стрічка

Відстрочок буде менше: Рада розширила список тих, хто підлягає мобілізації

29 Червня 2023, 17:12
Відстрочок буде менше: Рада розширила список тих, хто підлягає мобілізації 4668
Відстрочок буде менше: Рада розширила список тих, хто підлягає мобілізації

Верховна Рада України прийняла закон, що звужує коло осіб, які зможуть отримати відстрочку від мобілізації. Зміни торкнуться тих, хто має родичів з інвалідністю. 

Про це йдеться у законопроєкті № 9342, схваленому 28 червня.

До змін у законі військовозобов'язані мали змогу отримати відстрочку від мобілізації, якщо хтось з їхніх родичів має інвалідність I чи II групи.

Тепер, згідно з доповненням до закону, відстрочку можна отримати тільки в тому випадку, якщо в родині немає інших осіб, які зобов'язані утримувати людину з інвалідністю.

 

Наприклад, інвалідність тестя або тещі більше не буде підставою для звільнення від призову з мобілізації зятя, якщо у тестя є рідні діти, які можуть і зобов'язані за законом забезпечити догляд.

Пункт 4 Розділу І законопроекту прийняли в новій редакції. 

 «Абзац одинадцятий частини першої статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» (Відомості Верховної Ради України, 2005 р., № 16, ст. 255 із наступними змінами) доповнити словами «за умови, що такі особи з інвалідністю не мають інших працездатних осіб, зобов’язаних відповідно до закону їх утримувати», - зазначено у порівняльній таблиці

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024