стрічка

СБУ у Волинській області скерувала до суду кримінальне провадження щодо псевдопрокурорки

12 Жовтня 2022, 15:35
СБУ у Волинській області скерувала до суду кримінальне провадження щодо псевдопрокурорки 1671
СБУ у Волинській області скерувала до суду кримінальне провадження щодо псевдопрокурорки

СБ України встановила, що 50-річна мешканка Луганщини в умовах воєнного часу перейшла на бік ворога та почала співпрацювати з окупантами. Жінці оголосили про підозру в колаборанстві та розпочали кримінальне провадженнія проти неї.

Про це повідомляють на фейсбук сторінці Управління СБУ у Волинській області.

У квітні 2022 року вона добровільно погодилася зайняти посаду «помічника прокурора» в незаконно створеному псевдоправоохоронному органі – «прокуратурі Станично-Луганського району генеральної прокуратури «лнр».

Слідчі СБУ заочно оголосили колаборантці про підозру та скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним висновком до суду. Колаборантка обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України.

Колаборантці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБ України у Волинській області за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.

Коментар