стрічка

На Волині шахраї поширюють фейковий розіграш від імені мережі «АТБ»

07 Липня 2022, 19:28
Фейковий розіграш від імені мережі «АТБ» ФАКТЧЕК 3386
Фейковий розіграш від імені мережі «АТБ»

У волинському сегменті Facebook шахраї поширюють фейкове повідомлення буцімто про те, що торговельна мережа «АТБ» розігрує ноутбук HP та Iphone 13.

Фактчекери проєкту «Брехунець» перевірили цю інформацію і з'ясували, що це ФЕЙК!

ФЕЙК

Повідомлення шахраїв звучить так: «До 29-річчя «АТБ-Маркет Фани» наша команда розігрує всім бажаючим ноутбук HP та Iphone 13. Є ще кілька ноутбуків HP та Iphone 13, які ми не можемо продати, усі машини працюють нормально, тому ми випадковим чином надішлемо їх нашим підписникам до 9 липня! Заповніть, щоб отримати свій приз, зареєструвавшись тут безкоштовно, ви отримаєте код подарункового ваучера, який вам подобається, до закінчення терміну дії. Реєстрація обмежена».

Далі потрібно перейти за посиланням на форму реєстрації.

Перед нами відкривається фейковий сайт «АТБ».

Далі перехід на «бєзплатну подарочную карту». Як ви вже здогадалися, вся інформація про так звану картку написана російською мовою. Потрібно начебто обрати її і тоді вам передзвонять.

Після того, як обрати котрусь із пропонованих карток, відкривається текст із пропозицією завантажити документ. Ймовірно, він може бути уже з вірусом, або іншими налаштуваннями, потрібними для шахрайських схем. Насторожує і той факт, що надалі спілкування відбувається російською мовою.

СПРОСТУВАННЯ

Спростували фейковий розіграш на офіційній сторінці торговельної мережі «АТБ» у Facebook.

«Доводимо до Вашого відома, що часто шахраї через соціальні мережі та месенджери поширюють інформацію про проведення різноманітних акцій щодо надання грошових подарунків, сертифікатів на купівлю продуктів у магазинах мережі «АТБ» тощо. Звертаємо Вашу увагу, що це абсолютно недостовірна інформація! 

Уся інформація щодо акційних пропозицій, які проходять у мережі «АТБ», завжди розміщується на офіційному сайті компанії – www.atbmarket.com та на офіційних сторінках у соц. мережах. Просимо Вас бути пильними та уважними, та не брати участі у шахрайських акціях», – застерігають у мережі.

ВИСНОВОК

Повідомлення про так званий розіграш від відомої торгівельної мережі «АТБ» ноутбуку HP та Iphone 13 – ФЕЙК! Сайт, який вказали шахраї, на який буцімто потрібно перейти – несправжній, шахрайський. Обов’язково перевіряйте інформацію про різні розіграші перед тим, як взяти у них участь.

 ***

 

Ця публікація підготовлена за підтримки Європейського Союзу. Співпраця автора з Представництвом Євросоюзу в Україні будується на невтручанні в редакційну політику мережі Район.in.ua. Теми, формат, героїв обирає редакція і не погоджує з міжнародними партнерами. Всі матеріали, створені в межах такої співпраці, мають відповідне маркування, а окремі думки, висловлені в матеріалах, їх зміст є виключною відповідальністю авторів і необов’язково відображають погляди Європейського Союзу та його інституцій.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024