стрічка

Волинян лякають масовим відключенням води

26 Січня 2023, 16:30
Волинян лякають масовим відключенням води ФАКТЧЕК 2130
Волинян лякають масовим відключенням води

У інформаційному просторі в Луцьку поширюють повідомлення про те, що начебто в обласному центрі Волині буде відсутнє водопостачання упродовж тижня.

Фактчекери проєкту «Брехунець» перевірили цю інформацію і виявили, що це ФЕЙК!

ФЕЙК

«Є загроза що Води не буде цілий тиждень!!! У Луцькій міській Раді зібрали термінову нараду !!! Із-за проблеми можливий ряд звільнення чиновників які не передбачили проблему».

СПРОСТУВАННЯ

Фейкову інформацію про те, що у місті Луцьку тиждень не буде водопостачання спростували на офіційній сторінці КП «Луцькводоканал» у мережі Facebook.

«Шановні лучани, сьогодні мережею шириться фейковий інформаційний вкид щодо відсутності води у Луцьку протягом тижня. КП «Луцькводоканал» повідомляє – ця інформація брехлива, а тими, хто її поширив, уже займаються відповідні органи. Насправді аварійно-відновлювальні роботи відбуваються у плановому порядку і сьогодні мають бути завершені, а водопостачання - відновлене. У випадку форс-мажорних ситуацій підприємство надасть додаткові офіційні коментарі», – зазначили на сторінці підприємства.

У Луцькій міській раді своєю чергою «Брехунцю» повідомили, що інформація про те, що начебто збирали термінову нараду стосовно вимкнення води – брехня.

ВИСНОВОК

Вкотре наголошуємо довіряти лише офіційним джерелам інформації. Повідомлення про відсутність у місті Луцьку води упродовж тижня – ФЕЙК!

У подібних ситуаціях радимо звертатися до офіційного сайту КП «Луцькводоканал» https://vd.lutsk.ua/

Офіційної сторінки у Фейсбуці: https://www.facebook.com/Lutskvodokanal/

https://www.facebook.com/evoda.lutsk.3

Читайте також: День байбака: фейк про волинських митників і пам'ятник гризуну

 

***

 

Цей матеріал підготовлений у рамках проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу. Його зміст є виключно відповідальністю CID Media Group і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024