стрічка

Міський голова Рівного знявся у рекламі магазину електротехніки

21 Липня 2022, 13:00
Міський голова Рівного знявся у рекламі магазину електротехніки ФАКТЧЕК 1946
Міський голова Рівного знявся у рекламі магазину електротехніки

В мережі поширюють відео, на яких міський голова Рівного Олександр Третяк рекламує магазин електронної техніки.

Ролики активно на своїх сторінках у соцмережах репостять рівняни, а також опублікували й на сторінках самого магазину в соціальних мережах. Уважні читачі запитали в Район.in.ua, чи це не діпфейк (змонтоване відео, на якому обличчя відомої людини накладають на інше з метою дискредитації, – ред).

Журналісти фактчекерського проєкту «Брехунець» поцікавилися у пресслужбі міськради, що спонукали посадовця «податися в акторство», та з'ясували, що відео – справжнє.

ПРАВДА

Отож, у соціальних мережах поширюють два відеоролики за участю Олександра Третяка. На одному з них міський голова заходить до магазину техніки, а продавець, вгледівши його, втрачає свідомість. «Пацани, все нормально – я ж свій!», – каже на це посадовець.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений КТС (@ktc_ua)


На іншому відео мер стоїть на електросамокаті й зауважує: «Як же ж класно, що він не на бензині – да? Шо ви, пацички на моцичках?». В обох випадках добре видно логотип магазину.

Як повідомили у коментарі нашим журналістам у пресслужбі міської ради, відео не діпфейк, а Третяк справді приходив у магазин в рамках проєкту «Підтримай рівненське». Адже ця мережа – місцева. Вони створюють робочі місця та сплачують податки до  місцевого бюджету.

Читайте також: На Волині поширили відеофейк із Зеленським, який обіцяє «грошову допомогу» від ЄС

***

Ця публікація підготовлена за підтримки Європейського Союзу. Співпраця автора з Представництвом Євросоюзу в Україні будується на невтручанні в редакційну політику мережі Район.in.ua. Теми, формат, героїв обирає редакція і не погоджує з міжнародними партнерами. Всі матеріали, створені в межах такої співпраці, мають відповідне маркування, а окремі думки, висловлені в матеріалах, їх зміст є виключною відповідальністю авторів і необов’язково відображають погляди Європейського Союзу та його інституцій.

 

 

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024