стрічка

На Волині поширюють фейк про державну програму «Доступне авто»

15 Серпня 2023, 10:35
На Волині поширюють фейк про державну програму «Доступне авто» ФАКТЧЕК 4400
На Волині поширюють фейк про державну програму «Доступне авто»

На Волині телеграм-канали поширюють повідомлення про те, що начебто в Україні запрацює державна програма «Доступне авто», яка здешевлює купівлю автомобілів.

Фактчекери проєкту «Брехунець» перевірили цю інформацію і виявилося, що це ФЕЙК!

ФЕЙК

«З 1 серпня-вересня в Україні запрацює державна програма «Доступне авто». В рамках ініціативи кожен громадянин зможе купити автомобіль на 50-70 % дешевше ринкової ціни, а решту оплатить держава. Наступним крок – потрібно підписатися на телеграм-канал, де знаходиться інструкція, як скористатися програмою та автомобілі за пільговими цінами.

BMW, Mercedes, Volkswagen – тут зібрані найпопулярніші моделі, а список можна відсортувати за вашим регіоном та бюджетом».

СПРОСТУВАННЯ

Насправді державної програми «Доступне авто» в Україні не існує. Ми перевірили офіційні сайти державних установ, як-от: Міністерство економіки України, Міністерство фінансів України, Урядовий портал, де могла б бути розміщена інформація про подібну програму, проте нічого не знайшли. 

Також варто додати, що для того, аби начебто отримати детальну інформацію і навіть обрати авто зі списку у своєму регіоні, потрібно підписатися на новий телеграм-канал. Після того, як наша фактчекерка здійснила підписку, заявленої інформації там не знайшла. 

ВИСНОВОК

Повідомлення про те, що з 1 вересня в Україні запрацює державна програма «Доступне авто», коли кожен громадянин зможе купити автомобіль на 50-70 % дешевше – ФЕЙК! Телеграм-канали вкотре накручують собі підписників нечесним методом, поширюючи неправдиву інформацію.

Читайте також:  «Ви виграли 317 тисяч гривень в національній лотереї»: нове шахрайство на Волині та Рівненщині

 

   

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024