стрічка

«Деякі очільники громад на Рівненщині досі не усвідомили потребу в обороні та захисті», – голова ОВА Віталій Коваль

05 Січня 2023, 17:18
Фото ілюстративне 1068
Фото ілюстративне

Рівненська обласна військова адміністрація проаналізувала заплановані на 2023 рік видатки територіальних громад області.

Деякі очільники громад досі не усвідомили, в яких умовах знаходиться країна і не передбачили в кошторисах видатки на оборонну галузь, – констатує голова ОВА Віталій Коваль.

Відтак для зміцнення обороноздатності регіону очільник області доручив:

  • Головам тергромад спільно з районними військовими адміністраціями та військовим командуванням опрацювати потребу в коштах для підтримки оборонних заходів. Час на виконання – тиждень.
  • Після цього невідкладно ініціювати проведення сесій місцевих рад. Передбачити фінансування на будівництво, ремонт, обслуговування військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, нарощування системи інженерних загороджень та інше для потреб оборони області.
  • Виконавчим комітетам сільських, селищних, міських рад області забезпечити першочергове спрямування коштів резервних фондів місцевих бюджетів на заходи правового режиму воєнного стану.

«Контролюватимемо кожну копійку бюджету громад. Вкотре наголошую: рішення Ради оборони області є обов’язковими до виконання! Захист міста Рівного та південних громад починається з півночі області. У війни немає вихідних», – наголошує Віталій Коваль.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024