стрічка

Шачани долучились до акції на підтримку військовополонених моряків, що перебувають під судом в Росії

11 Грудня 2018, 15:20
996

Біля будівлі Шацької райдержадміністрації 11 грудня відбулася акція на підтримку військовополонених моряків, що перебувають під судом Російської Федерації.

Участь у заході взяли заступники голови райдержадміністрації Віктор Плейтух та Володимир Бугайчук, голова районної ради Сергій Карпук, військовослужбовці райвійськкомату, учасники АТО, працівники відділів, управлінь та структурних підрозділів райдержадміністрації та районної ради, громадськість селища, - повідомляє прес-служба Шацької РДА. 

Державний прапор України та прапор Військово-Морських сил Збройних сил України на підтримку українських моряків під звуки Державного Гімну України підняв військовослужбовець Шацького райвійськкомату, учасник антитерористичної операції, член районної організації «Ветерани АТО Шацького району» солдат Олег Миселюк.

Дана акціє є зверненням до агресора з вимогою негайного звільнення з-під варти захоплених громадян та забезпечити їхнє повернення додому, а також безумовного повернення нашій державі військових суден.

Нагадуємо, що 25 листопада 2018 року прикордонний корабель Росії протаранив рейдовий буксир українських військових в Азовському морі. Відомо, що два малих броньованих артилерійських катери та рейдовий буксир ВМС ЗСУ переходили з порту Одеси до порту в Маріуполі планово та відповідно до міжнародних норм. Проте  в Росії заявили, що нібито українські військові кораблі «неправомірно зайшли в тимчасово закриту акваторію територіального моря Росії» і продовжили рух до Керченської протоки.

Вже під час виходу з Керченської протоки російські прикордонні судна відкрили вогонь по українських кораблях, внаслідок чого 6 українських воїнів зазнали поранень. Росія захопила два українських судна та взяли в полон 24 українських моряки , яких арештували в окупованому Криму та згодом вивезли до СІЗО Москви.

26 листопада 2018 року через збройний напад російських прикордонників на українських військових в Керченській протоці Верховна Рада затвердила Указ Президента Петра Порошенка про введення в 10-ти областях України воєнного стану.

Слід відзначити, що аналогічні заходи відбулися  у кожному районному центрі Волинської області.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ: Любомльщина долучилася до всеукраїнської акції на підтримку полонених моряківШачани долучились до акції на підтримку військовополонених моряків, що перебувають під судом в РосіїУ Луцьку відбулася акція на підтримку полонених моряків.

Коментар
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром