стрічка

Чим запам'яталася 47-а сесія Луцької міськради

27 Вересня 2018, 13:39
Луцька міська рада 1061
Луцька міська рада

В бурхливих суперечках депутати ділили кошти від перевиконання бюджету. 

Одним із найрезонансніших рішень на сесії Луцької міської ради стало повернення бюджетних коштів на будівництво Центру реабілітації учасників АТО. Сумнозвісні 5 мільйонів гривень нарешті втраплять за призначенням, — йдеться у сюжеті СфераТВ.

Адже всі пам’ятають скандали, якими супроводжувалось спрямування цих коштів на добудову 27-ї школи. Тепер, коли вкотре не відбувся тендер щодо закупівлі розпіарених міською владою швейцарських тролейбусів, невикористані гроші таки віддали на будівництво реабілітаційного центру. Проте, чому одразу не можна було знайти інше джерело фінансування дообладнання школи і не смикати кошти з будівництва центру — незрозуміло.

Окрім бюджетних тем, чи не найгарячішим став розгляд проблеми підприємців Старого Ринку. Крамарі протестують, адже їх контейнери хочуть знести, без відшкодування збитків. Мовляв їхні торгові ряди незаконні, а за документами дана територія взагалі не оформлена належним чином.

Підприємці і ночували біля контейнерів, і ходили на засідання земельної комісії, та бажаних результатів так і не досягли. За словами лідера Асоціації Бізнес-Волинь Ігора Дильова територія комунального підприємства «Луцькі ринки», якому передали ліву частину ринку, якраз прилягає до їхніх контейнерів, а якщо їх зняти, то залишаться одні руїни.

Представниця підприємців Тетяна Біскуп апелює до емоцій і людських якостей депутатів та просить зглянутися над людьми, які майже десять років заробляли на життя саме на цьому ринку.

До слова, головною вимогою крамарів є лише відтермінування знесення контейнерів, аби до остаточного погодження нової концепції Старого міста люди змогли знайти нове місце для торгівлі. Однак обранці громади залишились глухими до підприємців, очевидно більшість з них не мала досвіду нелегкої ринкової торгівлі.

В ході сесії виявилось, що не всі обранці тримаються за депутатський статус. Представник фракції «Свободи» Богдан Вавринюк, мотивуючи особистими обставинами, вирішив скласти повноваження і забути про депутатський мандат.

Читайте також: У Луцьку підприємцям Старого ринку порадили йти до суду.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024