стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 6 серпня

06 Серпня 2022, 18:12
Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 6 серпня 4107
Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 6 серпня

Сто шістдесят четверту добу триває героїчне протистояння українського народу проти російської повномасштабної агресії.

Журналісти Район.in.ua збирають актуальну інформацію з офіційних джерел про розвиток подій щодо війни росії проти України.

18:12

Оперативна інформація станом 18.00 06.08.2022 щодо російського вторгнення.

Триває сто шістдесят четверта доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка змін не зазнала. Зберігається загроза завдання противником ракетних та авіаційних ударів з території і повітряного простору республіки білорусь.

На Сіверському напрямку противник здійснив артилерійські обстріли неподалік Янжулівки, Миколаївки та Залізного Мосту Чернігівської області, а також біля Нової Гути, що на Сумщині.

На Харківському напрямку ворог активних наступальних дій не проводив. Задіяв ствольну та реактивну артилерію для обстрілів районів Прудянки, Дуванки, Золочева та ще 27 населених пунктів. Завдав авіаційних ударів біля Верхнього Салтова, Леб’яжого та Гусарівки.

На Слов’янському напрямку противник здійснював вогневе ураження із ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Велика Комишуваха, Сулигівка, Довгеньке, Долина, Мазанівка, Адамівка, Карнаухівка, Курулька, Рідне, Дібрівне, Грушуваха, Богородичне та Маяк.

Окремі підрозділи ворога намагалися просунутися в район західної околиці Богородичного, успіху не мали, відійшли.

На Краматорському напрямку противник наступальних дій не вів. Здійснив обстріли із танків та артилерії поблизу Сіверська, Серебрянки, Верхньокам’янського, Дронівки, Донецького, Григорівки, Різниківки, Миколаївки, Спірного, Званівки, Переїзного, Калеників, Долини та Виїмки.

На Бахмутському напрямку зафіксовано ворожі обстріли поблизу Бахмута, Соледара, Зайцевого, Яковлівки, Кодеми, Юріївки, Бахмутського, Берестового, Покровського та Іванграда. Російська штурмова та армійська авіація завдала ударів неподалік Зайцевого, Соледара, Бахмута, Берестового і Яковлівки.

Штурмовими діями окупанти намагалися покращити тактичне положення в напрямках Стряпівка – Бахмутське, Покровське – Соледар, Покровське – Бахмут, Володимирівка – Яковлівка, Відродження – Вершина, Покровське – Вершина. На всіх вказаних напрямках ворог отримав рішучу відсіч українських воїнів та відійшов.

На Авдіївському напрямку ствольна та реактивна артилерія ворога обстрілювала райони Авдіївки, Пісків, Нетайлового, Невельського та Нью-Йорка. Штурмова авіація окупантів діяла поблизу Нью-Йорка, Красногорівки, Пісків та Мар’їнки.

Наступальними діями російські загарбники намагалися прорвати оборону наших військ у напрямках Спартак – Авдіївка, Веселе – Піски, Новоселівка Друга – Красногорівка, Олександрівка – Мар’їнка, Кирилівка – Павлівка та Пречистівка – Новомайорське. Українські воїни завдали ворогу значних втрат та відкинули назад.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник здійснював обстріли біля Новомихайлівки, Шевченко, Великої Новосілки, Запоріжжя, Залізничного, Новоданилівки, Зеленого Поля та Чарівного. Завдав авіаударів в районах населених пунктів Темирівка, Малі Щербаки, Новоандріївка, Вільне Поле, Новосілка, Вугледар, Павлівка та Пречистівка.

На Південнобузькому напрямку противник систематичним застосуванням наявних засобів вогневого ураження по лінії зіткнення та в глибині оборони намагається утримати зайняті позиції та не допустити створення Силами оборони сприятливих умов для відновлення наступу та звільнення тимчасово захопленої території.

Окупанти задіяли армійську авіацію для ударів неподалік Андріївки. Активно вели повітряну розвідку району безпілотними літальними апаратами.

В акваторії Чорного моря в готовності до застосування високоточної зброї перебувають чотири носії крилатих ракет морського базування.

 

Зберігається загроза ракетних ударів по військових об’єктах і елементах інфраструктури по всій території України. Не ігноруйте сигналів повітряної тривоги.

17:53

У небі над Миколаївщиною,  воїнами повітряного командування «Південь» виявлено та знищено черговий російський безпілотник оперативно-тактичного рівня.

16:29

Кремлівські пропагандисти повідомили про смерть віталія гури під час транспортування до Криму.

14:55

Росіяни тягнуть понтонні переправи до тимчасово окупованого Херсона. 

Планують використати їх, щоб у майбутньому звідти тікати.

В то же час, рф стягнула 25 тисяч військових на південь України, щоб спробувати оточити Миколаїв.

14:04

У філармонії окупованого Маріуполя збирають металеві клітки. Легітимний мер міста каже, що окупанти готують показовий «суд» над українськими захисниками. Він закликає ООН і Червоний Хрест втрутитися у ситуацію.

13:30

У Новій Каховці стріляли в заступника голови окупаційної адміністрації віталія гуру. Кремлівські ЗМІ повідомляють, що це сталося біля його будинку. Колаборант у тяжкому стані.

12:38

російські окупанти зайняли всі підвальні приміщення Запорізької АЕС, — повідомляє Енергоатом. 

Український персонал наразі не має доступу до укриттів, тож у випадку нових обстрілів перебуває в небезпеці.

Крім того, працівники ЗАЕС нині ліквідовують наслідки пошкоджень азотно-кисневої станції та об‘єднаного допоміжного корпусу, в який 5 серпня поцілили росіяни.

12:16

Російські війська обстріляли поля у Запорізькій області й ті загорілись.

Про це повідомила Запорізька ОВА.

 

«До поліції надійшло повідомленням про те, що російські злочинці продовжують наносити значні матеріальні збитки українському врожаю у Василівському районі. Поліцейські задокументували декілька фактів обстріляних полів на території Степногірської ОТГ. В результаті ліквідації наслідків пожежі спеціалісти зафіксували понад 70 гектарів вигорілого посіву озимої пшениці», — йдеться у повідомленні.

Також працівники поліції зафіксували декілька фактів обстріляних домівок та прилеглої території у населених пунктах Пологівського району. Ракети влучили у земельні  ділянки поблизу житлових помешкань, внаслідок у ґрунті утворилися об’ємні воронки.

11:15

Російські загарбники вночі обстріляли населені пункти Донеччини. Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

«Цієї ночі росіяни вели інтенсивні обстріли на Донецькому напрямку та завдали ударів по містах у відносному тилу», – написав Кириленко.

Після опівночі, зі слів голови ОВА, росіяни двічі обстріляли Костянтинівку, знищивши під’їзд у багатоповерхівці. Рятувальники витягнули з-під завалів та заблокованих квартир 7 людей. Ще одним обстрілом росіяни пошкодили школу – без постраждалих.

Ніч минула напружено в Авдіївській, Мар’їнській та Очеретинській громадах. У Красногорівці пошкодили 5 приватних будинків, у Первомайському снаряди влучили поряд із крамницею. Інформація щодо постраждалих наразі не надходила, зазначив Кириленко.

Ракетного удару росіяни завдали по Кураховому – влучили у школу та житлові будинки. Ще одну школу пошкодили у смт Курахівка, додав голова ОВА.

Під російські обстріли, з його слів, потрапила Дружківка – пошкоджено 5 житлових будинків.

«Росіяни продовжують бити по цивільних та нищити соціальну інфраструктуру. Залишатися в області – небезпечно!» – наголосив Кириленко.

10:43

За попередніми даними, внаслідок обстрілу ввечері 5 серпня Сумщини, є руйнування домогосподарств у цивільних людей, повідомив очільник Сумської ОВА Дмитро Живицький

«Учора близько 22:00 росіяни вели мінометний вогонь по Середино-Будській громаді, 11 прильотів. Ранок розпочався з обстрілів у Білопільській громаді. Чотири рази, з пів на шосту ранку, ворог відкривав вогонь по різним територіям громади. Загалом – близько 40 прильотів з мінометів та артилерії. Подробиці згодом», – повідомляє.

10:02

Вночі у Миколаєві ворожі ракети потрапили до семи мікрорайонів міста.

Про це повідомив Миколаївський міський голова Олександр Сенкевич.

«Сьогодні російські терористи атакували Миколаїв близько 03.30. Під ракетні удари потрапили сім мікрорайонів міста. Пошкоджено житлові будинки. В одному п'ятиповерхівці частина ракети пробила перекриття та влетіла до квартири. Двоє людей отримали тяжкі поранення. Обстежуємо пошкоджені житлові будинки», – написав мер.

09:29

Близько 01 години ночі окупанти вдарили по Слобідському району Харкова, горіла покрівля одноповерхової нежитлової будівлі. Зафіксували влучання ракет на території об'єкта інфраструктури в Індустріальному районі. Ракети випустили із сусіднього Бєлгорода. Вчергове під прицілом – виключно цивільна інфраструктура, повідомляє Олег Синєгубов, голова Харківської ОВА. 

«Через кілька хвилин окупанти вдарили ракетою по населеному пункту Харківського району. У прилеглих нежитлових приміщеннях, біля яких упав снаряд, вибило вікна. Жертв та постраждалих немає», – йдеться у дописі.

09:23

Вночі 6 серпня близько 03:30 ворог завдав ракетних ударів по Миколаєву, повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

«Внаслідок обстрілу важко поранені дві людини. Також пошкоджені житлові будівлі. Детальна інформація щодо наслідків обстрілів уточнюється.  Також відбувалися обстріли районів області. Інформація щодо пошкоджень уточнюється», – йдеться.

09:09

Загальні орієнтовні втрати ворога:

09:02

Вночі 6 серпня ворог завдав ракетного удару по об’єкту інфраструктури в Шевченківському районі міста Запоріжжя. За попередньою інформацією, постраждалих немає. Значних руйнувань також не зафіксовано, повідомляє голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

«Вночі обстрілу з боку окупанта зазнав проммайданчик смт Степногірськ. Пошкоджена електропідстанція. Наразі у всіх населених пунктах громади електропостачання відсутнє», – зазначається. 

Окрім цього, 5 серпня ввечері ворожий обстріл був здійснений по магістралі, що транспортує водень на ЗАЕС. Виникла пожежа. Інформації щодо постраждалих немає. Також внаслідок пошкоджень ліній електропередач 4-й енергоблок станції відключений від енергосистеми та переведений до резерву.

08:17

У Донецькій області за минулу добу, 5 серпня, російські війська вбили п’ятьох мирних жителів, ще 14 дістали поранення.

Про це повідомив начальник Донецької ОВА Павло Кириленко.

«За 5 серпня росіяни вбили 5 мирних жителів Донеччини: 2 в Опитному, 1 в Авдіївці, 1 у Соледарі та 1 у Первомайському. Ще 14 людей отримали поранення», – написав він.

08:06

Вночі 6 серпня окупанти обстріляли Слобідський район Харкова.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомляє Харківський міський голова Ігор Терехов.

«Після обстрілу на місці працюють рятувальники. Інформації про загиблих та поранених на 01:00 немає», – зазначає Терехов.

08:02

Вночі росіяни обстріляли Миколаїв та Запоріжжя, повідомляють ЗМІ.

Деталі поки невідомі.

07:57

Вночі ворог обстріляв Дніпровщину, повідомляє голова ОВА Валентин Резніченко.

«Ніч знову видалася неспокійною... Після опівночі орки обстріляли з «Градів» Нікопольський район, зі ствольної артилерії – Криворізький. Як завжди, ударили по житлових кварталах – по людях, які у цей час спали. У Нікополі 20 прильотів реактивних снарядів. Троє містян поранені. Один з них у лікарні – 58-річний чоловік.  У місті понівечені 11 п’ятиповерхівок, до 40 приватних будинків, дитячий садок та будинок дитячої творчості. Виведено з ладу газовід, водовід та електромережу. Кілька тисяч людей без світла. Працюють аварійні бригади. У Криворізькому районі ворог ударив по Зеленодольській громаді. У Мар’янському перебита лінія електропередач. Без світла частина села», – йдеться у дописі. 

07:15

Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ щодо російського вторгнення:
На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках без особливих змін. Ворог здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Гай та Михальчина Слобода Чернігівської області, а також Нова Гута Сумської області.
На Слобожанському напрямку противник вів оборонні бойові дії з метою утримання зайнятих рубежів та недопущення наступу українських підрозділів. Проводив дистанційне мінування місцевості.
На Харківському напрямку обстріляв зі ствольної та реактивної артилерії райони Прудянки, Слатиного, Питомника, Петрівки, Коробочкиного, Мосьпанового та Замулівки. Завдав авіаційних ударів біля Верхнього Салтова та Леб’яжого.
Вів повітряну розвідку БпЛА в районах населених пунктів Лісне, Питомник, Рясне, Протопопівка, Пришиб та Норцівка.
На Слов’янському напрямку противник здійснював вогневе ураження з артилерії різних типів неподалік Мазанівки, Краснопілля, Сулигівки, Карнаухівки та Вірнопілля.
На Донецькому напрямку ворог веде наступальну операцію, основні зусилля зосереджує на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Застосовує штурмову та армійську авіацію.
На Краматорському напрямку зафіксовано обстріли біля Спірного та Івано-Дар’ївки.
На Бахмутському напрямку ворог із танків, ствольної та реактивної артилерії обстрілював райони населених пунктів Бахмутське, Торецьк, Білогорівка, Краснополівка, Північне та Вершина. Завдав авіаударів поблизу Зайцевого, Соледара, Бахмута та Берестового.
Вів наступальні бої у напрямках Яковлівка – Вершина та Кодема – Зайцеве, успіху не мав, відійшов. Веде наступ у напрямку на Бахмут, тривають бойові дії.
На Авдіївському напрямку противник здійснював обстріли зі ствольної та реактивної артилерії неподалік Нью-Йорка, Первомайського, Водяного та Опитного. Завдав авіаційних ударів біля Новоградського, Павлівки та Пречистівки. Вів наступ в напрямку Лозове – Невельське, успіху не мав, відійшов. Проводив перегрупування.
На Новопавлівському та Запорізькому напрямках зафіксовано ворожі обстріли зі ствольної, реактивної артилерії та танків в районах населених пунктів Вугледар, Павлівка, Шевченко, Новоданилівка, Вільне Поле, Бурлацьке, Зелене Поле, Зелений Гай, Червоне, Степове та Времівка. Завдали авіаційних ударів поблизу Мар’їнки, Малих Щербаків, Новоандріївки, Новосілки та Темирівки.
Ворог вів повітряну розвідку БпЛА біля Красногорівки, Новосілки й Таврійського.
На Південнобузькому напрямку противник веде оборонну операцію. Основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих районів та завданні максимальних втрат підрозділам Сил оборони.
Ворог здійснював обстріли із танків та різних типів артилерії в районах населених пунктів Лимани, Прибузьке, Таврійське, Луч, Мирне, Партизанське, Благодатне, Широке, Киселівка, Квітневе, Кавказ, Біла Криниця, Білогірка, Добрянка, Осокорівка та Миколаївка. Завдав авіаційних ударів в районі Андріївки, а також балки Хуторської та урочища Плотницького.
Розвідувальні дії ворожих БпЛА зафіксовано неподалік Білої Криниці, Нижніх Сірогозів, Лозового та Андріївки.
В акваторії Чорного моря корабельне угруповання противника продовжує виконувати визначені завдання. Зберігається загроза ракетних ударів по всій території України.
В готовності до застосування високоточної зброї перебувають чотири носії крилатих ракет морського базування.

07:00

У ніч на 6 серпня росіяни обстріляли Нікополь Дніпропетровської області.

Про це в телеграм повідомив голова Нікопольської РВА Євген Євтушенко.

«Обстріляно місто Нікополь. Зберігайте спокій», – написав він.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024