стрічка

Як на Волині готуються до весняно-літнього сезону

21 Березня 2024, 10:25
На Волині провели засідання комісії з запобігання ТЕБ та НС 931
На Волині провели засідання комісії з запобігання ТЕБ та НС

На Волині провели засідання регіональної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС).

Про це повідомляє офіційний сайт Волинської обласної державної адміністрації.

Пожежонебезпечний весняно-літній період лише розпочався, проте на території Волинської області вже зареєстровано 24 пожежі сухої рослинності на площі 18 гектарів. Упродовж 2023 року в області зафіксовано 79 пожеж у природних екосистемах.

Про це розповів заступник начальника головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Волинській області Костянтин Романчук під час засідання регіональної комісії ТЕБ та НС.

За дорученням начальника Волинської ОВА Юрія Погуляйка провів засідання перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Мовенко. Також участь у роботі комісії взяли заступники голови ОДА Олександр Троханенко та Вікторія Левчук.

За словами Костянтина Романчука, здебільшого пожежі у природних екосистемах виникають унаслідок самовільного навмисного випалювання сухої рослинності громадянами. Щоб запобігти пожежам у природних екосистемах, проводять рейди з виявлення порушників правил пожежної безпеки. Їх притягають до адміністративної відповідальності.

З початку 2024 року в області уже провели 51 рейд. За результатами до відповідальності працівники ДСНС притягнули шістьох осіб, працівники Державної екологічної інспекції в області – 29 осіб, працівники департаменту муніципальної варти Луцької міської ради —сімох осіб.

Працівників ДСНС, екологічної інспекції, лісового господарства, національної поліції, представники районних військових адміністрацій і тергромад і надалі проводитимуть рейди. Вони є дієвим заходом із запобігання пожежам.

Крім того, комісія розглянула стан підготовки місць масового відпочинку на водних об’єктах області. За інформацією волинських рятувальників, у 2023 році на водних об’єктах області загинуло 34 особи, з них двоє – неповнолітні. Лише впродовж купального сезону загинуло 18 осіб, зокрема одна дитина. Разом із тим, від початку 2024 року в області вже трапилося сім подій із загибеллю людей.

Тож із метою запобігання загибелі людей на водоймах під час купального сезону головам районних державних адміністрацій та територіальних громад рекомендували визначити місця масового відпочинку населення на водних об’єктах і здійснити інші організаційно-профілактичні заходи відповідно до Правил охорони життя людей на водних об’єктах України.

Також учасники комісії розглянули стан готовності та результати технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту. Обстеження об’єктів фонду захисних споруд здійснюють щоквартально. Так, Костянтин Романчук поінформував, що за результатами таких перевірок кількість готових до укриття населення об’єктів фонду захисних споруд постійно зростає. Показники свідчать і про покращення стану готовності та доступності даних об’єктів.

На Волині провели засідання комісії з запобігання ТЕБ та НС
На Волині провели засідання комісії з запобігання ТЕБ та НС

На Волині провели засідання комісії з запобігання ТЕБ та НС
На Волині провели засідання комісії з запобігання ТЕБ та НС

Читайте ексклюзиви Район.in.ua у нашому каналі WhatsApp

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024