стрічка

Зеленський і недосяжне НАТО: роспропаганда підробила обкладинку німецької газети

19 Липня 2023, 10:36
Зеленський і недосяжне НАТО: роспропаганда підробила обкладинку німецької газети 1559
Зеленський і недосяжне НАТО: роспропаганда підробила обкладинку німецької газети

Російські пропагандисти не полишають спроб дискредитувати Україну на міжнародній арені і використовують вже добре знайомий метод – підробку обкладинок популярних західних медіа.

Цього разу телеграм-сміттярки знову поширили фейкову обкладинку німецького ділового видання Handelsblatt, де на цей раз зображений президент України Володимир Зеленський, який намагається дотягнутися руками до дверей з логотипом НАТО, але в нього не виходить.

Як ви вже зрозуміли, ця обкладинка – фейковий вкид, «присвячений» саміту НАТО у Вільнюсі. Поширили обкладинку пропагандистські російські і проросійські телеграм-канали з таким меседжем: «Німецька преса однозначно зрозуміла реальні результати саміту НАТО у Вільнюсі».

Далі у матеріалі фактчекерів проєкту «Без Брехні», чому це – черговий фейк роспропаганди.

ФЕЙК

У телеграмі російські канали поширили фейкову обкладинку німецького ділового видання Handelsblatt, на якій дата публікації – вихідні 14-16 липня цього року, номер – 134. Проте ця брехня легко спростовується, якщо зайти на офіційний сайт газети.

Випуску газети з такою обкладинкою за вказаною датою там немає. Під номером 134 бачимо іншу обкладинку – з заголовком «Принцип Microsoft» і зображенням Сатья Наделли — головного виконавчого директора компанії-гіганта Microsoft. Оригінал прикріплюємо нижче.

Як бачимо, роспропаганда використовує всі можливі інфоприводи, аби дискредитувати Україну на міжнародній арені і висміяти наші спроби вступу у НАТО. Зокрема, пропагандистам не дає спокою те, що на саміті НАТО у Вільнюсі, де був і президент Зеленський, Україні пообіцяли спрощену процедуру вступу.

Нагадаємо, раніше фейкороби вже підробляли обкладинку німецької газети Handelsblatt. Тоді пропаганда зобразила знищений український танк з підписом: «Це не контрнаступ – це кривавий краш-тест», таким чином дискредитуючи та висміюючи контрнаступальні дії України.

Про фейкові обкладинки ми повідомляли ще раніше. Наприклад, наприкінці травня цього року фейкороби поширили карикатуру під виглядом обкладинки номера іспанського сатиричного журналу El Jueves. На ній зобразили хробаків, що глузують з перспектив українського контрнаступу.

Підробили пропагандисти й обкладинку французького тижневика «Courrier International», присвячену українському контрнаступу. На ній українські військові на чолі із Валерієм Залужним нібито пливуть річкою, а керує човном чоловік у чорному плащі, який скидається на образ смерті у казках.

ВИСНОВКИ

Обкладинка видання Handelsblatt, де зображений президент України Володимир Зеленський, який намагається дотягнутися руками до дверей з логотипом НАТО – ФЕЙК.

Роспропаганда використала як інфопривід для фейка саміт НАТО у Вільнюсі, де був присутній президент України Володимир Зеленський, щоб висміяти спроби України вступити в НАТО.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024