стрічка

Фейковий підрозділ ЗСУ погрожує розстрілювати диверсантів на кордоні з Білоруссю

14 Листопада 2021, 17:20
Скрін з одного з українських видань 1872
Скрін з одного з українських видань

Українські медіа активно поширили повідомлення від нібито пресслужби «61-ї окремої піхотної єгерської бригади» про намір «застосовувати зброю проти мігрантів, які прориватимуться з Білорусі». Проте у Збройних Силах України, як виявилось, такого підрозділу не існує.

У складі ЗСУ є тільки 61 окрема піхотна бригада корпусу резерву, яка, проте, жодних заяв не робила, – запевняють у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.
 
13 листопада 2021 року у Фейсбуці на сторінці 61 окремої піхотної єгерської бригади з'явилось звернення до ЗМІ з попередженням, що всі особи, «які можуть маскуватися під мігрантів, не потраплять на територію України. Вони просто будуть знищені підрозділами».
Вже наступного дня, 14 листопада 2021 року російські пропагандистські ЗМІ цю інформацію підхопили і почали розганяти хвилю кровожерливості українських військових, а на сторінці бригади з'явилось повідомлення про те, що про  знищення мирних громадян чи мігрантів не йшлося, а про диверсійно розвідувальні групи противника, для боротьби з якими, мовляв, і створений цей військовий підрозділ.
 
Проте у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки заявляють такого підрозділу як «61-а окрема піхотна єгерська бригада» не існує в природі.
 
«Простіше кажучи, він є фейковим», – заявили у Центрі.
 
Нагадаємо, на білорусько-польському кордоні вже протягом тижня розгортається штучна міграційна криза. Тисячі мігрантів з Близького Сходу, заохочені режимом Лукашенка, намагаються прорватися на територію Польщі.
 
Читайте також:
 
 

Матеріал підготовлено в рамках ініціативи «Мережа регіональних проєктів з протидії дезінформації» за підтримки National Endowment for Democracy (NED) при менторстві ресурсу «БезБрехні»

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024