стрічка

Фейк про знижку на ліки для усіх, хто має пенсійне посвідчення

10 Листопада 2023, 16:00
Фото ілюстративне 2383
Фото ілюстративне

У Telegram поширюють повідомлення про те, що начебто всі, у кого є пенсійне посвідчення, матимуть знижку на ліки 45 %.

Фактчекери проєкту «Брехунець» перевірили цю інформацію, і виявилося, що це – ФЕЙК!

ФЕЙК

Увага! З 12 листопада 2023 року Міністерство здоров’я України запровадили постанову для пенсіонерів. Всім у кого є пенсійне посвідчення знижка на ліки – 45 %.

Також користувачам пропонують перейти за посиланнями, аби дізнатися про начебто перелік ліків, які «входять» до списку.

СПРОСТУВАННЯ

По-перше, в Україні не існує «Міністерства здоров’я України». Правильна назва – Міністерство охорони здоров’я України.

По-друге, ні на офіційному сайті МОН, ні на офіційних сторінках Пенсійного фонду України ми не знайшли інформації про те, що з 12 листопада усі, хто мають пенсійне посвідчення, отримають знижку на ліки 45 %.

По-третє, на офіційному сайті Пенсійного фонду України йдеться про те, що нещодавно під час моніторингу інформаційного простору фахівці виявили підозрілу діяльність у Telegram невідомої групи Пенсійного фонду України, яка спрямовує користувачів до інших груп, де пропонують знижки на ліки, ваучери на 1000 гривень, а також заохочують взаємодіяти з Telegram-ботом @pensioneruukrainu_bot.

«Відповідально заявляємо, що Пенсійний фонд України не адмініструє інформаційні групи в Telegram та не має стосунку до вищевказаних джерел інформації.  Фонд здійснює інформаційну діяльність у месенджері Telegram виключно в офіційному (верифікованому) каналі «Пенсійний фонд України». Довіряйте інформації про діяльність Фонду лише з перевірених джерел!», – застерігають у відомстві.

А також нагадують про офіційні канали комунікацій:

Сайт (www.pfu.gov.ua)

Вебпортал електронних послуг (www.portal.pfu.gov.ua)

Facebook (www.facebook.com/pfu.gov.ua)

Telegram (https://t.me/PensFund)

 Twitter (@PFU_UA)

WhatsApp (https://whatsapp.com/channel/0029Va0bOmEG3R3i49bUmx3M)

YouTube (www.youtube.com/@PensFund)

По-четверте, за вказаним посиланням немає інформації про «знижку», натомість пропонують підписатися на новий телеграм-канал «Пенсіонери України».  Це може свідчити про те, що таким нечесним методом додають нових підписників.

ВИСНОВОК

Повідомлення про те, що з 12 листопада 2023 року всі  у кого є пенсійне посвідчення, матимуть знижку на ліки 45 % – ФЕЙК! Довіряйте лише офіційним джерелам інформації.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024