стрічка

Гості з Англії зацікавилися історією Любомля

17 Серпня 2018, 09:31
Делегація з англії у музеї 811
Делегація з англії у музеї

У Любомльському краєзнавчому музеї у четвер, 16 серпня, приймали гостей із Англії.

Про це повідомив директор музею Юрій Фінковський на сторінці закладу у Facebook.

Серед відвідувачів – Девід Кастов – юрист за професією, проживає нині у Лондоні. 6-10 серпня 2018 року він був учасником Міжнародної конференції по єврейській генеології у Варшаві (Польща). І разом зі своїми друзями із Англії пан Девід завітав до Любомля.

Під час візиту, в розмові з ним дізнались, що далекі родичі гостя, представники єврейської громади, вихідці з міста Любомля, які покинули наш край на початку ХХ ст.

Під час зустрічі відвідувачі оглянули експозиції музею, ознайомилися з фондами установи, які стосуються історії єврейської общини Любомльщини.

Разом з тим для делегації провели екскурсію містом, представили пам'ятні місця єврейської минувшини Любомля – кладовища, колишні житлові квартали, території гетто, місце розташування Великої синагоги, територію та місце розстрілу єврейської общини нацистами у жовтні 1942 року.

Цікаво, що в ході останніх візитів нащадків єврейської громади Любомля, неодноразово лунала думка, в майбутньому зібрати їх усіх тут на Міжнародній зустрічі поколінь.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024