стрічка

Українців просять зменшити споживання електрики у пікові години

12 Липня 2023, 12:29
Українців просять зменшити споживання електрики у пікові години 1131
Українців просять зменшити споживання електрики у пікові години

В «Укренерго» закликають громадян зменшити споживання електроенергії у пікові години, яке зростає через спеку. Зараз в системі працюють всі види генеруючих потужностей — атомні, теплові, гідро- електростанції та відновлювальні джерела енергії.

Про це повідомляють в телеграм-каналі Укренерго.

«Після помірної температури на вихідних і у понеділок спека знову сприяє зростанню споживання. Вечірній максимум споживання вчора в 21:00 був дещо вище, ніж у вечір понеділка. На сьогодні «Укренерго»не прогнозує обмежень електропостачання, але наголошуємо на необхідності зменшити споживання електричної енергії у вечірні години для зниження навантаження на енергосистему та полегшення її балансування», – зазначили в «Укренерго».

Загальний графік споживання по країні вказує на недостатність заходів з економії електроенергії, наголосили енергетики.

На електростанції, де 8 липня відбувся обвал даху, відновлено роботу одного енергоблоку.

«Ввечері кожного дня стрімко зменшується активність сонячних електростанцій, але споживання при цьому залишається високим до кінця доби. Для забезпечення зростаючого попиту необхідно залучати додаткові енергоблоки, кількість яких обмежена», – відзначили в «Укренерго».

У компанії нагадали, що внаслідок російських масованих ракетних та дронових атак пошкоджень зазнали всі теплові та частина гідроелектростанцій, а також мережі "Укренерго". Наразі ведуться активні відновлювальні роботи, де це можливо, а також планові ремонти на енергоблоках атомних електростанцій. Тож в енергосистемі обмежена кількість електростанцій, які можуть виробляти електроенергію. Загалом через бойові дії наразі залишаються знеструмленими 406 населених пунктів у прифронтових та прикордонних областях. Відновлення відбувається за умови безпекової ситуації для ремонтних бригад та з дозволу військових.

Також через негоду знеструмлювались споживачі на Миколаївщині та Сумщині. Внаслідок обстрілів є пошкодження мереж на Харківщині та Сумщині. В окремих районах відновлення живлення ще триває.

З 17:00 до 23:00 передбачений імпорт електроенергії зі Словаччини з максимальною потужністю близько 300 МВт. Експорт відсутній.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024