стрічка

У Ковелі відбулася всеукраїнська акція на підтримку полонених українських моряків

11 Грудня 2018, 19:37
У Ковелі відбулася всеукраїнської акція на підтримку полонених українських моряків 1131
У Ковелі відбулася всеукраїнської акція на підтримку полонених українських моряків

Ковельщина приєдналася до всеукраїнської акції на підтримку 24 полонених українських моряків з малих броньованих артилерійських катерів «Нікополь» і «Бердянськ» та буксира «Яни Капу».

Про це повідомляється на сторінці Ковельської РДА у Facebook.

11 грудня на центральній площі біля Будинку рад відбулася мирна акція на підтримку військовополонених українських моряків, що перебувають під судом Російської Федерації.

25 листопада прикордонний корабель Росії протаранив рейдовий буксир українських військових в Азовському морі. Відомо, що 2 малих броньованих артилерійських катери та рейдовий буксир ВМС ЗСУ переходили з порту Одеси до порту в Маріуполі планово та відповідно до міжнародних норм.

Проте в Росії заявили, що нібито українські військові кораблі «неправомірно зайшли в тимчасово закриту акваторію територіального моря РФ» і продовжили рух до Керченської протоки.

Група кораблів ВМС України продовжила свій шлях до Маріуполя. Щоправда, вже під час виходу з Керченської протоки російські прикордонні судна відкрили вогонь по українських кораблях, внаслідок чого 6 українських воїнів зазнали поранень. Також Росія захопила 2 українських судна та взяла в полон 24 українських моряка, яких арештували в окупованому Криму та згодом вивезли до СІЗО Москви.

26 листопада через збройний напад російських прикордонників на українських військових в Керченській протоці Верховна Рада затвердила Указ Президента Петра Порошенка про введення в 10 областях України воєнного стану.

Голова райдержадміністрації Віктор Козак виступаючи перед присутніми, зазначив, що сьогодні багато районів та областей проводять всеукраїнську акцію на підтримку Військово-Морських сил. Такі акції свідчать, що територіальна громада Ковельщини підтримує нашу армію, наш флот, Збройні сили. І ми зі свого боку маємо продемонструвати єдність у підтримці наших моряків.

Під час акції був піднятий Державний прапор України та прапор Військово-Морських сил Збройних сил України.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ: Любомльщина долучилася до всеукраїнської акції на підтримку полонених моряківШачани долучились до акції на підтримку військовополонених моряків, що перебувають під судом в РосіїУ Луцьку відбулася акція на підтримку полонених моряківУ Ківерцях підняли прапор ВМС України на підтримку полонених моряківУ Ковелі відбулася всеукраїнська акція на підтримку полонених українських моряківУ Ратному влаштували акцію на підтримку військовополонених моряків. ФОТО.














Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024