стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 25 серпня

25 Серпня 2022, 22:33
Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 25 серпня 5080
Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 25 серпня

Сто вісімдесят третю добу триває героїчне протистояння українського народу проти російської повномасштабної агресії.

Журналісти Район.in.ua збирають актуальну інформацію з офіційних джерел про розвиток подій щодо війни росії проти України.

Новина оновлюється зазначеним часом.

22:33

За даними США, росіяни організували 21 фільтраційний табір, у яких утримують українських громадян.

Дослідники виявили місця за супутниковими знімками та інформацією з відкритих джерел. Табори знаходяться у будинках колишніх шкіл, ринків або звичайних в'язниць.

21:38

МАГАТЕ повідомляє, що ЗАЕС знову підключена до мережі

 

«Усі шість блоків залишалися відключеними від мережі також після відновлення лінії електропередач, повідомила МАГАТЕ українська сторона. Немає жодної інформації про пряму причину відключення електроенергії. Шестиреакторна ЗАЕС зазвичай має чотири зовнішні лінії електропередач, але три з них були втрачені раніше під час конфлікту. МАГАТЕ підтримує тісний контакт з Україною та надасть оновлену інформацію, щойно вона стане доступною», – кажуть в агенції

20:55

Заарештовані понад 300 мільйонів гривень сина президента-втікача Януковича передадуть українській розвідці.

20:40

 Міністр оборони Олексій Резніков запропонував не пускати на держслужбу без військової підготовки.

«Наявність військової підготовки має стати однією з обов'язкових вимог для роботи на державній службі, а також балотування на виборні посади в органах місцевого самоврядування, до парламенту, судів тощо» - пояснив Резніков.

20:05

Зеленський поговорив з Байденом. Вони обговорили подальші кроки України на шляху до перемоги над країною-терористом РФ, а також важливість того, щоб Росія відповіла за свої воєнні злочини. 

У Білому домі поки  не повідомляли подробиці переговорів президентів.

18:40

Оперативне оновлення щодо російського вторгнення на 18:00:
 
Суттєвих змін на Волинському та Полісському напрямках ситуація не зазнала. Загроза нанесення ворогом ракетних та авіаударів з території Республіки Білорусь зберігається.
 
На Сіверщині ворог продовжує утримувати окремі підрозділи збройних сил РФ у прикордонних районах Брянської та Курської областей з метою демонстрації присутності та стримування дій підрозділів оборони Се Сили.
 
Ворог обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Гай, Залізний Міст та Гірськ у Чернігівській області та Бачівській, Віленській Слободі та Стукалівці в Сумській області. Провели повітряну розвідку прикордонних регіонів БПЛА.
 
На Харківському напрямку ворог обстрілював райони населених пунктів Одноробівка, Цупівка, Прудянка, Базаліївка, Циркуни, Петрівка, Великі Проходи, Питомник, Іванівка, Коробочкине, Слобожанське та Чепіль з танків, ствольної та ракетної артилерії. Ворожі літаки збили райони Питомника, Пришиба та Залимана.
 
Ворог здійснив невдалу спробу наступ біля Петрівки, зазнав втрат та відступив. Підтримує високу інтенсивність розвідки БПЛА.
На Слов'янському напрямку ворог використовував танки, ствольну артилерію та МЛРС для обстрілів околиць Велики Комишуваха, Краснопілля, Нової Дмитрівки, Долина та Дібрівне.
 
Сили оборони України відбили спробу нападу ворожих підрозділів поблизу Долини та Дмитрівки.
На Краматорському напрямку ворог атакували райони Спірне, Званівка, Сіверськ та Пришиб. Ворог зробив спробу покращити тактичне положення поблизу Старого Каравану, але безуспішно відступив.
 
У напрямку Бахмута ворог продовжив обстріли територій поблизу Бахмута, Веселої Долини, Зайцеве та Кодеми. Ворожими літаками збито райони населених пунктів Соледар, Зайцеве, Кодема та Яковлівка.
 
Окупанти намагалися наступати біля Кодеми та Бахмутського шляхом наступальних та штурмових дій, зазнали втрат та відступили.
На Авдіївському напрямку ворог авіаударами, танковим вогнем, ствольною артилерією та ракетними системами залпового вогню намагався відштовхнути підрозділи наших військ, вразити важливі об'єкти військової та цивільної інфраструктури в районах Авдіївки, Ма ринка, Краснохорівка, Невельське, Первомайське, Водяне, Залізне та Олександрополь.
 
Ворог намагався прорвати оборону наших військ в районі населеного пункту Первомайське, отримав сильний відбиток та відступив.
 
У напрямку Новопавлівки зафіксовано обстріли поблизу Павлівки, Єлизаветівки та Новомихайлівки. Окупанти також нанесли авіаудари поблизу Володимирівки, Вугледара та Павлівки.
 
На Запорізькому напрямку ворог обстрілював позиції наших військ поблизу Уляйпільське, Оріхівське, Залізничне, Шевченківське та Ольхівське. Авіаударів зазнали райони населених пунктів Орігів, Уляйпільське, Щербаки та Малі Щербаки.
 
На Південнобухському напрямку ворог зосередив свої зусилля на утриманні зайнятих позицій та ударі вогнем по нашим підрозді Продовжуються обстріли зі ствольної, ракетної артилерії та танків уздовж лінії зітк Наніс авіаудар поблизу Білої Криниці.
Намагався провести бойову розвідку в районі населеного пункту Блаходатне, зазнав втрат та відступив. Під вогнем наших воїнів вдавилася спроба наступу ворога в Таврійському районі, окупанти відступили.

18:18

Україна вже змогла повернути з росії 53 дітей та готує позови проти рф за фактами так званого «усиновлення» — викрадених та вивезених українських дітей.

Раніше у рф заявили про «усиновлення» тисячі дітей, депортованих із Маріуполя. МЗС України вимагає повернути їх батькам.

17:47

росія у війні проти України втратила понад 80 тисяч військових, повідомив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес. Він уточнив, що йдеться про загиблих, поранених і дезертирів. 

За десять років війни в Афганістані росіяни втратили 15 тисяч військових. Воллес додав, що росія зараз перебуває в «дуже крихкому становищі», а прогрес її армії можна виміряти «в метрах на тиждень, а не в милях». 

17:14

СБУ затримала прокурора, який пропонував підслідному військовослужбовцю за хабара уникнути тюремного строку.

Служба безпеки ліквідувала схему «поборів» за уникнення кримінальної відповідальності за вчинення тяжких злочинів на Миколаївщині.

На одержанні неправомірної вигоди затримано керівника одного з міських відділів Миколаївської окружної прокуратури, який дислокується у прифронтовому районі області.

В умовах повномасштабної агресії рф він налагодив механізм «обходу» норм закону і правосуддя для учасників кримінальних проваджень.

За гроші посадовець обіцяв чинному військовослужбовцю, який є підслідним у  провадженні за скоєння ДТП «вирішити питання», щоб уникнути реального строку ув’язнення. У разі доведення вини підозрюваному загрожувало від 3 до 8 років позбавлення волі.

Співробітники СБУ затримали фігуранта «на гарячому», у момент отримання неправомірної вигоди. Наразі йому повідомлено про підозру за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України.

16:25

Вперше в історії станції відбулося повне відключення Запорізької АЕС від енергомережі, — повідомляє Енергоатом.

Внаслідок бойових дій в районі АЕС та пожежах на золовідвалах поруч, двічі зупинялася остання лінія зв'язку з енергосистемою України. Тепер атомна станція забезпечує власні потреби в електроживленні через лінію сусідньої ТЕС.

Зауважень до роботи автоматики і систем безпеки наразі немає.  Ведуться пускові операції з підключення одного з енергоблоків до мережі.

16:18

Служба безпеки зібрала беззаперечні докази скоєння злочину проти основ національної безпеки України з боку секретаря Ради безпеки Чеченської республіки Апті Ароновича Алаудінова.

Задокументовано, що у березні-квітні 2022 року він брав безпосередню участь у збройній агресії рф та в захопленні територій України.

Апті Алаудінов особисто перебував у зоні бойових дій на території міст Рубіжне, Кремінна, Сєвєродонецьк і віддавав накази загону «ахмат». 

У результаті ці населені пункти Луганщини були окуповані ворогом за принципом «випаленої землі».

16:15

За матеріалами СБУ арештовано активи ще 4 російських компаній на 72 мільйона гривень. Як встановила українська спецслужба, кінцевим бенефіціаром 4 фірм з Харкова, Львова та Дніпра є громадянка країни-агресора з Тамбова

Ці компанії займаються роздрібною торгівлею непродовольчими товарами по всій території України. 

Свої прибутки в нашій державі кожна з цих фірм перераховувала власниці, яка у свою чергу сплачує податки до держбюджету рф. У такий спосіб фактично відбувалось фінансування військової агресії росії проти України.

За рішенням Київського районного суду Харкова накладено арешт на корпоративні права чотирьох компаній на загальну суму близько 72 мільйонів гривень.

Служба безпеки також встановила, що статутні капітали чотирьох вказаних фірм сформовані за рахунок «відмитих» доходів «головної» харківської компанії, активи якої за матеріалами СБУ були арештовані ще у червні 2022 року.

16:03 

Понад 300 мільйонів гривень сина президента-втікача використають на боротьбу з російським агресором.

Зібравши належну доказову базу, співробітники Офісу Генпрокурора України ініціювали примусове вилучення майна, арештованого у кримінальному провадженні за підозрою старшому сину колишнього президента України віктора януковича. Зокрема, кошти Публічного акціонерного товариства «Всеукраїнський банк розвитку» у розмірі 304 мільйона гривень.

15:24

25 серпня окупанти обстріляли з артилерії місто Оріхів на Запоріжжі – загинув підліток, важкі травми отримала пенсіонерка. Повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух у Telegram

За його словами, ворог протягом кілької годин масовано обстрілював з артилерії Оріхів та населені пункти навколо. Зруйновані десятки приватних будинків.

14:48

Російські окупанти 25 серпня обстріляли село Леб'яже в Чугуївському районі Харківської області – загинула людина. Повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Російські окупанти продовжують терор мирного населення. Сьогодні (25 серпня - ред.) вони обстріляли с.Леб'яже в Чугуївському районі. Ворожий снаряд влучив у житловий будинок. На жаль, загинув 62-річний чоловік. Його 41-річна дружина отримала поранення та була госпіталізована. Її стан медики оцінюють як стабільний. Поранення легке».

14:44

В окупованому Енергодарі мешканці залишилися без електроенергії та водопостачання, повідомив міський голова Дмитро Орлов. Через ворожі обстріли вода і світло зникли в усьому місті. Наразі з'ясовується, чи критичними є пошкодження та чи вдасться їх швидко виправити.

14:33

Під Мелітополем партизани підірвали штаб російських окупантів, де готували псевдореферендум та видачу паспортів рф, повідомив мер Мелітополя Іван Федоров. За словами Федорова, тепер у цьому районі «і жителі, і колаборанти триматимуться від псевдореферендуму подалі».

13:45

Колишній викладачці Національного педагогічного університету імені Драгоманова Євгенії Більченко, звільненій за антиукраїнські висловлювання та виправдання російської агресії, повідомили про підозру у держзраді.

Прихильницю так званого «руского міра» звинувачують у створенні у Києві російської агентурної мережі.

13:19

На основі зібраної Службою безпеки доказової бази Шевченківський районний суд  Києва засудив до 12 років позбавлення волі завідувача відділу Секретаріату Кабміну, який шпигував на фсб рф. 

Фігуранта визнано винним у державній зраді. І окрім тюремного строку суд призначив конфіскацію всього майна, яке перебуває в його власності.

Нагадаємо, що на початку року СБУ викрила російську агентуру, до якої входили посадовці Кабміну і Торгово-промислової палати України.

13:15

За оцінками окупантів, близько 5-7% маріупольців готові прийти на «виборчі дільниці» та проголосувати в так званому «референдумі». Пише Українська правда.

12:32

У Запоріжжі було чутно вибухи. За попередніми даними, це були звуки прильотів по кількох населених пунктах Запорізького та Василівського районів. Інформація потребує уточнення.

Про це повідомив секретар міськради Анатолій Куртєв.

У самому Запоріжжі прильотів не зафіксовано.

10:23

Після 7 години був артобстріл Великописарівської громади Сумської області.

Про це повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

16 прильотів зі ствольної артилерії. Без жертв та руйнувань.

10:20

Служба безпеки України на Донеччині викрила місцевого мешканця, який входив у інформаторську мережу незаконних збройних формувань. Неповнолітній інформатор з Бахмуту здійснював збір розвідувальної інформації в оборонній сфері.
 
Про це повідомляє пресслужба ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Встановлено, що 16-річний хлопець був завербований учасником НЗФ «ДНР». За допомогою одного з месенджерів інформатор передавав бойовику дані щодо переміщення техніки та знаходження підрозділів ЗС України в місті. Надалі ця інформація передавалась ще одному інформатору, представнику розвідки та співробітнику «МДБ ДНР».
 
Отримані дані окупанти використовували для нанесення ракетних та артилерійських ударів по скупченню підрозділів та колон військової техніки ЗС України. З урахування того, що Бахмут знаходиться під системними обстрілами, діяльність інформаторів спричинила руйнування об’єктів критичної інфраструктури та загибель цивільного населення міста.
 
Наразі затриманому посібнику загарбників повідомлено про підозру в скоєнні злочину за ч.2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 
 
Спецоперацію з викриття ворожого агента проводили співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.
 

10:13

У День незалежності України повітряна тривога лунала 189 разів. У дев'яти областях фіксували російські обстріли. Також з'являлись фейкові повідомлення про вибухи та мінування, пише Суспільне.

09:31

Втрати окупантів:

09:16

В селищі Чаплине на Дніпропетровщині завершилися рятувально-пошукові роботи

Внаслідок обстрілівжитлового сектору та залізничної станції загинуло 25 осіб, з них двоє – діти. 

11-річний хлопчик загинув під завалами будинку, ще одна 6-річна дитина – під час пожежі в авто біля залізничної станції.

Постраждала 31 особа.

08:46

Вночі, 25 серпня, орієнтовно о 03:30 Миколаїв знову зазнав обстрілів. За попередньою інформацією, ворог завдав удару ракетами типу С-300.

Про це повідомив голова ОВА Віталій Кім.

Відомо про влучання в приватний житловий сектор. Внаслідок цього відбулось займання приватного будинку. Також пошкоджень зазнали декілька домівок. Попередньо без жертв та постраждалих. Інформація щодо наслідків руйнувань уточнюється.

08:43

Минулої ночі обстрілів м. Харків не зафіксовано. Окупанти запустили в напрямку міста 2 ракети. Перша вибухнула в повітрі, а друга впала на території Чугуївського району. Попередньо – без постраждалих.

Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Протягом минулої доби ворог обстрілював Харків, Харківський та Богодухівський райони області. Близько 9:00 ранку 24 серпня був обстріляний Шевченківській район Харкова. Пошкоджений заклад освіти. На щастя, ніхто не постраждав.

Найбільш інтенсивно обстрілювалося смт Мала Данилівка в Харківському районі. Пошкоджені приватні будинки, господарчі споруди, сталося кілька пожеж. В Харківському і Богодухівському районах через обстріли горіла трава на великих відкритих площах.

За даними Центру екстреної медичної допомоги, протягом доби з пораненнями госпіталізували 2 мирних людей - в Малій Данилівці постраждали чоловіки 39 і 48 років. 

На лінії зіткнення ворог продовжує обстрілювати наші позиції із танків, бойових машин, ствольної та реактивної артилерії. В районі Ізюма окупанти намагалися наступати в напрямку Пасіка – Долина, але під вогнем ЗСУ відступили з втратами.

08:30

Внаслідок 2 ракетних ударів по Шепетівському району Хмельниччини вибито вікна, двері в цивільних будинках та школі. Це вибухова хвиля.

Про це повідомив голова Хмельницької ОВА Сергій Гамалій

За медичною допомогою звернулися 3 людей, серед них жінка і двоє дітей. У них легкі ушкодження внаслідок ураження віконним склом.  Їм надана кваліфікована медична допомога.

08:18

Ворог не покращив тактичного положення, в окупованих містах Луганщини від росіян втекла більша частина пенсіонерів.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Протягом 24 серпня росіяни посилили ракетний терор міст та сіл країни, тому наступи не були масованими як зазвичай.

«Втім, вони все ж атакували за чотирма напрямками, намагаючись покращити тактичне положення, але вкотре безуспішно – зазнали втрат, відкотилися назад, очікують нових наказів та підвищення мотивації наприкінці місяця», – написав він.

Противник не припинив обстріли населених пунктів зі ствольної та реактивної артилерії. За минулу ніч зафіксовано вісім артатак, а також дев’ять – мінометних. Чотири рази окупанти намагалися йти в танковий наступ.

Поблизу трьох населених пунктів росіянами нанесені авіаудари.  Не співпадають із планами і справи росіян на окупованих територіях. Протягом декількох місяців вони не полишають спроб зібрати особисті дані населення задля маніпуляцій під час проведення псевдореферендуму.

«Звісно, певні сподівання покладали на людей похилого віку. Але, як виявилося, і вони втекли від російської навали. Якщо до повномасштабного вторгнення ми мали понад 330 тисяч пенсіонерів, то за ці півроку за поновленням та призначенням пенсій до відповідних органів окупаційної влади звернулося лише 110 тисяч осіб. Більше двох третин літніх людей виїхали, вирішили жити в спокої і цивілізованому світі, а не при «руському мирі». І більшість із тих, хто не зміг евакуюватися, – жителі територій, захоплених у перші два тижні війни. Вони просто не встигли», – написав Сергій Гайдай.

08:14

За 24 серпня росіяни вбили 3 мирних жителів Донеччини — у Соледарі. Ще 1 людина отримала поранення.

Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

08:12

Російська армія обстріляла чотири райони Дніпропетровщини  – Синельниківський, Нікопольський, Криворізький та Дніпровський.

Про це повідомив голова ОВА Валентин Резніченко.

По Синельниківському району після опівночі ворог ударив вчетверте за добу. У Великомихайлівці зруйновані кілька будинків. Восьмеро постраждалих. Серед них троє дітей. Найменшій дівчинці усього 2 роки! Усі у лікарні. 

Тривають пошуково-рятувальні роботи у селищі Чаплине. Російська атака, що сталася напередодні, забрала життя більш ніж 20 людей, з-поміж них двоє хлопчиків - 6 та 11 років. Вони просто гралися у себе вдома, коли туди прилетіли російські ракети. Поліція відкрила кримінальне провадження щодо порушення законів і звичаїв війни. 

Нікопольський район ворог тричі накривав вогнем з  «Градів» та важкої артилерії. У Нікополь та Марганецьку громаду прилетіли 11 снарядів. Минулося без постраждалих.

Криворізький район обстрілювали російські "Урагани" та "Смерчі”.  Поцілили по Апостолівській та Широківській громадах. Село Кошове залишилося без світла. Кілька реактивних снарядів прилетіли і в один з районів Кривого Рогу.  Є руйнація житла. Люди не ушкоджені. 

На Дніпровський район росіяни скерували ракету. Наші військові її збили. 

08:06

У Чернігівській області в середу українські військові збили два російські безпілотники.
 
Про це повідомляє Оперативне командуванні «Північ».
 

Згідно з повідомленням, станом на 21:00 у Чернігівській області сім разів звучала сирена про ракетну небезпеку.

07:53

Вночі ворог завдав ракетного обстрілу по одній із громад Вишгородського району. Зафіксовано два прильоти.  Жертв та поранених серед цивільних станом на ранок немає.

Про це повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

 Пожежі та руйнації житлових будівель чи об’єктів інфраструктури відсутні. Обстеження атакованої території триває. 

 

Інші вибухи, що чули жителі регіону – робота ППО

07:45

Вночі у Кривому Розі було декілька прильотів від ракет реактивної системи залпового вогню «Торнадо-С».

Про це повідомив голова військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

«Кривий Ріг. Кілька приходів реактивної системи залпового вогню «Торнадо-С» (операційна дальність до 120 кілометрів) в Металургійному районі касетними боєкомплектами», – написав Олександр Вілкул.

07:42

Близько 5:00 у Херсоні в районі Антонівського мосту прогриміли вибухи. Практично одразу там спалахнула пожежа, пише Суспільне.

07:39

Українські захисники 24 серпня вдарили по Каховському мосту та системах ППО росіян, а також знищили склад БК і вразили командно-спостережний пункт ворога.

Про це повідомляє Оперативне командування «Південь».

«Нашою авіацією нанесено 4 удари по районах зосередження живої сили, озброєння та техніки ворога в Бериславському районі, зокрема й по системах протиповітряної оборони в Новій Каховці. Ракетно-артилерійськими підрозділами в рамках виконання вогневих завдань нанесено удари по Каховському мосту. Результати влучань уточнюються», – йдеться у повідомленні.
 
Вороже військо «схудло» на 12 рашистів, 3 одиниці броньованої автотехніки та склад боєприпасів. Уражено командно-спостережний пункт батальйонної тактичної групи 33-го мотострілецького полку та 7-ої військової бази.
Остаточні втрати ворога дорозвідуються.
 

07:31

У Вишгородському районі на Київщині було чутно звуки вибухів, повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

07:29

Вночі у Миколаєві пролунали вибухи, повідомляє Суспільне.

07:21

Оперативна інформація станом щодо російського вторгнення від Генштабу ЗСУ.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках обстановка залишилася без змін.
 
На Харківському напрямку ворог здійснював обстріли із танків, бойових машин, ствольної та реактивної артилерії по лінії зіткнення.
 
На Слов’янському напрямку під вогневий вплив ствольної та реактивної артилерії потрапили райони населених пунктів Велика Комишуваха, Нова Дмитрівка та Бражківка. Ворог вів штурмові дії у напрямку Пасіка – Долина, успіху не мав, відійшов.
 
На Краматорському напрямку зафіксовано обстріли із танків, ствольної артилерії та РСЗВ біля Спірного, Івано-Дар’ївки, Званівки, Серебрянки та Сіверська.
 
На Бахмутському напрямку обстрілів з боку противника зазнали райони населених пунктів Бахмут, Соледар, Весела Долина, Майорськ, Шуми, Зайцеве, Білогорівка, Кодема та Яковлівка. Ворог задіяв авіацію для ударів поблизу Соледара та Зайцевого. Безуспішно намагався вести наступ у напрямку Травневе – Кодема.
 
На Авдіївському напрямку противник завдав вогневого ураження по районах Покровська, Нетайлового, Первомайського, Орлівки, Водяного, Новобахмутівки, Шумів та Нью-Йорка. Ворожа авіація діяла біля Мар’їнки, Красногорівки та Невельського. Противник намагався вести наступ у напрямку Піски – Первомайське, успіху не мав, відійшов.
 
На Новопавлівському напрямку ворог здійснював обстріли із танків та артилерії різних типів поблизу Павлівки, Єлизаветівки, Костянтинівки, Вугледара, Володимирівки, Новомихайлівки, Новоукраїнки та Великої Новосілки. Для завдання ударів ворог також задіяв авіацію біля Володимирівки, Вугледара та Павлівки.
 
На Запорізькому напрямку противник обстріляв позиції наших військ в районах населених пунктів Комишуваха, Гуляйпільське, Червоне, Чарівне, Времівка, Оріхів, Щербаки, Залізничне, Новосілка, Бурлацьке, Вільне Поле, Шевченко і Новоданилівка. Завдав авіаударів неподалік Оріхова, Гуляйпільського та Щербаків.
 
На Південнобузькому напрямку окупанти здійснювали обстріли наших позицій та цивільної інфраструктури із танків, ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії бойового зіткнення. Завдали авіаудару в районі населеного пункту Біла Криниця.
 
Корабельне угруповання противника продовжує виконувати завдання блокування цивільного судноплавства та ураження об’єктів в глибині території України.

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024