стрічка

Любомльщина долучилася до всеукраїнської акції на підтримку полонених моряків

11 Грудня 2018, 14:00
Учасники АТО Олександр Лисенко та Андрій Федюшин. 1655
Учасники АТО Олександр Лисенко та Андрій Федюшин.

У Любомлі біля адміністративної будівлі райдержадміністрації урочисто підняли прапор військово-морських сил України, щоб таким чином підтримати 24 полонених Росією українських моряків.

У вівторок, 11 грудня, кілька десятків небайдужих жителів району долучилися до Всеукраїнської акції, – інформує сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату РДА.

Підняли Державний прапор України та прапор військово-морських сил Збройних сил України на підтримку українських моряків учасники АТО Олександр Лисенко та Андрій Федюшин.

Учасники АТО Олександр Лисенко та Андрій Федюшин.
Учасники АТО Олександр Лисенко та Андрій Федюшин.

Як зазначив голова районної державної адміністрації Олександр Устименко, що 25 листопада 2018 року прикордонний корабель Росії протаранив рейдовий буксир українських військових в Азовському морі. Відомо, що 2 малих броньованих артилерійських катери та рейдовий буксир ВМС ЗСУ переходили з порту Одеси до порту в Маріуполі планово та відповідно до міжнародних норм.

Проте в Росії заявили, що нібито українські військові кораблі «неправомірно зайшли в тимчасово закриту акваторію територіального моря РФ» і продовжили рух до Керченської протоки.

Група кораблів ВМС України продовжила свій шлях до Маріуполя. Щоправда, вже під час виходу з Керченської протоки російські прикордонні судна відкрили вогонь по українських кораблях, внаслідок чого 6 українських воїнів зазнали поранень. Також Росія захопила 2 українських судна та взяла в полон 24 українських моряка, яких арештували в окупованому Криму та згодом вивезли до СІЗО Москви.

26 листопада через збройний напад російських прикордонників на українських військових в Керченській протоці Верховна Рада затвердила Указ Президента Петра Порошенка про введення в 10 областях України воєнного стану.

Україна і ми усі категорично вимагаємо від агресора негайно звільнити з-під варти захоплених громадян та забезпечити їхнє безпечне повернення додому, а також безумовного повернення нашій державі військових суден.

Слава Україні! Героям Слава!

Олександр Устименко
Олександр Устименко

Учасники акції
Учасники акції

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024