стрічка

«Вчителювання – то покликання»: як у Камені-Каширському День педагога відзначали

04 Жовтня 2018, 11:00
«Вчителювання – то покликання»: як на Волині День педагога відзначали 1277
«Вчителювання – то покликання»: як на Волині День педагога відзначали

У Камені-Каширському відбувся захід, приурочений до Дня працівника освіти. Повідомляє Камінь-Каширська РДА.

На урочистості третього жовтня велику освітянську родину вітали керівники району – голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук, голова районної ради Віктор Сус, а також настоятель Свято-Миколаївського храму, декан Камінь-Каширського району отець Володимир.

Щирі слова привітань також адресували своїм колегам начальник відділу освіти райдержадміністрації Віктор Пась та голова районного комітету Профспілки працівників освіти і науки України Людмила Кузьмич.

Керівник виконавчої гілки в районі Валерій Дунайчук зазначив, що вчителювання – то покликання. Адже воно межує з громадянським подвигом, а почасти – із самопожертвою та подвижництвом. Це відповідальна та невимовно виснажлива праця, котра потребує не лише професійного, а й особистого досвіду, таланту, наполегливості.

«Вашими зусиллями сьогодні формується нова генерація українців – свідомих та патріотично налаштованих громадян. Особистостей, які серцем і душею люблять рідну землю. Особистостей, які готові прославляти її, використовуючи багаж знань, отриманий від своїх наставників. Дуже важливо, що нині у вас є вільний вибір форм, методів та засобів навчання, котрі відповідають освітнім програмам, у тому числі з використанням передових технологій, – наголосив під час свого виступу Валерій Савович. – Схиляю голову перед мудрістю ветеранів педагогічної ниви. Щира вдячність вам за неоціненний внесок у розвиток освітньої галузі нашого поліського краю. Я переконаний, освіта – це ключ до європейського майбутнього України. Відрадно, що саме ви цим ключем відкриваєте кожну дитячу душу, даючи можливість повірити у себе та у свої сили».

Один з керівників району Віктор Пась разом з привітаннями не міг не згадати неприємну ситуацію зі Стобихівкою, де ще й досі не розпочато навчальний процес через батьківський протест. 

«Чесно кажучи, такі ситуації свідчать про те, що, належне виховання дітей, відповідальність за їхнє майбутнє, в першу чергу, лежить на батьківських плечах, а вже потім учителів. Адже в своїй поведінці діти часто орієнтуються на своїх батьків», – додав Віктор Іванович.

Із нагоди професійного свята традиційно нагородили кращих педагогів Камінь-Каширщини. Зокрема, лауреатами премій райдержадміністрації та районної ради стали: директор загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів села Залісся Лідія Карпук та вчитель іноземної мови загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів села Черче Наталія Савчук

Також Почесні грамоти отримали директори, вчителі, вихователі закладів освіти в районі, не оминули і освітян-депутатів. 









 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024