стрічка

Безкоштовний інтернет і зв'язок: у мережі поширюють новий фейк

22 Квітня 2022, 13:00
Безкоштовний інтернет і зв'язок: у мережі поширюють новий фейк ФАКТЧЕК 14044
Безкоштовний інтернет і зв'язок: у мережі поширюють новий фейк

У волинських соцмережах поширюють повідомлення про те, що начебто мобільним зв’язком та інтернетом можна користуватися безплатно.

Журналісти фактчекерського проєкту  «Брехунець» з'ясували, що це неправда.

ФЕЙК

Автори повідомлення запевняють, що всі українці можуть скористатися безкоштовними тарифами від операторів мобільного зв’язку: Kyivstar, Vodafone, Lifecell та інших операторів. Для того, аби дізнатися про «халяву», потрібно перейти за посиланням, яке пропонують телеграм-канали.

А перейшовши бачимо, що потрібно підписатися уже на інший канал. І після цього можна буде дізнатися, як же не платити за мобільний зв'язок та Інтернет.

СПРОСТУВАННЯ

Відвідавши офіційну сторінку «Vodafone Україна», наша журналістка ніде не знайшла інформації про те, що перелічені вище послуги стають безкоштовними. Оператор надавав безкоштовні гігабайти й хвилини абонентам передплати, які не могли поповнити рахунок лише на початку війни (24.02-25.02.2022 року). Таким чином компанія вирішила підтримати українців, аби вони не залишилися без зв’язку. Наразі Vodafone навпаки просить поповнювати рахунки наперед, аби підтримувати зв'язок у регіонах бойових дій і долучатися до благодійних акцій.

А в компанії  Kyivstar взагалі просять своїх клієнтів поповнити рахунок, за можливості, на три місяці наперед. Це допоможе підтримувати працездатність мережі, надавати сервіси тим, хто не може оплатити рахунок, проводити безкоштовний Wi-Fi у бомбосховища. Також просять долучатися до благодійного фонду, перерахувавши хоча б 10 гривень.

ВИСНОВОК

Інформація про те, що мобільний зв'язок і Інтернет від провідних українських операторів стає безкоштовним і за нього не варто платити гроші – ФЕЙК!  Під час війни, навпаки, важливо поповнювати рахунок тим, хто має для цього можливість. Адже оператори зазначать, що це важливо для того, аби підтримувати мережу і абонентів, які опинилися в зоні бойових дій. Телеграм-канали знову скористалися соціально важливою темою, аби заманити підписників.

Читайте також: Щотижневі виплати українцям: у Telegram поширюють новий фейк

 

 ***

Ця публікація підготовлена за підтримки Європейського Союзу. Співпраця автора з Представництвом Євросоюзу в Україні будується на невтручанні в редакційну політику мережі Район.in.ua. Теми, формат, героїв обирає редакція і не погоджує з міжнародними партнерами. Всі матеріали, створені в межах такої співпраці, мають відповідне маркування, а окремі думки, висловлені в матеріалах, їх зміст є виключною відповідальністю авторів і необов’язково відображають погляди Європейського Союзу та його інституцій.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024