стрічка

Втрати рашистської федерації: у Вк постять по десять некрологів в годину та інші підрахунки

27 Березня 2022, 15:26
Старший сержант військового оркестру Клінцовського військового гарнізону Олександр Карпеєв вирушив підігравати Кобзону похоронний марш 2777
Старший сержант військового оркестру Клінцовського військового гарнізону Олександр Карпеєв вирушив підігравати Кобзону похоронний марш

Оцінки людських бойових втрат Росії внаслідок російської агресії в Україні дуже відрізняються. Росія називає 1351 загиблих (на 25.03), українські збройні сили оцінюють втрати РФ в результаті вторгнення в 16400, НАТО - в 7000-15000 осіб.

Білоруське незалежне видання Флагшток підрахувало некрологи, присвячені загиблим в Україні військовослужбовцям рф, які публікують російські громадяни у мережі Вконтакте.

Журналісти використали пошук за словом «погиб». Доступний функціонал Вконтакте дозволив зібрати інформацію протягом останніх 6 годин. 

За 6 годин 27 березня пошук Вк видав 62 унікальні військові некрологи, опубліковані громадянами РФ про загиблих в Україні з 24.02 по 27.03. Це трохи більш як 10 нових некрологів на годину.

Голова ГО «Всеукраїнська екологічна ліга» Тетяна Тимочко заявила, що  Україні може утворитись екологічна катастрофа через велику кількість вбитих окупантів, якими завалені українські землі, і командування російської армії не турбується, щоб вивезти трупи загиблих.

Одеський журналіст Олександр Коваленко, пише, що за наявною інформацією, санітарні втрати російських окупантів станом на ранок 27 березня 2022 року перевищили 44 тисячі осіб. Неповоротні санітарні втрати (загиблі) становили понад 16,6 тисячі осіб.

Таким чином, сумарні втрати російських окупаційних військ наблизилися до позначки 61 тис. Це більше ніж 1/3 від початкового складу окупаційного контингенту, зібраного біля кордонів України для вторгнення з середини жовтня 2021 року.

«Ще раз хочу нагадати, що за нинішніх умов логістичні можливості Росії дозволяють їй перекидати до кордонів з Україною до 4 тис осіб особового складу підкріплення. У свою чергу, у нинішній бойовій обстановці на тиждень російський окупаційний контингент в Україні втрачає вбитими, пораненими та полоненими в середньому 5-6 тис людей. Тобто нинішні втрати російського окупаційного контингенту в Україні перевищують логістичні можливості Росії щодо перекидання підкріплення зі своєї території, тобто компенсація втрат ускладнена і перебуває в мінусі», – пояснює Олександр Коваленко.

Щодо ситуації з пораненими, то останні два дні різко зріс потік поранених у лікувальні заклади Курської, Білгородської та Ростовської областей РФ.

Дефіцит вільних ліжко-місць відзначається у лікувальних закладах окупованого півострова Крим.

Лікувальні установи Білорусі не мають серйозних проблем з напливом поранених, але, як і раніше, не розв'язана проблема з вивезенням тіл знищених в Україні окупантів з моргів РБ.

Читайте такожВмиваються своєю кров’ю. Куди везуть поранених загарбників з «Поліського фронту»

Перехоплення СБУ свідчать, що строковики російської армії не витримують психологічного навантаження. Деякі з них калічаться власноруч, щоб втекти, інші – запивають страшні спогади алкоголем і розуміють, що ця війна залишиться в їхній пам’яті на все життя. 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024