стрічка

На Волині поширюють фейковий розіграш від імені мережі SPAR

05 Жовтня 2022, 13:55
На Волині поширюють фейковий розіграш від імені мережі SPAR ФАКТЧЕК 2380
На Волині поширюють фейковий розіграш від імені мережі SPAR

У волинському сегменті Facebook шахраї поширюють повідомлення про те, що торговельна мережа SPAR  начебто дарує спеціальні подарункові пакети у зв’язку з 36-річчям компанії.

Фактчекери проєкту «Брехунець» перевірили цю інформацію і з'ясували, що це ФЕЙК!

ФЕЙК

У соцмережах зараз активно поширюють таке повідомлення: 

«Спеціальний подарунковий пакет на наше 36-річчя, ми вирішили подарувати особливу сумку тому, хто поділився цією публікацією та прокоментував (ВІТАЄМО)Будь ласка, зареєструйтеся».

СПРОСТУВАННЯ

Фейковість розіграшу нам спростували у мережі SPAR, де зазначили, що інформація, яку поширюють – неправдива, а назвою бренду скористалися шахраї.

Зауважимо, що фейковий розіграш на момент написання цього тексту зібрав 92 вподобання, 187 коментарів і 1281 поширення.

Пояснюємо, чому це фейк.

По-перше, шахрайська сторінка у мережі Fecebook дуже відрізняється від офіційної.

Офіційна сторінка супермаркету в Липинах під назвою «SPAR вул. Марії Заньковецької, 1» має 504 вподобання, контактний номер телефону, адресу електронної пошти і посилання на сайт мережі.

У шахрайської сторінки – дивна назва «SPAR Липини вул», яка немає нічого спільного з офіційною. У фейкової сторінки лише 47 вподобайок і 72 читачі, лише один допис із фейковим розіграшем.

По-друге, на головній Facebook-сторінці мережі SPAR ми не знайшли інформації про розіграш подарункових пакетів. 

По-третє, історія світової торгівельної мережі SPAR розпочалася у 1932 році. Тобто світовій мережі  90 років, а в Україні бренд почав розвиватися починаючи з 2017 року. Це означає, що всеукраїнська мережа працює 5 років. Шахраї ж стверджують, що мережа святкує 36-річчя.

По-четверте, під час переходу за вказаним посиланням для начебто реєстрації у розіграші бачимо сторінку з невідомою адресою, яка не є офіційною сторінкою бренду.

ВИСНОВОК

Повідомлення про так званий розіграш подарункових пакетів від відомої торгівельної мережі SPAR – ФЕЙК! Ми знову ж таки застерігаємо читачів не переходити за сумнівними посиланнями. Не передавайте нікому власні дані, аби не потрапити до рук шахраїв. Сторінка мережі, яку вказали фейкороби – несправжня, шахрайська. Обов’язково перевіряйте інформацію про різні розіграші перед тим, як взяти у них участь.

Читайте також: 

На Волині шахраї поширюють фейковий розіграш від імені мережі «АТБ» 

На Волині шахраї поширюють фейковий розіграш від імені мережі «Копійочка»

***

Ця публікація підготовлена за підтримки Європейського Союзу. Співпраця автора з Представництвом Євросоюзу в Україні будується на невтручанні в редакційну політику мережі Район.in.ua. Теми, формат, героїв обирає редакція і не погоджує з міжнародними партнерами. Всі матеріали, створені в межах такої співпраці, мають відповідне маркування, а окремі думки, висловлені в матеріалах, їх зміст є виключною відповідальністю авторів і необов’язково відображають погляди Європейського Союзу та його інституцій.

 

 

 

 

 

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024