стрічка

Жителів Ковельського району закликають повідомляти про нелегальних мігрантів з Близького Сходу

13 Листопада 2021, 17:31
Мігранти на кордоні Польщі і Білорусі 1129
Мігранти на кордоні Польщі і Білорусі

Ковельська районна рада закликає мешканців громад Ковельського району повідомляти нелегальних мігрантів, осіб з держав Близького Сходу, які без будь-яких підстав тимчасово перебувають у населених пунктах громад.

Про це закликають на сайті Ковельської районної ради.

При таких осіб просять терміново повідомляти голів територіальних громад, старост відповідних округів селищних, сільських, міських рад Ковельського району, працівників Ковельського районного  управління поліції Головного управління національної поліції у Волинській області, та дільничих інспекторів прикордонної служби, а саме:

  • майстер сержант Ключук Петро Дмитрович – 0979511364;
  • майстер сержант Лахтюк Ігор Федорович – 0982319972;
  • майстер сержант Новіцький Ігор Олександрович – 0977018827;
  • сержант Ковальчук Микола Володимирович – 0671207975;
  • штаб-сержант Сенніков Станіслав Сергійович – 0989715526.

Читайте також: Міграційна криза: хто такі іракські курди і чому вони тікають

Район.in.ua нагадує, міграційна криза почалася в липні, коли Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь більше не стримуватиме нелегальних мігрантів до країн Євросоюзу, бо через санкції «на це немає ні грошей, ні сил». 

 

Для боротьби з потоками мігрантів Литва, Латвія та Польща вирішили будувати паркани на кордоні з Білоруссю. Свою ділянку огорожі Литва планує закінчити до наступного вересня.

Ситуація різко загострилася 8 листопада — велика колона мігрантів із Близького Сходу вирушила у бік прикордонного переходу «Брузги» на білорусько-польському кордоні. Держприкордонкомітет нарахував у ній близько двох тисяч людей, які отаборилися  поблизу  прикордонного переходу у лісі.  Іноземці мають намети, спальні мішки, а ввечері вони розводять багаття, щоб зігрітися. Їх також постійно охороняють білоруські служби.

Як повідомляє фінське  медіа Rajavartiolaitos, 11 листопада 35 мігрантів виявили на території Фінляндії, які туди потрапили білоруським маршрутом

Як повідомляє литовське видання Delfi, 13 листопада білоруси силою посадили у вантажівки та привезли до кордону Литви група із 70 нелегальних мігрантів, але ті знову пішли до кордону з Польщею. 

На українсько-білоруському кордоні, зокрема і на ділянці в межах Волинської та Рівненської областей, відбувається  відпрацювання дій щодо захисту від можливої спроби прориву організованих натовпів мігрантів з боку Білорусі, а також для протидії іншим гібридним загрозам

Читайте більшеУкраїна посилює кордон з Білоруссю

Через міграційну кризу,  чинний президент України Володимир Зеленський збирається провести у Волинській області засідання РНБО, а п'ятий президент Петро Порошенко вимагає негайно розгорнути війська на кордоні з Білоруссю

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024