стрічка

Хто всі ці люди? – 2. Волинські кандидати-мажоритарники

25 Червня 2019, 17:30
8085

Підприємець, атошник, лікар, швачка, журналіст, голова ОТГ, чиновники – хто хоче потрапити у Верховну Раду.

ЦВК закінчила реєстрацію кандидатів у народні депутати на позачергові парламентські вибори-2019. Базову інформацію про кандидатів по мажоритарних округах Волині зібрав Район.in.ua.

Нижче можете ознайомитися з короткими відомостями про Сергія Григоренка, Миколу Юнака, Василя Згоранця, Назара Мисковця, Ірини Конєвої (округ №19), Сергія Мартиняка, Вадима Ваврищука, Олену Твердохліб, Вячеслава Рубльова (№20), Олега Місірука, Андрія Лева, Степана Івахіва , Олександра Калюжного (№21), Тараса Шкітера, Ігоря Палиці, Сергія Пісарчука, Валерія Панасюка, Віктора Мовчана (№22), Тараса Бойка, Ірину Констанкевич, Максима Приймачука (№23).

Про кандидатів у нардепи Ігор Гузь (№19), Юряй Цейка, Івана Мирку, Андрія Козюру (№20), Сергія Кошарука (№21), Дмитра Глазунова, Павла Данильчука, Миколу Федіка, Юрія Моклицю (№22), Олександра  Пирожика, Юрія Сковороду (№23) читайте у матеріалі Хто всі ці люди? Досьє волинян, які точно будуть балотуватися у ВР.

 

ОДНОМАНДАТНИЙ ВИБОРЧИЙ ОКРУГ №19

 

СЕРГІЙ ГРИГОРЕНКО, ПАРТІЯ «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ»

Сергій Григоренко – кандидат на позачергові парламентські вибори від партії «Європейська Солідарність» на №19 мажоритарному окрузі.

Народився 2 січня 1979 р. в місті Луцьку Волинської області.  Навчався у Волинському державному університеті імені Лесі Українки на історичному факультеті.

З 2000 по 2001 рік був охоронцем на фірмі «Герат» у місті Луцьку.  Став  членом ВО «Батьківщина» у 2002 році, де пробув до 2016-го. З політсили Сергій Григоренко пішов зі скандалом. Його виключили за фразу під час сесії Луцької міськради: «Жиди у 18 та 19 столітті споювали українців, і підприємці, які торгують алкоголем – «новітні жиди», які, користуючись бідністю і складною ситуацією, споюють українців».

Сергій Григоренко
Сергій Григоренко

З 2005 року – член Національної спілки журналістів. 

З 2003 по 2009  працював на різних посадах: спеціаліст, головний спеціаліст, менеджер, директор департаменту, радник директора - в групі компанії «ПАККО», СП АТЗТ «Волинь-Пак», ТзОВ «ПАККО Холдинг». 

Був депутатом Луцької міської ради з 2006 по 2010.

Також працював заступником директора на державно-комунальному підприємстві «Молодість» з 2009 по 2010 рік. Був радником голови Волинської обласної ради у 2010 та був повторно обраний депутатом Луцької міської ради за списком ВО «Батьківщина». У 2015 році склав депутатські повноваження.

26 березня 2014 став секретарем Луцької міської ради та членом міськвиконкому. У 2015 році його призначили заступником міського голови.  А 29 березня 2017 року він офіційно звільнився з посади.  Уже в грудні цього ж року разом з іншими екс-заступниками мера Луцька Миколи Романюка Юріє Моклицею та Тарасом Яковлевим створили громадську організацію Волинський Центр розвитку урядування, яку скорочено називали ЦРУ.

 

МИКОЛА ЮНАК, САМОВИСУВАНЕЦЬ

Микола Юнак балотується у Верховну Раду як самовисуванець в окрузі №19. Бізнесмен. Керівник ТОВ «Захід Трейд». Мешканець міста Володимир-Волинський.  

Микола Юнак​​​​​​​
Микола Юнак​​​​​​​

Народився 3 квiтня 1975 року в селищі Локачі Локачинського району Волинської області. Має вищу освіту. Мешканці Нововолинська його пам’ятають як директора деревообробного підприємства «БРВ», а жителі Володимира-Волинського знають як бізнесмена. Також він був депутатом Володимир-Волинської міськради, входив до ВО «Батьківщина», очолював громадську раду при Ягодинській митниці.

Вже брав участь у виборах народних депутатів України у 2014 році.

 

ВАСИЛЬ ЗГОРАНЕЦЬ, САМОВИСУВАНЕЦЬ

Василь Згоранець балотується у Верховну Раду в окрузі №19. Очолює  ВП ГО З’єднання борців «За справедливість».

Народився 23 березня 1971 року в селі Черемошна Воля Любомльського району Волинської області. Очолює  ВП ГО З’єднання борців «За справедливість».  Має вищу освіту, тимчасово не працює. Раніше був зареєстрований підприємцем, займався вирощуванням сільськогосподарської продукції. Безпартійний. Проживає в селі Зоря Володимир-Волинського району Волинської області, самовисування.

 

НАЗАР МИСКОВЕЦЬ, ПАРТІЯ «СЛУГА НАРОДУ»

Назар Мисковець – кандидат на позачергові парламентські вибори на №19 мажоритарному окрузі від партії «Слуга Народу».

Народився 23 грудня 1988 року в смт Олика Ківерцівського району Волинської області. Закінчив Волинський державний коледж технологій та бізнесу, Університет менеджменту і адміністрації (м. Замостя, Польща) та Університет інформатики і менеджменту (м. Жешув, Польща). Підприємець. Був координатором проектів у Волинській обласній громадській організації «Фонд місцевого розвитку».

 

ІРИНА КОНЄВА, САМОВИСУВАНИЦЯ

Кандидат у нардепи на виборчому окрузі №19 – Ірина Конєва, балотується у порядку самовисування.

Народилася 27 квiтня 1975 року в місті Нововолинськ Волинської області, громадянка України. Має вищу освіту, головний консультант, cекретаріат Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики, безпартійнa, проживає в  Києві, судимість відсутня.

 

ОДНОМАНДАТНИЙ ВИБОРЧИЙ ОКРУГ № 20


СЕРГІЙ МАРТИНЯК, САМОВИСУВАНЕЦЬ

Сергій Мартиняк балотується у Верховну Раду як самовисуванець в окрузі №20. Діючий народний депутат від округу №20. Член групи «Воля народу».

Народився 4 березня 1971 року в місті Луцьку Волинської області. У 1986 році вступив до політехнічного технікуму м. Новий Розділ, Львівської області, у 1987 році перевівся в Рівненський автотранспортний технікум за спеціальністю «механік по ремонту автомобілів». У 2001 році поступив на навчання, а у 2006 році закінчив Волинський державний університет імені Лесі Українки і отримав вищу освіту за спеціальністю «економіка і підприємництво» та здобув кваліфікацію магістра з фінансів. 

З 1993 року розпочав трудову діяльність як підприємець. З 1997 року займався підприємницькою діяльністю в м'ясопереробній промисловості. З метою зменшення залежності від постачальників сировини з 2000 року почав працювати над створенням виробництва із замкненим технологічним циклом. Заснував Агропромислову групу «Пан Курчак», яка включає в себе низку підприємств, що формують всю структуру виробництва.

Сергій Мартиняк
Сергій Мартиняк

Був помічником депутатів Анатолія Горбатюка «партія Регіонів» та Миколи Потапчука «Блок Юлії Тимошенко».

До 2012 року працював Головою ТЗОВ «Агропромислова група «Пан Курчак». 2010-2012 роки — депутат Волинської обласної ради, член постійної комісії обласної ради з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин. У зв'язку з обранням народним депутатом України у грудні 2012 року достроково склав повноваження депутата Волинської облради.

Обраний депутатом Волинської обласної ради по одномандатному мажоритарному виборчому округу №29 (Турійський район). Член постійної комісії обласної ради з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин. У 2012 році обраний депутатом по одномандатному виборчому округу №20 (Горохівський район). Позафракційний. Голова підкомітету з питань банківської діяльності комітету з питань фінансів і банківської діяльності.

У 2014 році обраний депутатом по одномандатному виборчому округу №20 (Горохівський район). Позафракційний. Член Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин.

Був одним з 59 депутатів, що підписали подання, на підставі якого Конституційний суд України скасував статтю Кримінального кодексу України про незаконне збагачення, що зобов'язувала держслужбовців давати пояснення про джерела їх доходів і доходів членів їх сімей. Кримінальну відповідальність за незаконне збагачення в Україні запровадили у 2015 році.

 

ОЛЕНА ТВЕРДОХЛІБ, САМОВИСУВАНИЦЯ

Олена Твердохліб – кандидатка на виборчому окрузі №20 (з центром у Горохові). Екс-голова Княгининівської об'єднанної громади. Під час місцевих виборів обиралася від партії УКРОП, з якої вийшла під час парламентської виборчої кампанії.

Народилася 17 серпня 1972 року в селі Маяки. Отримала професійно-технічну освіту в Луцькому училищі №12 за спеціальністю швачка. Працювала кравцем та майстром швейного цеху. Певний час проживала за кордоном. Згодом повернулася в Україну й створила власний швейний цех. 

Олена Твердохліб
Олена Твердохліб

На виборах 2015 року Олену Твердохліб обрали на посаду голови Маяківської (Княгининівської) сільської ради. А у 2016 вона перемогла на виборах голови Княгининівської  ОТГ, тоді за неї проголосували понад 80 відсотків виборців.

У травні 2019 року голова Княгининівської об'єднанної громади Олена Твердохліб подала у відставку, однак згодом передумала і відкликала її.

Була учасницею реаліті-шоу на телеканалі 1+1 «Громада на мільйон».

 

ВЯЧЕСЛАВ РУБЛЬОВ, ПАРТІЯ «СЛУГА НАРОДУ»

Депутат Волинської облради, голова Волинського осередку партії «УКРОП».  Балотується від партії «Слуга народу» на №20 мажоритарному окрузі.

Народився 25 лютого 1979 року в місті Луцьк Волинської області. Після закінчення дев’яти класів вступив до Костопільського медичного училища, яке у 1997 році закінчив. З 1997 по 2002 рік навчався у Волинському державному університеті імені Лесі Українки. З 1997 по 2001 роки працював медбратом поліклінічного відділення Костопільської центральної районної лікарні.
У 2002 році закінчив Волинський державний університет та здобув кваліфікацію біолога, викладача біології. З квітня 2001 по листопад 2003-го року працював на посадах спеціаліста І категорії, пізніше провідного та головного спеціаліста Костопільського районного центру зайнятості. У 2004 році був головним спеціалістом відділу капітального будівництва Волинського обласного центру зайнятості.

вячеслав Рубльов
вячеслав Рубльов

З 2004 по 2013 рік працював заступником начальника відділу статистики, моніторингу та прогнозування  Волинського обласного центру зайнятості. А з 2006 по 2008 роки навчався у Інституті підвищення кваліфікації Державної служби зайнятості. У 2008 році закінчив Інститут підвищення кваліфікації Державної служби зайнятості та здобув кваліфікацію менеджер-економіст.

Був депутатом Волинської обласної ради VI скликання з 2010 по 2015. Працював начальником управління Пенсійного фонду України в місті Луцьк з 2013 по 2014.

У липні 2015 року – до тепер працює головою Волинської обласної регіональної парторганізації політичної партії «Українське Об’єднання Патріотів – УКРОП».

У 2015 році – голова фракції УКРОП у Волинській обласній раді, депутат Волинської обласної ради VII скликання. А з грудня 2015 року до сьогодні – член Політради партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП».

ОДНОМАНДАТНИЙ ВИБОРЧИЙ ОКРУГ №21

 

ОЛЕГ МІСІРУК, САМОВИСУВАНЕЦЬ

Кандидат у нардепи на виборчому окрузі № 21 – Олег Місірук, балотується у порядку самовисування.

Народився у 1984 році у селі Кримне Старовижівського району. Закінчив історичний факультет Волинського державного університету імені Лесі Українки та Національну академію внутрішніх справ (правознавство). Працював у компаніях «Mitsubishi Motors» (менеджер із зв’язків з громадськістю), «Renault» (керівник станції технічного обслуговування) та паливно-промисловій групі компаній «Континіум» у 2010-2014 роки. Є почесним членом International Police Association IAC.

З публічних джерел також відомо, що Олег Місірук свого часу був підприємцем (роздрібна торгівля поза магазинами), присяжним та народним засідателем Луцького міськрайонного суду.

У 2013 року на повторних виборах народних депутатів України його прізвище є серед офіційних спостерігачів від Всеукраїнської громадської організації «Інститут приватного та публічного права» у «проблемному» одномандатному виборчому окрузі № 94 (міста Обухів, Васильків, Васильківський та Обухівський райони Київської області).

3 травня 2019 року Олег Місірук зареєстрував в офіційному інтернет-представництві Президента України петицію «Застосувати право вето Президента України на Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії» номер 8449-д.

 

АНДРІЙ ЛЕВ, ПАРТІЯ «СЛУГА НАРОДУ»

Андрій Лев – кандидат на позачергові парламентські вибори від партії  «Слуга народу» в окрузі №21.

1
Андрій Лев
Андрій Лев

Народився 1 квітня 1983 року в селі Довгів Горохівського району Волинської області.  Навчався у Волинському державному університеті ім. Лесі Українки на історичному факультеті, а потім – на факультеті післядипломної освіти (юридичне відділення). Працював головним редактором газети «Аверс-прес», вів телевізійні проекти. Був директором Луцької ліги КВН. Волонтер у «Волинському тиловику».

З початком російської агресії на Сході України пішов добровольцем в АТО.

 

СТЕПАН ІВАХІВ, САМОВИСУВАНЕЦЬ

Степан Івахів втретє балотується шляхом самовисування у №21 окрузі. Перші два рази вигравав вибори і отримував мандат у Верховну Раду.

Український підприємець, політик, співвласник ФПГ «Континіум» та мережі автозаправок WOG. Народний депутат VII і VIII cкликань. Входить в рейтинг 100 найбагатших людей України. Діючий народний депутат від округу №21. Член депгрупи «Воля народу».

Народився 24 січня 1968 року в селі Андріївка Буського району Львівської області. У 1985-1992 роки студент будівельного факультету Українського інституту інженерів водного господарства місто Рівне. Має диплом «інженера-будівельника».  У 1986-1988 роках проходив строкову службу в Збройних Силах. Частину строкової служби проходив у 30-ти кілометровій зоні відчуження після аварії на Чорнобильській АЕС.

Степан Івахів
Степан Івахів

З 1992 року –  комерційний директор товариства «Континіум». З 2000 по 2002 роки –  директор підприємства «Західна нафтова група».

З 2002 року –  директор, а з 2005 року до 2012 –  президент ТзОВ «Континіум». В 2010 році обраний депутатом Волинської обласної ради. В 2012 року – обраний народним депутатом України по 21 одномандатному виборчому округу. На позачергових виборах у 2014 році обраний повторно.

 

ВІКТОР МОВЧАН, САМОВИСУВАНЕЦЬ

Віктор Мовчан – кандидат на позачергові парламентські вибори на окрузі №21.

Народився 27 сiчня 1988 року в місті Ковель Волинської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, керівник, благодійна організація «Благодійний фонд «Позитивна взаємодія»,безпартійний, проживає в місті Києві, судимість відсутня, самовисування.

 

ОЛЕКСАНДР КАЛЮЖНИЙ, САМОВИСУВАНЕЦЬ

Балотується Олександр Калюжний по Ковельському одномандатному виборчому округу №21 шляхом самовисування. За неофіційною інформацією, його має підтримувати «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка.

Народився 4 квiтня 1970 року в місті Ізюм Харківської області. Має освіта загальну середню освіту, фізична особа – підприємець, безпартійний, проживає в місті Ковель Волинської області, самовисування.

Олександр Калюжний
Олександр Калюжний

У жовтні 2010 року на місцевих виборах дружина Олександра Калюжного – Наталія Дуброва, як член Партії регіонів з 14 березня 2006 року, входила в першу п’ятірку кандидатів у депутати Ковельської міської ради від ПР (була третьою в списку). У 2009-2010 роках вона працювала керівником Громадської приймальні кандидата на пост Президента України Віктора Януковича, навчалася в Університеті сучасних знань на факультеті «Правознавство».

Також Олександр Калюжний відомий як «Саша Харьковський», якого прокуратура притягала до кримінальної відповідальності, як організатора у Ковелі грального бізнесу.

Калюжний  також очолює громадське формування «Буг».  

ОДНОМАНДАТНИЙ ВИБОРЧИЙ ОКРУГ №21

 

ТАРАС ШКІТЕР, САМОВИСУВАНЕЦЬ

Тарас Шкітер кандидат в одномандатному виборчому окрузі №22. Він директор ГО «Громадський Рух «Свідомі». Самовисуванець, продюсер ток-шоу «Протилежний погляд».

Народився 24 листопада 1990 року у Луцьку. З 2008 по 2013 рік навчався у ВДНЗУ «Українська медична стоматологічна академія». Спеціальність - стоматологія У 2013 – 2015 проходив інтернатуру у Волинській обласні клінічній лікарні у відділенні щелепно-лицевої та пластичної хірургії.

Із 2015 року одразу почав працювати в ТОВ «Контент менеджмент груп» (фірма відомого волинського бізнесмена Андрія Покровського).

Тарас Шкітер
Тарас Шкітер

Став генеральним продюсером суспільно-політичного ток-шоу «Протилежний погляд LIVE», а заодно – помічником-консультантом депутата Луцької міськради від партії «Солідарність» Андрія Покровського.

З 2016 – Тарас Шкітер уже директор і фактичний керівник заснованого Покровським ТОВ «Інформаційне агенство «Конкурент» і став ведучим «Протилежного погляду» і співзасновником (разом із Покровським) громадської організації «Громадянський Рух «СВІДОМІ».

Наприкінці червня 2019 року політична сила Святослава Вакарчук «Голос» назвала Шкітера своїм кандидатом по округу №22. Однак, через два дні відкликала його кандидатуру, оскільки у ЗМІ з’явилася інформація, що Тарас Шкітер у 2013 році був причетним до руху Віктора Медведчука «Український вибір».

 

ІГОР ПАЛИЦЯ, САМОВИСУВАНЕЦЬ

Ігор Палиця балотується у Верховну Раду, як самовисуванець в окрузі №22. Це другий похід Ігоря Петровича в Раду від луцького округу. Вперше балотувався тут у 2012 році і переміг.

Народився 10 грудня 1972 року у Луцьку. У 1994 році закінчив Волинський державний університет імені Лесі Українки за спеціальністю «історія і право». У 2004 році став Заслуженим економістом України. У 2011 році обраний головою Наглядової ради Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Працював директором спільного українсько-латвійського підприємства «Мавекс-Л». З лютого 2003 року — голова правління ВАТ «Укрнафта». Також контролював компанію «Нафтохімік Прикарпаття», її пов'язують з гірськолижним туристичним комплексом «Буковель» в Івано-Франківській області і власником якого є ТзОВ «Скорзонера». І ВАТ «Укрнафта», і «Нафтохімік Прикарпаття» пов'язують з бізнес-групою «Приват», яку очолює мільярдер і власник «Дніпра» Ігор Коломойський.

У березні 2006 року Ігор Петрович Палиця виступає як кандидат у нардепи від Селянської партії, в якій отримує 6-е місце у списках. На момент виборів іще числиться головою правління в «Укрнафті».

Із кінця 2007 року стає народним депутатом ВР 6-го скликання від НУНС, у списках якої посідає 63 місце. Член групи міжпарламентських зв’язків із Російською Федерацією. Був членом фракції Блоку «Наша Україна – Народна самооборона». Також обіймає посаду секретаря комітету щодо питань економічної політики. Звісно, ставши народним депутатом, йде зі своєї посади в «Укрнафті».

А з 2009 року  стає членом Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування функціонування газотранспортної системи України та забезпечення газом споживачів у 2008-2009 роках.

Ігор Палиця
Ігор Палиця

У 2010 році голосував за Харківські угоди, згідно з якими продовжили перебування Чорноморського флоту РФ у Криму до 2042 року.

У червні 2011 року заснував Фонд «Тільки разом» («Новий Луцьк»). А влітку 2011 року Ігор Палиця купив 60% усіх акцій ФК «Волинь» у Луцьку та став його почесним президентом.

Народний депутат України 7-го скликання з 12 грудня 2012, виборчій округ №22, самовисування. «За» 40,27 %, 11 суперників. На час виборів: народний депутат України, безпартійний. Член Комітету з питань економічної політики.

6 травня 2014 року указом в.о. Президента України призначений на посаду голови Одеської обласної державної адміністрації. А 30 травня 2015 року – Порошенко призначив на посаду глави Одеської ОДА Саакашвілі. Починаючи з липня 2015 року, Ігор Палиця – член політради партії «Українське об’єднання патріотів». Був обраний головою Волинської обласної ради 26 листопада 2015 року. Обраний депутатом Волинської обласної ради за списками партії УКРОП. Член політради партії «Українське об`єдання патріотів - УКРОП».

Був обраний головою Волинської обласної ради 26 листопада 2015 року. Обраний депутатом Волинської обласної ради за списками партії УКРОП. Член політради партії «Українське об`єдання патріотів - УКРОП».

До речі, у 2016 році видання «Forbes-Україна» оцінює статок Ігоря Палиці в 43 млн доларів, і відвело йому 82 місце в списку найбагатших українців.

 

ВАЛЕРІЙ ПАНАСЮК, САМОВИСУВАНЕЦЬ

Валерій Панасюк – кандидат на позачергові парламентські вибори на №22 мажоритарному окрузі.

Народився 3 травня 1980 року в місті Луцьку. Має вищу освіту. Підприємець ТОВ "Приватсервіспаритет". Мешканець Луцька. Самовисування.

 

СЕРГІЙ ПІСАЧУК, ПАРТІЯ «СЛУГА НАРОДУ»

Сергій Пісачук балотується у Верховну Раду в окрузі №22 від партії «Слуга народу».

Народився 21 березня 1976 року в смт Шацьк Волинської області. Закінчив Ковельське медичне училище, Львівський національний медичний університет ім. Данила Галицького та інтернатуру із загальної хірургії у Волинській обласній клінічній лікарні. Лікар-флеболог Центру хірургії ока проф. Загурського. Брав участь у Революції Гідності, активний учасник заходів із розвитку Луцька.

ДМИТРО КЛИМУК, НАРОДНИЙ РУХ УКРАЇНИ

Климук Дмитро Миколайович, народився 6 грудня 1985 року у Луцьку,  підприємець, голова ГО «Центр Юридичної Допомоги», член Народного Руху України з 2005 року, керівник Волинського осередку Руху, висунутий політичною партією «Народний Рух України». Запам'ятався лучанам акціями протесту проти смороду у місті. 

Дмитро Климук
Дмитро Климук

 

ОДНОМАНДАТНИЙ ВИБОРЧИЙ ОКРУГ №23

 

ТАРАС БОЙКО, ПАРТІЯ «РІДНЕ МІСТО»

Тарас Бойко кандидат на позачергові парламентські вибори від партії «Рідне місто» на окрузі №23.

Народився 23 січня 1982 року в селі Мирогоща Дубенського району Рівненської області. Громадянин України. Закінчив Полтавський національний технічний університет за спеціальністю «Інженер-механік» у 2004 році.

У 2004 працював слюсаром з механо-складальних робіт на ВАТ «Полтавський автоагрегатний завод». Був механік НТЦ СД «Прометей» з 2004 по 2005 рік. З 2006 по 2011 — начальник диспетчерського бюро електромеханічних служб, начальник дільниці ремонтного цеху ВАТ «Полтавський автоагрегатний завод». Працював директором ТОВ «Билар-Актив» з 2012 по 2013 рік.

Тарас Бойко
Тарас Бойко

2014 — 2016 був директором ТОВ «Приваттехсервіс Плюс». У 2016 - 2017 працював заступником директора, директор Полтавського комунального автотранспортного підприємства 1628. 

У 2018 році повторно очолив комунальне автотранспортне підприємство 1628. З 2018 року Тарас Бойко став депутатом Полтавської міської ради від партії «Рідне місто».

 

ІРИНА КОНСТАНКЕВИЧ, САМОВИСУВАНИЦЯ

Ірина Констанкевич балотується у Верховну Раду, як самовисуваниця в окрузі №23.  Наразі вона діючий народний депутат від округу №23.

Народилася 23 червня 1965 у місті Львів.  Навчалася у Київському державному університеті імені Тараса Шевченка на філологічному факультеті. З 1988 по 1991 – навчання в аспірантурі Інституту літератури імені Тараса Шевченка НАН України. У 1998 році – захистила кандидатську дисертацію «Проза Миколи Хвильового: еволюція характеру героя» в спецраді Інституту літератури імені Тараса Шевченка НАН України. З 2013 навчалась в докторантурі за спеціальністю «українська література».

Працювала викладачем української мови та літератури на підготовчому відділенні Волинського державного університету імені Лесі Українки з 1987 року. 3 1991 була викладачем кафедри української літератури (старший викладач, доцент). Навчальні курси: Історія української літератури (20-ті роки ХХ століття), Українська література у світовому контексті.

У 2002 році отримала звання доцента. З 2003 працювала завідувачкою кафедри української літератури. А з 2006 року проректор з навчально-виховної роботи Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

З грудня 2012 року – заступник голови правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк». Упродовж 2013 і 2014 років працювала на посаді голови Правління Благодійного фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк». А з вересня 2014 року стала головою правління фонду.

Ірина Констанкевич
Ірина Констанкевич

У січні 2014 року обрана депутатом Луцької міської ради. У 2015 році захистила докторську дисертацію на тему «Українська автобіографічна проза першої половини ХХ століття: автобіографічний дискурс» в Інституті літератури імені Т. Г. Шевченка НАН України. У 2016 році обрана депутатом Верховної Ради України по 23 виборчому округу.

З березня 2013 до січня 2014  стала членом виконкому Луцької міської ради. У січні 2014 року стала депутаткою Луцької міської ради від виборчого округу № 5, учасник депутатської групи «Новий Луцьк».

У 2015 році на місцевих виборах обрана депутатом Волинської обласної ради за списками партії «Українське об`єднання патріотів - УКРОП». У липні 2016 року на позачергових виборах у виборчому округу № 23 обрана народною депутаткою України від партії «Українське об`єднання патріотів – УКРОП».

 

МАКСИМ ПРИЙМАЧУК, ПАРТІЯ «СЛУГА НАРОДУ»

Максим Приймачук – кандидат на позачергові парламентські вибори на №23 мажоритарному окрузі від партії «Слуга Народу».

Максим Приймачук
Максим Приймачук

Народився 19 лютого 1987 року у селі Хотешів Камінь-Каширського району Волинської області. Навчався у Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут» за спеціальністю «Правознавство». Голова житлово-будівельного кооперативу ТОВ  «ДП КОМФОРТБУД».

ДМИТРО МАХОРТОВ, САМОВИСУВАНЕЦЬ

ЦВК зареєструвала також кандидата-самовисуванця в межах одномандатного виборчого округу №23 Дмирта Махортова.

Народився 13 сiчня 1981 року в місті Лутугіне Луганської області. Має вищу освіту, керівник ТОВ «Юридична компанія «Альфа Лекс Груп», безпартійний, проживає в Києві. Також є засновником ТОВ «Ікс тайм», ТОВ «Лінії кабельних мереж України» та засновник й керівник  ГО «Громадське обвинувачення».

Анна ІВАНОВА

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024