стрічка

Реакція світу на війну росії проти України 7 липня

07 Липня 2022, 23:28
Реакція світу на війну в Україні 2513
Реакція світу на війну в Україні

Видання Район.in.ua збирає усю найсвіжішу інформацію щодо реакції світу на повномасштабне вторгнення росії в Україну. 

Інформація оновлюється зазначеним часом.

23:28

95% білорусів вважають, що армія РБ не повинна брати участь у військових діях на боці росії.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

«Ставлення білорусів до війни росії в Україні залишається негативним. Ми бачимо, що поступово відбувається плавлення підтримки росії. Зменшується кількість людей, які вважають, що потрібно підтримувати дії росії (з 28% у березні до 23% у червні 2022 року). А людей, які вважають, що Білорусь має взяти участь у військових діях на боці росії, не багато – 5%", – каже Ригор Астапеня, директор «Білоруської ініціативи» Chatham House.

Згідно з опитуванням, 43% респондентів не підтримують дії армії рф в Україні. При цьому однозначних супротивників військових дій російської армії у 2,5 рази більше, ніж однозначних прихильників – 35% та 14% відповідно.

Порівняно з попереднім опитуванням, яке проводилося у квітні 2022 року, зросла кількість тих, хто вважає, що наслідки військових дій на території України будуть негативними для Білорусі (55% у червні проти 53% у квітні) та конкретно для кожного білоруса (52% та 49% відповідно).

23:21

Канадський уряд має намір за погодженням з Німеччиною схвалити рішення про виняток з санкційного режиму для постачання турбин для газопроводу Nord Stream, що створить прецедент точкового зняття ембарго на вимогу держави-агресора.

Про це Європейській правді повідомили два інформованих джерела.

20:41

Єврокомісія закликала операторів зв’язку піти назустріч українцям, які виїхали до Європи через війну, та надалі зберігати для них можливість телефонувати додому з безкоштовним або пільговим роумінгом. 

Як пише Європейська правда, відповідну заяву опублікували 7 липня. 

«Дуже важливо, щоб українці мали доступну можливість підтримувати зв’язок з рідними й друзями. Тому Єврокомісія закликає європейських та українських операторів продовжити угоду, яка дозволяла українським біженцям протягом трьох місяців користуватися роумінгом безкоштовно або з пільговими тарифами», –йдеться у ній. 

Термін дії домовленості, підписаної 8 квітня на три місяці, завершиться у п’ятницю. До неї приєдналися 38 операторів - європейські та усі українські. 

«Згідно з оцінкою органу європейських регуляторів з електронних комунікацій (BEREC), угода між операторами виявилася дуже успішною. Це дає підстави продовжувати її і Єврокомісія закликає операторів зберігати свої зобов’язання», – зазначають у тексті. 

У ЄК зазначають, що, окрім пільгових умов дзвінків в Україну, європейські оператори забезпечили 2,5 млн SIM-карток для українців, які виїхали з країни, та встановили багато спеціальних точок WiFi у центрах проживання та на пунктах перетину кордону.

15:32

Проєкт «Беларускі Гаюн» повідомляє, що загроза ракетного обстрілу України з боку білорусі буде зберігатися ще три місяці — там продовжили заборону на польоти цивільної авіації. За даними проєкту, з початку повномасштабної війни, з території білорусі по українським містам випустили не менше 689 боєголовок.

15:30

Європарламент підтримав надання Україні макрофінансової допомоги в 1 млрд євро для невідкладних бюджетних потреб, повідомили в українському Мінфіні.

14:52

Борис Джонсон заявив, що йде з посади премʼєра Великої Британії і лідера Консервативної партії. він буде виконувати обов'язки голови партії та уряду, поки не оберуть нового. 

Він також звернувся до України і наголосив, що Британія продовжить підтримувати її. «Британія продовжить підтримувати вашу боротьбу за свободу настільки довго, скільки це буде необхідно», — звернувся Джонсон до українців.

14:30

Путін переводить економіку країни на воєнні рейки. 

В Державній думі готуються ухвалити закон, згідно з яким усі підприємства будуть зобов'язані виконувати завдання силовиків та спецслужб.

13:53

Україна отримала від США й союзників 9 ракетних систем HIMARS і аналогічних комплексів, але для контрнаступу потребує ще десятки одиниць — про це The Wall Street Journal розповів секретар РНБО Олексій Данілов.

13:15

Шостого липня вантажне судно під російським прапором «Жібек Жоли», яке перевозить вкрадене українське зерно, вийшло з турецького порту Карасу.

МЗС України повідомило, що сприйняло це «з глибоким розчаруванням». Туреччину просять провести розслідування та надати відповідь. Також МЗС України запросило посла Туреччини в Києві для консультацій.

12:30

Турецька влада відпустила російський корабель із зерном з окупованого Бердянська.

Раніше на запит української сторони судно затримали, однак увечері 6 липня Туреччина все ж його відпустила, – повідомляють українські ЗМІ.

11:51

Литва відправила Україні «Байрактар», гроші на який збирала вся країна.

Церемонію відправки відвідали десять тисяч литовців, – повідомляють українські ЗМІ.

07:51

Російські представники в ООН вирішили скликати на 11 липня неформальну зустріч членів Радбезу ООН під назвою: «Неонацизм і радикальний націоналізм: дослідження першопричин кризи в Україні».

«Український постпред Сергій Кислиця вважає, що росіяни влаштовують в Нью-Йорку чергове біснування «путлерюгендців»», – пише Українська правда.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024