції на підтримку військовополонених моряків, що перебувають під судом в РосіїУ Луцьку відбулася акція на підтримку полонених моряківУ Ківерцях підняли прапор ВМС України на підтримку полонених моряківУ Ковелі відбулася всеукраїнська акція на підтримку полонених українських моряківУ Ратному влаштували акцію на підтримку військовополонених моряків. ФОТО.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024