стрічка

Хто всі ці люди –​​​​​​​ 3. Волинські кандидати-списочники

27 Червня 2019, 17:44
Кандидати 3 6088
Кандидати 3

Волиняни потрапили у списки 12 політичних партій.

Найбільше наших земляків у списки записала Громадянська позиція – десятеро кандидатів. Дев’ять волинян є списку Свободи, семеро – у Радикальної партії Олега Ляшка, п'ятеро у – «Батьківщини», по четверо у «Голосу» та «Опозиційної платформи – За життя», троє – «у списку Європейської солідарності», по двоє – в «Української стратегії Гройсмана», «Сила права», та «Об’єднання «Самопоміч», по одному волиняну мають «Слуга народу» і «Сила людей».

Район.in.ua зібрав досьє на кандидадів-списочників в народні депутати з Волині, про яких не йшлося у першій частині Хто всі ці люди? Досьє волинян, які точно будуть балотуватися у ВР.

Читайте також: Хто всі ці люди? – 2. Волинські кандидати-мажоритарники

ПАРТІЯ «ГОЛОС»

МИКОЛА ДАВИДЮК

Кандидат в народні депутати IX скликання від партії «Голос», український політичний експерт, політолог. Микола Давидюк має 27 місце у списку партії.

Народився 18 липня 1988 року, у селі Переспа Рожищенському районі Волинської області.

З вересня 2008 по січень 2010 року перебував на посаді аналітика в Комітеті виборців України. З 2011 року до сьогодні – директор аналітичного центру «Політика» та засновник «Форуму нових політичних лідерів».

Пізніше був сертифікованим спостерігачем за виборами від ОБСЄ, працював на виборчих кампаніях в Грузії – 2013, Іспанії (Каталонія) – 2015 та Киргизстані – 2017.

Політичний експерт на провідних українських та міжнародних інформаційних ТБ каналах і радіо (ICTV, EURONEWS, 112, ПРЯМИЙ, ESPRESO, NEWSONE, ГРОМАДСЬКЕ РАДІО, 5 КАНАЛ, КИЇВ ТВ, 1+1, ЧОРНОМОРКА, 24 та ін.).

1
Микола Давидюк
Микола Давидюк

У 2010 році отримав ступінь магістра в НПУ імені М. П. Драгоманова за спеціальністю «Іспанська мова та зарубіжна література». Під час навчання був обраний головою студентського Парламенту.

У 2015 році здобув ступінь Ph.D у галузі політології.

В рамках гранту ЮНЕСКО пройшов стажування в The Maria Grzegorzewska University (Варшава). У 2017 році навчався в Школі управління ім. Джона Ф. Кеннеді при Гарвардському університеті.

ВІКТОР ВАРШАВА

Віктор Варшава включений до виборчого списку під № 151 партії «Голос».

Народився 30 квiтня 1978 року, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, фізична особа – підприємець, безпартійний, проживає в місті Луцьку, судимість відсутня. Керівник ТОВ «ТРАНС ЛАЙН СІТІ».

МИКОЛА ГОСПОДАРИК

Народився 5 березня 1982 року. Має вищу освіту. Заступник директора ТОВ «Преміум-Сервіс ЛТД», безпартійний, проживає в селі Гаразджа Луцького району Волинської області, судимість відсутня. Керівник та засновник ТОВ «Преміум сервіс». Працював в ГО «Національний Альянс».

2
Микола Господарик
Микола Господарик

ПАРТІЯ «САМОПОМІЧ»

ОЛЕКСІЙ ПАНАСЮК

Олексій Панасюк – кандидат на позачергові парламентські вибори від партії «Самопоміч», включений до виборчого списку під №91.

Народився 30 вересня 1976 року. Навчався у Нововолинському електромеханічному технікумі, спеціальність «електромонтер», та у Сумському державному університеті, спеціальність бакалавр «правознавства». Також навчався у Харківському університеті внутрішніх справ, спеціальність «правознавство», ступінь – магістр.

З 2003 року є підприємцем. Основний вид діяльності –  вантажні перевезення. Олексій Панасюк є власником ПП «Панастранс», та співвласником ТЗоВ «Автопазл,  де володіє спільною 50% статутного капіталу. З 2006 року очолював районну парторганізацію «Пора». Один із засновників та активних членів Волинської обласної волонтерської організації ГО «Об’єднання Активіст».

Був обраний депутатом Волинської обласної ради на виборчому окрузі №44 від Волинської обласної організації Політичної партії «Об’єднання  «Самопоміч».

2
Олексій Панасюк
Олексій Панасюк

Член постійної комісії з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства.

Депутат обласної ради Олексія Панасюка в червні 2018 позбавили водійського посвідчення терміном на один рік та оштрафували на 10 200 гривень за відмову проходити освідування на вміст алкоголю. Проте Олексій Панасюк продовжував їздити автівкою без водійського посвідчення.

ПАРТІЯ «УКРАЇНСЬКА СТРАТЕГІЯ ГРОЙСМАНА»

ЯРОСЛАВ ЗЕЛЕНСЬКИЙ

Кандидатом політичної партії «Українська стратегія Гройсмана» є мешканець села Пустомити Горохівського району, Пустомитівський сільський голова Ярослав Зеленський. Він на 38 місці у списку партії.

Народився 12 травня 1971 року. Має вищу освіту. Член політичної партії «Українська стратегія Гройсмана», проживає в селі Пустомити Горохівського району Волинської області. З 31 жовтня 2010 року став Пустомитівським сільським головою. До обрання був працівником ВР АРК, органів місцевого самоврядування. Член партії «Єдиний Центр» – українська політична партія, колишня назва – «Партія Приватної Власності». Голова партії – Віктор Балога.

НАТАЛІЯ ЖУРАВЛЬОВА

Наталія Журавльова – кандидатка на позачергові парламентські вибори від партії «Українська стратегія Гройсмана», включена до виборчого списку під №47.

Наталія Журавльова
Наталія Журавльова

Народилася 18 липня 1974 року. Закінчила навчання у ВНУ імені Лесі Українки на історичному  факультеті у 1996 році. Керівниця та засновниця благодійної організації «Творчість заради життя». Також одна з засновниць приватного підприємства «ДЕЛЬТАЛАРА» та ТОВ «БІЛОКУРАКИНСЬКИЙ МОЛОКОЗАВОД».

ПАРТІЯ «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ»

ОЛЕКСАНДР КОЛТУНОВИЧ

Олександр Колтунович – кандидат на позачергові парламентські вибори від партії «Опозиційна платформа – За життя», №22 у списку партії.

Народився 4 листопада 1987 року. Має вищу освіту. Працював науковим співробітником відділу земельних відносин та природокористування у Національному науковому центрі «Інститут аграрної економіки» Національної академії аграрних наук України у Києві, член Політичної партії «Опозиційна платформа – За життя». Проживає в Луцьку.

Колтунович Олександр
Колтунович Олександр

Працював помічником безпартійного депутата Василя Німченко у 2014 році. Олександр Колтунович був експертом з економічних програм Громадського руху «Український вибір».

ОЛЕГ ЧИКИДА

Олег Чикида на 70 місці в списку партії «Опозиційна платформа – За життя».

Народився 9 червня 1981 року в селищі Любешів Волинської області. Вищу освіту здобував з 1998 по 2003 року у Волинському державному університеті імені Лесі Українки на юридичному факультеті за спеціальністю «правознавство».

Трудову діяльність розпочав на посаді юрисконсульта у ТзОВ «Континіум Транс – Компані». З 2005 до 2006 року займав посаду директора на ТОВ «Нафтова Компанія «НК Галичина – Інвест». З 2006 року став заступником директора з юридичних питань у ТзОВ «Систем Технолоджи Компані». А з 2007 року – голова наглядової ради ВАТ «Волиньгаз».

Чикида Олег
Чикида Олег


Займав посаду директора на ТзОВ «Систем Бізнес Компані Інвестмент ЛТД» з 2008 по 2009 рік. Член ради підприємців при Луцькій міській раді. Ексчлен Партії регіонів України. У 2010  обраний депутатом Волинської обласної ради в мажоритарному окрузі №17. Був членом комісії з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства.

З 2010 року Олег Чикида займає посаду директора ТзОВ «Волинь Ліс Сервіс». Зараз Олег Чикида є директором ТОВ Торговий дім «Хімінвест», проживає в Луцьку.

ЯРОСЛАВ МАР’ЮК

Під №167 кандидатом політичної партії «Опозиційна платформа – За життя» йде Ярослав Мар’юк.

Народився 30 квiтня 1968 року. Має вищу освіту. Директор ТОВ «Лісопереробне виробництво МС», член Політичної партії «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ», проживає в Луцьку. Засновник ТОВ «Лігнум енерджі», ТОВ «Еліт буд сервіс», ТОВ «Виробничо-ремонтне підприємство» та юридичної агенції «Новація».

«РАДИКАЛЬНА ПАРТІЯ ОЛЕГА ЛЯШКА»

ВІКТОР ПРОКОПЧУК

Віктор Прокопчук на 52 місці в списку партії «Радикальна партія Олега Ляшка».

Народився 11 квітня 1961 року в селі Єлизаветин Рожищенського району Волинської області. Закінчив без відриву від виробництва з відзнакою такі навчальні заклади: Луцьке ТУ №6 (кваліфікація – помічник майстра ткацького виробництва 6-го розряду), Рівненський технікум легкої промисловості (кваліфікація – технік-технолог), Київську державну академію легкої промисловості (кваліфікація – інженер-технолог), Академію управління МАУП у Києві (кваліфікація – магістр економіки та управління).

1978 року працював слюсарем на заводі «Рожищефермаш». 1979–1981 роки – служив в армії. У 1981 році – водій рожищенської «Райагрохімії». З 1982 по 1999 роки працював помічником  майстра на Луцькому шовковому комбінаті. У 1999 році  був  прийнятий по переводу у фірму «НПП Каскад» на посаду начальника транспортного відділу. З 2002 по 2015 роки – регіональний менеджер по Волинській та Рівненський областях ПІІ «ЛУКОЙЛУкраїна». 2015–2016 роки – регіональний менеджер по Волинській та Рівненський областях компанії «Amic Energy» 2017 – до сьогодні – підприємницька діяльність. Співзасновник фонду розвитку Рожищенського району. Меценат.

Був депутатом Рожищенської районної ради, є співзасновником фонду розвитку Рожищенського району. У жовтні 2010 року обраний депутатом Волинської обласної ради за списком партії «Наша Україна». Був членом фракції «Наша Україна», членом постійної комісії з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житловокомунального господарства.

 У 2015 році склав депутатські повноваження.

ЮРІЙ СЕМЧУК

Юрій Семчук – кандидат на позачергові парламентські вибори від партії «Радикальна партія Олега Ляшка» №56 у списку партії.

Народився 25 квiтня 1986 року. З 2003 по 2009 рік навчався у Волинському державному університеті імені Лесі Українки. Інститут фізичної культури та здоров’я. Спеціальність «Фізичне виховання», кваліфікація магістр. У 2005–2006 роках навчався у Вищому професійному училищі міста Луцька №6 за спеціальністю «Агент з постачання».

Юрій Семерчук
Юрій Семерчук

У 2006 році на «Факторії»  був менеджером з реклами. З 2006 по 2008  працював на «Віп-Весті» слюсаром з ремонту автомобілів. З 2006 по 2009 рік був слюсаром з ремонту автомобілів. Потім рік працював продавцем-консультантом у «Новій лінії».

У 2010–2012 працював аніматором у «Туреччині». З 2015 по 2016 рік  працював помічником-консультантом у Громадській приймальні депутата Луцької міської ради Сергія Були. Був помічником-консультантом депутата  Волинської обласної ради Юрія Ройка.

З 2016 року і по теперішній час – керівник організаційного відділу Волинської ТО «Радикальної партії Олега Ляшка»

НАТАЛІЯ АНДРЕЙЧУК

Наталія Андрейчук на 98 місці в списку партії «Радикальна партія Олега Ляшка».

Народилася 4 квiтня 1977 року, громадянка України протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, юрисконсульт. Волинська територіальна організація виконавчого комітету Політичної ради Партії, член політичної партії «Радикальна партія Олега Ляшка». Проживає в Луцьку.

ЖАННА ВОРОБЙОВА

Жанна Воробйова під № 134 в списку партії «Радикальна партія Олега Ляшка».

Народилася 18 липня 1968 року. У 1992 році закінчила Львівський національний університет, факультет журналістики. Додаткова спеціалізація – PR-технології: організація PR- кампаній: прес-конференції, брифінги, спеціалізовані передачі та сюжети на телебаченні, статті та інформаційні кампанії в місцевих, загальнодержавних друкованих виданнях).

Грудень 2012 року – квітень 2016 року – головний державний інспектор сектору взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю Державної податкової служби у Волинській області, головний державний інспектор відділу комунікацій Головного управління ДФС у Волинській області, січень 2011 року – серпень 2012 року – провідний спеціаліст прес-служби прокуратури Волинської області, 2004 – 2010 роки – прес-секретар прокурора Волинської області, 1985- 2004 роки – робота в засобах масової інформації: відповідальний секретар Луцької районної газети «Слава праці». За сумісництвом працювала власним кореспондентом тижневика «Експрес», (Львів), газет – «Факты»( Київ), «Комсомольская правда в Украине» (Київ).

У 2009 році разом з завідувачем Музею історії органів внутрішніх справ Волині написала книгу «Прокуратура Волинської області: на шляху верховенства Закону та Справедливості», присвячену 70-річчю прокуратури Волинської області. У 2010 році написала сценарій документального фільму «Щит на схрещених мечах», який на республіканському фестивалі працівників правоохоронних органів в Києві «Золотий Георгій» отримав заохочувальну премію. У 2009 році відзначена Подякою Генерального прокурора України.

ОЛЕКСАНДР ЗУБ

Олександр Зуб – кандидат на позачергові парламентські вибори від партії «Радикальна партія Олега Ляшка» №144.

Олександр Зуб
Олександр Зуб

Народився 14 квiтня 1985 року.  Навчався у ВНУ імені Лесі Українки. Громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, тимчасово не працює, член політичної партії «Радикальна партія Олега Ляшка». Проживає в селі Заболоття Любомльського району Волинської області, судимість відсутня.

ЛІЛІЯ МІСЯЦЬ

Лілія Місяць на 157 місці в списку партії «Радикальна партія Олега Ляшка».

Народилася 10 листопада 1978 року, громадянка України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, фізична особа – підприємець, член політичної партії «Радикальна партія Олега Ляшка». Проживає в місті Ковель Волинської області, судимість відсутня.

Працювала діловодом приймальні в Ковелі, де й чоловік Олександр, був керівником Ковельської міської організації «Радикальної Партії Олега Ляшка». Також з 2015 Олександр Місяць – депутат Ковельської міської ради, член постійної комісії міської ради з питань планування бюджету та фінансів.

ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ОБ'ЄДНАННЯ «СВОБОДА»

ВІКТОР ШЕНДИБИЛО

Віктор Шендибило – юрист «Національного Корпусу», ветеран полку «Азов» під № 134 в списку партії «Свобода».

Віктор Шендибило
Віктор Шендибило

Народився 24 листопада 1992 року. Навчався у НУ ЮАУ (бывш. НЮАУ) ім. Ярослава Мудрогоза спеціальністю «Право». Працює помічником-консультантом народного депутата України Андрія Білецько. Засновник ТОВ «ЛЮБАРТ 1085». Безпартійний, проживає в Луцьку.

АНДРІЙ Д’ЯЧЕНКО

Андрій Д’яченко – кандидат на позачергові парламентські вибори від партії «Свобода». Він №34 у списку партії.

Д’яченко Андрій
Д’яченко Андрій

Народився 28 жовтня 1989 року. Має вищу освіту. Ветеран полку «Азов». Офіційний речник Полку особливого призначення Національної Гвардії України «Азов».  Керівник ТОВ «ЛЮБАРТ 1085». Безпартійний, проживає в Луцьку, судимість відсутня.

ВАЛЕРІЙ ЧЕРНЯКОВ

Голова Полтавської обласної організації ВО «Свобода» Валерій Черняков під №40 в списку партії.

Народився 13 листопада 1966 року. У 1982 закінчив Турійську середню школу. У 1982–1986 роках навчався у Шацькому лісовому технікумі. У 1994 році закінчив Український державний лісотехнічний університет за спеціальністю «інженер лісового господарства». У 2002 році закінчив Міжрегіональну академію управління персоналом за спеціальністю «юрист».

У 1986 році Валерій Черняков був направлений в Дніпровсько-тетерівське державне лісомисливське господарство на посаду єгеря Сухолуцького спецлісництва. У період з травня 1986 до червня 1988 року проходив військову службу. З 1988 до 1991 року працював лісником Турійського міжколгоспного лісгоспу. З 1991 до 2001 року був інструктором Волинського об'єднання східних єдиноборств.

Ще на початку 90-х Валерій Черняков був головою Ковельської міської організації Соціал-національної партії України (попередника ВО «Свобода»). У 1998 році був заступником голови Волинської обласної організації. З 2003 до 2004 року працював в Турійському лісгоспі. Є головою контрольно-ревізійної комісії партії.

Валерій Черняков
Валерій Черняков

На парламентські вибори у 2006 році Валерій Черняков також йшов у списках ВО «Свобода» під тим же номером 22. Однак тоді партію спіткала невдача. На час виборів чинний нардеп – директор ПП «Євросервіс-Любомль». В 2009 році очолив Полтавську обласну організацію ВО «Свобода».

На парламентських виборах 2012 року пройшов у Верховну Раду за списком ВО «Свобода» (№ 22 у списку). У Верховній Раді є членом депутатської фракції ВО «Свобода» та  головою підкомітету з питань взаємодії з громадянським суспільством Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією. Проживає в місті Ковель Волинської області, судимість відсутня.

ОЛЕКСАНДР БИК

Адвокат, депутат Волинської обласної ради від ВО «Свобода» Олександр Бик займає місце №84 у списку партії «Свобода».

Народився 3 лютого 1974 року у селищі Іваничі Волинської області. З 1992 по 1997 рік навчався у Львівському державному університеті імені Івана Франка на юридичному факультеті за спеціальністю «Правознавство».

Протягом 1991-1992 років працював вантажником на Іваничівському консервному заводі. 1997-2002 роки був помічник прокурора у прокуратурі міста Нововолинська Волинської області.

Олександр Бик
Олександр Бик


З 2003 по 2005 рік – адвокат Волинської обласної колегії адвокатів. Протягом 2005-2010 років працював заступником голови Іваничівської районної державної адміністрації. Приватний підприємець.

У 2010 році обраний депутатом Волинської обласної ради за списком ВО «Свобода». У 2015 році обраний депутатом Волинської обласної ради на виборчому окрузі № 6 від Волинської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода». Член фракції «Свобода» в обласній раді. Член постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики.

ОЛЕКСАНДР ДМИТРУК

Олександр Дмитрук засновник ГО «Волинський Світанок», підприємець під №135 у списку.

Народився 25 липня 1993 року. Має вищу освіту. Олександр Дмитрук був помічником депутата Андрія Білецького. Фізична особа-підприємець, безпартійний. Проживає в Луцьку.

ВАЛЕНТИНА МАГУРЧАК

Валентина Магурчак, приватний підприємець, голова фракції ВО «Свобода» в Горохівській районній раді. Займає 161 місце в списках партії.

Валентина Магурчак
Валентина Магурчак

Народилася 28 жовтня 1980 року. Має вищу освіту. Фізична особа-підприємець, член політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Свобода» проживає в місті Горохів Горохівського району Волинської області. Була помічником депутата Анатолія Вітіва.

ЛЮБОВ СЕРБА

Любов Серба –  медичний директор КП «Волинська обласна інфекційна лікарня» обіймає 188 місце в списку партії «Свобода».

Народилась 28 вересня 1966 року в місті Львові. Навчалась у Львівському базовому медичному училищі. У 1987-1993 роках навчалась у Львівському медичному інституті, санітарно-гігієнічний факультет.

У 1993-1995 роки – лікар-інтерн-інфекціоніст Волинської обласної клінічної лікарні. З 1986 по 1987 роки – медична сестра пульмонологічного відділення п'ятої міської клінічної лікарні міста Львова.

Любов Серба
Любов Серба


1995-2007 роки – лікар-інфекціоніст Луцької міської дитячої інфекційної лікарні, яка зараз реорганізована у Волинську обласну інфекційну лікарню. З 2007 року до цього часу – завідувач приймального відділення цієї лікарні.

Член Всеукраїнського об'єднання «Свобода». У 2010 була обрана депутатом Луцької міської ради за партійним списком ВО «Свобода».

Була членом фракції ВО «Свобода», членом постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства.

Склала депутатські повноваження у 2015 році.

ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ОБ'ЄДНАННЯ «БАТЬКІВЩИНА»

ВАЛЕРІЙ БОНДАРУК

Валерій Бондарчук – кандидат на позачергові парламентські вибори від партії «Батьківщина». У списку під №36.

Народився 9 червня 1971 року в місті Луцьку Волинської області. З 1988 року по 1994 рік навчався у Військовій інженерно-космічній академії імені Можайського, одержав спеціальність інженера-математика.
З 1993 року по 1994 рік працював в УБОЗ УВС у Волинській області на посаді головного спеціаліста. З 1994 року і до теперішнього часу працює комерційним директором фірми «Волиньфарм» у формі товариства з обмеженою відповідальністю.

Валерій Бондарчук
Валерій Бондарчук

Член партії ВО «Батьківщина». У жовтні 2010 року обраний депутатом Луцької міської ради за списком ВО «Батьківщина». Був членом фракції «Батьківщина» та секретарем постійної комісії міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру.

У 2015 році обраний вдруге депутатом Луцької міської ради за списками ВО «Батьківщина».

ВІКТОР ОЛІЙНИК

Віктор Олійник на 44 місці у списку партії «Батьківщина».

У 1997 р. закінчив історичний факультет Волинського державного університету ім. Лесі Українки. Працював вчителем історії у Льотничівській, Зимненській загальноосвітніх школах (Володимир-Волинський район). У 2002 році обраний директором СГК «Володимирагродім».

У 2004 році призначений директором Володимир-Волинського фонду підтримки підприємництва «Бізнес-Центр». У 2005 році по переводу призначений завідувачем оргвідділу Володимир-Волинського міськвиконкому.

З квітня 2006 до 2007 року – депутат Волинської обласної ради, керівник фракції ВО «Батьківщина» – «Блок Юлії Тимошенко». З листопада 2006 року – радник голови обласної ради з гуманітарних питань.

Віктор Олійник
Віктор Олійник

Березень 2006 – кандидат в народні депутати України від «Блоку Юлії Тимошенко», №270 в списку. На час виборів: тимчасово не працював, член ВО «Батьківщина».

Народний депутат України 6-го скликання з 23 листопада 2007 до 12 грудня 2012 від «Блоку Юлії Тимошенко», №151 в списку. На час виборів: радник голови Волинської обласної ради, член ВО «Батьківщина». Член фракції «Блок Юлії Тимошенко» (з листопада 2007). Голова підкомітету з питань соціального захисту населення, яке постраждало внаслідок Чорнобильської катастрофи Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи (з грудня 2007).

ПЕТРО КРАВЧУК

Петро Кравчук український політик, заступник директора ТОВ «Євротранслогістик», включений до виборчого списку партії «Батьківщина» під №70.

У 1991 році закінчив Львівський політехнічний інститут за напрямом «Автомобілі і автомобільне господарство», інженер-механік. З 1979 – тракторист колгоспу «Волинь» (Ковельський район, Волинська область).

З 1983 – водій колгоспу «Північний» (Миркайський район, Курганська область, Росія). З 1986 по 1988 – служив у Збройних силах, військова частина 42198 (місто Луцьк). З 1988 – водій Луцького завокзального госпрозрахункового ринку. З 1992 був заступником  директора МП «Магірус». З 1994 працював генеральним директором українсько-німецького СП «КЛВ».

Березень 1998 – кандидат в народні депутати України від ХДПУ, №26 в списку. На час виборів: генеральний директор спільного українсько-німецького підприємства «КЛВ» (Волинська область, село Рованці), член ХДПУ. З 2001 – генеральний директор українсько-німецького СП «Волинь-Транс».

У квітні 2002 став кандидатом в народні депутати України по виборчому округу № 21 Волинської області, самовисування. «За» 10.36%, 2 місце з 10 претендентів. На час виборів: генеральний директор українсько-німецького підприємства «Волиньтранс», член Української соціал-демократичної партії.

У 2005-2006 роках працював директором ООО «Мінмат Ревербері» (місто Луцьк).

Був членом та головою Волинської обласної організації ХДПУ. Колишній член та голова Волинської обласної організації Української соціал-демократичної партії (2001–2011). 23 грудня 2011 року вийшов з УСДП та вступив до партії ВО «Батьківщина» через незгоду зі зміною керівництва партії.

Народний депутат України 5-го скликання з 25 травня 2006 до 12 червня 2007 від «Блоку Юлії Тимошенко», №83 в списку. На час виборів: генеральний директор СП «Волинь-Транс», член Української соціал-демократичної партії. Член фракції «Блок Юлії Тимошенко» (з травня 2006). Член Комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва (з липня 2006). 12 червня 2007 достроково припинив свої повноваження під час масового складення мандатів депутатами-опозиціонерами з метою проведення позачергових виборів до Верховної Ради.

Народний депутат України 6-го скликання з 23 листопада 2007 до 23 травня 2008 від «Блоку Юлії Тимошенко», №68 в списку. На час виборів: тимчасово не працював, член Української соціал-демократичної партії. Член фракції «Блок Юлії Тимошенко» (з листопада 2007). Член Комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією (з грудня 2007). Склав депутатські повноваження 23 травня 2008.

ІРИНА ЧЕБЕЛЮК

Ірина Чебелюк  № 81 у списку партії «Батьківщина».

Народилася 24 березня 1983 року. Закінчила Київський національний університет імені Тараса Шевченка, магістр права. 2002 – педагог-організатор ЗОШ №13.

Ірина Чебелюк
Ірина Чебелюк


У 2002-2007 роках секретар-кадровик ТзОВ «Луцьк-Східний». У 2007-2008 роках керівник кур'єрського відділу ТзОВ «Марк-Медіа».

З 2008 – юрист ТзОВ «Марк-Медіа». З 2013 – член громадської організації «Краплина життя». З 2014 – присяжний Луцького міськрайонного суду, засновник громадської організації «Європейське місто». З 2015 року – член виконавчого комітету Луцької міської ради.

У 2018 році очолила Луцьку міську партійну організації ВО «Батьківщина».

ПАРТІЯ «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ»

ІГОР ЛАПІН

Ігор Лапін – кандидат на позачергові парламентські вибори від партії «Європейська Солідарність», включений до виборчого списку під №49.

Народився 28 травня 1969 року в смт Іваничі, Волинської області, Україна. У 1986 році закінчив середню школу № 1 м. Ковель. У тому ж році вступив на історичний факультет Луцького педінституту, провчившись рік, пішов служити в армію.

З 1988 по 1992 роки навчався у  Курганському  вищому військово-політичному авіаційному училищі  (КВВПАУ), офіцер з вищою військовою спеціальністю «соціальний педагог». Отримав диплом з відзнакою. У 1992 році склав присягу народу України.

1992—1996 роки — проходив службу у складі аеродромної експлуатаційної роти військового аеродрому міста Луцька ( був заступником командира аеродромної експлуатаційної роти). Отримав звання старшого лейтенанта. Звільнився в запас, за станом здоров'я.

1993 - 1997 роки  навчався у Львівському державному університеті ім. Івана Франка (спеціальність — правознавство, отримав кваліфікацію — юрист). 1997 - 2014 роки працював адвокатом Волинської обласної колегії адвокатів, член кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Волинської області.

1
Ігор Лапін
Ігор Лапін

У 2010 році Ігор Лапін балотувався на посаду Ковельського міського голови за підтримки «Селянської партії».

Із грудня 2013 року брав активну участь в Революції Гідності, був рядовим бійцем 12 сотні Самооборони Майдану.

З червня 2014 року — учасник АТО, обраний бійцями командиром 2-ї штурмової роти «Захід» 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар», який підпорядкований ЗСУ. Більш відомий під псевдонімом «Зола», у зв'язку із цим, в подальшому, роту називали «золушки». За час проведення АТО відзначився як професійний та відповідальний командир. Користується авторитетом у своїх бійців. Під його керівництвом було звільнено 8 населених пунктів в Луганській області, зокрема Щастя, Георгіївка, Лутугине, Успенка, Новосвітлівка та Хрящувате, та інші стратегічно важливі об'єкти.

Штурмовий підрозділ «Золи» брав участь у звільненні Красного Яру, а під час операції зі звільнення Вергунського роз'їзду біля Луганська знищив бійців групи спецпідрозділу по боротьбі з тероризмом РФ «Гюрза» та частину групи підрозділу «Бетмена».

Операція зі звільнення населеного пункту Георгіївка, під керівництвом «Золи» відзначається, як прорив блокади Луганського аеропорту.

Після бою за Хрящувате перебував на лікуванні у військовому госпіталі. Потім повернувся в зону проведення АТО, перебував на Луганській ТЕЦ, брав участь в обороні Щастя.

Після обрання народним депутатом України їздить в зону АТО допомагає бійцям, передає навички та досвід ведення військових операцій.

З 14 серпня 2014 року — член Військової Ради Політичної Партії «Народний фронт».

На жовтневих парламентських позачергових виборах у 2014 роцi балотувався у Верховну Раду України за підтримки «Народного фронту» по одномандатному мажоритарному округу № 22 (Луцьк).

Безпартійний. Член фракції «Народний Фронт». Член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя. Перший заступник голови Спеціальної контрольної комісії Верховної  Ради України з питань приватизації.

Виступає за патріотичне та військове виховання, за створення територіальних оборонних загонів і резервної армії. Відстоює інтереси держави в питаннях приватизації ключових об'єктів. Виступає за визнання Росії держави-агресором та факту війни на території України.

Співавтор таких законопроектів як: «Про денонсацію Договору між Україною та Російською Федерацією про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки», «Про денонсацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про порядок перетинання українсько-російського державного кордону жителями прикордонних регіонів України та Російської Федерації», «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» щодо удосконалення законодавства про тимчасово окуповані території», «Про територіальну оборону України», «Про припинення дипломатичних відносин з Російською Федерацією».

У 2017 році  отримав звання капітан.

БОГДАН САМОЙЛЕНКО

Самойленко Богдан на 95 місці у списку партії «Європейська Солідарність».

Самойленко Богдан
Самойленко Богдан

Народився 4 липня 1982 року, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, керівник Секретаріату, Волинська територіальна організація партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», член Політичної партії «Європейська Солідарність», проживає в селі Липини Луцького району Волинської області, судимість відсутня. Є засновником та керівником громадської організації  «Центр інноваційного розвитку «Європейський вибір» та благодійного фонду «Західний вітер».

ДЕНИС П’ЯТИГОРЕЦЬ

Денис П’ятигорець — кандидат на позачергові парламентські вибори від партії «Європейська Солідарність», №28 у списку партії.  Він заступник голови Волинської обласної державної адміністрації.

Народився 28 грудня 1979 року.  Навчався у гуманітарному університеті «Запорізький інститут  державного та муніципального управління» , за спеціальністю «Юрист».

Денис П’ятигорець
Денис П’ятигорець

З 2013 по 2016 рік  працював прес-секретарем спільного українсько-англійського підприємства «Західна Нафтова Група». Був помічником народного депутата Степана Івахіва.

З березня по квітень 2016 році був прес-секретарем Волинської обласної благодійної організації «Патріоти Волині». З березня 2016 по вересень 2018  працював директором Волинської обласної благодійної організації «Патріоти Волині».

З жовтня 2018 до сьогодні — заступник голови Волинської облдержадміністрації. Член Політичної партії «Європейська Солідарність», проживає в Запоріжжі.

ПАРТІЯ «СЛУГА НАРОДУ»

ВАЛЕРІЙ СТЕРНІЙЧУК

Валенрій Стернійчук — кандидат у народні депутати України 9 скликання від партії «Слуга Народу», номер 46 у списку. Під час президентських виборів 2019 року очолював «Команду Зеленського» у Волинській області.

Народився 18 червня 1981 року. Закінчив географічний факультет Волинського державного університету імені Лесі Українки та факультет фінансів Волинського інституту МАУП ім. В. Липинського.

Керівник студентської «Ліги сміху» у Волинській області, раніше грав у КВК у складі команди «Віограф». Працює івент-менеджером, організовує культурно-розважальні заходи. Завідувач будинку культури Підгайцівської сільської ради.

Валенрій Стернійчук
Валенрій Стернійчук

У 2015 році балотувався до Луцької міської ради за 38 округом від партії  «УКРОП» як безпартійний. На той час обіймав посаду арт-директора у ТОВ «Порт сіті груп».

Співзасновник та керівник ГО «Волинський актив молоді», член громадської ради при луцькому міському голові. Займається організацією загальноміських заходів. Був керівником ТОВ «Кінозахід». На парламентських виборах 2012 року був головою ДВК у Луцьку.

ПАРТІЯ «СИЛА ПРАВА»

КОСТЯНТИН БАЙЧУК

Костянтин Байчук на 31 місці у списку партії «Сила права».

Костянтин Байчук
Костянтин Байчук

Народився 8 лютого 1965 року, громадянин України,протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, пенсіонер, безпартійний, проживає в Луцьку, судимість відсутня. Підприємець. Служив у складі  Волинської 14-ї бригади у зоні АТО на Донбасі.

ЛІЛІЯ ГОМОН

Лілія Гомон – кандидатка на позачергові парламентські вибори від партії «Сила права», включений до виборчого списку під №53.

Народилася 2 березня 1992 року, громадянка України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, завідувач громадської приймальні, Громадська організація «Всеукраїнський рух «Сила права», член політичної партії «Сила права», проживає в місті Луцьку, судимість відсутня.

ПАРТІЯ «СИЛА ЛЮДЕЙ»

ДМИТРО КУПИРА

Дмитро Купира на №24 місці у списку партії «Сила людей».

Народився 22 липня 1991 року. У 2013 році закінчив філософський факультет Київського національного університету ім. Т. Шевченка – «Політологія», спеціаліст.

Із липня 2017 – приватний підприємець. З березня 2017 року  – «Центр громадянського представництва «Життя» - консультант із зв'язків з громадськістю.

Дмитро Купира
Дмитро Купира

Із жовтня 2014  – національний виборчий штаб СИЛИ ЛЮДЕЙ на виборах до Верховної Ради України на посаді – уповноваженого партії у багатомандатному окрузі. Помічник-консультант на громадських засадах народного депутата України Н. В. Веселової. Кандидат Партії «Сила людей» у депутати Луцької міської ради у 2015 року.

Березень 2013 - жовтень 2016  – об’єднання «СИЛА ЛЮДЕЙ» (із серпня 2014 політична партія) працював на посаді координатора навчального центру Сили людей. Член Політичної партії «Сила Людей», проживає в Луцьку, судимість відсутня.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024