стрічка

Залужний скасував рішення Генштабу про порядок видачі дозволів на виїзд військовозобов'язаним

06 Липня 2022, 15:35
Військовий квиток 1999
Військовий квиток

З метою недопущення подальших маніпуляцій довкола питання видачі дозволів на виїзд військовозобов'язаним документ направлять на доопрацювання.

Про це написав на своїй сторінці у фейсбуці Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Подаємо його повідомлення без змін:

«Сьогодні відбулося засідання Ставки Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України. На ньому, серед іншого, розглядалося питання, яке набуло широкого суспільного резонансу, -–про Порядок надання дозволу громадянам України, які перебувають на військовому обліку у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, на виїзд за межі місця проживання (місця перебування) з моменту оголошення мобілізації та у воєнний час. 

Підкреслюю, цей документ від початку стосувався винятково внутрішньої роботи ТЦК та СП і не створював зобовʼязань, обмежень прав і свобод громадян України. Попри це, його поява в мережі спричинила численні маніпуляції, різночитання і навіть незаконні дії із перешкоджання переміщенню громадян, що стало підставою для дискредитації Збройних Сил України та військово-політичного керівництва держави. 

Тому Начальником Генерального штабу Збройних Сил України з метою недопущення подальших маніпуляцій довкола цього питання прийнято рішення про скасування дії Порядку з відправленням на доопрацювання. 

Оновлений документ буде розроблено на основі змін до законів України та підзаконних нормативно-правових актів, які регулюють переміщення громадян в умовах воєнного стану. Наявна законодавча база не враховує реалій сьогодення та не забезпечує ефективних мобілізаційних механізмів. 

Як Головнокомандувач Збройних Сил і громадянин України закликаю українців до виконання свого конституційного обовʼязку із захисту держави»

Читайте також: Дозвіл на виїзд за межі місця проживання: кмітливість Генштабу ЗСУ чи застаріла норма закону

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024