стрічка

Реакція світу на війну росії проти України 2 липня

02 Липня 2022, 20:14
Реакція світу на війну росії проти України 2 липня 1737
Реакція світу на війну росії проти України 2 липня

Видання Район.in.ua збирає усю найсвіжішу інформацію щодо реакції світу на повномасштабне вторгнення росії в Україну. 

Інформація оновлюється зазначеним часом.

20:14

Франція пропонує відбудувати Бородянку, як принципово нове містечко, — президентка регіону Іль-де-Франс

Вона зазначила, що Бородянка буде відбудована як екологічне місто, «з усіма системами, які працюють на сучасних енергоощадних технологіях».

19:16

У Ватикані презентували срібну монету, присвячену Україні

Презентація відбулась в одному з найбільших Папських палаців - Palazzo della Cancelleria.

Гроші, отримані від продажу монети, вартість якої 50 євро, будуть спрямовані на допомогу українцям, які постраждали від війни.

14:52

Єврокомісія планує дозволити росії транзит підсанкційних товарів до Калінінградської області, але тільки в обсягах, сумірних з постачанням до вторгнення в Україну.

Про це пише Der Spiegel із посиланням на джерела в Єврокомісії.

Обсяг товарів, дозволених для транзиту, визначатиметься за литовськими митними документами. У особливих випадках обсяг можуть збільшити, але російській стороні доведеться доводити кожен виняток.

Раніше Reuters писало, що у Європейському Союзі готові виключити Калінінградську область з-під дії санкцій і дозволити транзит туди товарів через територію ЄС, але якщо на це погодиться Литва.

Публікація рішення Єврокомісії очікується найближчими днями.

14:30

Війна в Україні внесла корективи у військові плани Естонії: міністерство оборони країни заявило, що оборонні плани будуть переглянуті відповідно до військової тактики та дій Росії.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на ERR.

Протягом чотирьох місяців боїв на території України було застосовано різні сценарії ведення бою з боку Росії. Естонські військові вважають, що сьогодні тактика військ РФ стала класичною: масований артилерійський удар на вузькій лінії фронту та подальший прорив піхотними підрозділами.

«Росія врахувала досвід боїв за перші два місяці, де наступ по всій ширині фронту не спрацював. Вони зробили певні висновки. За останні кілька тижнів росіяни зосередили свої артилерійські підрозділи та інші формування у вузьких місцях на лінії фронту. Ми бачили це передусім на прикладі Сєвєродонецька. У результаті ця тактика дала військам РФ локальні перемоги», – сказав глава відділу планування генерального штабу Збройних сил Естонії Янно Мярк.

12:51

Компанія Universal Pictures закриває свій офіс в Росії.  «Материнська компанія вирішила припинити діяльність у РФ, оскільки вести бізнес стало неможливим через численні складнощі, з якими стикаються іноземні компанії», – йдеться у заяві Universal.

Операції компанії планують згорнути впродовж кількох місяців.

09:15

У Гданську неподалік генконсульства росії відбулася урочиста церемонія відкриття скверу імені Героїчного Маріуполя. Про це повідомляє «Укрінформ».

Під час церемонії очільниця Гданська Александра Дулькевич підкреслила, що вибір місця був невипадковим, оскільки 200 метрів від скверу розташоване генконсульство росії.

09:10

Міністри спорту 35 європейських і неєвропейських країн виступили зі спільною вимогою призупинити членство Росії і Білорусі у міжнародних спортивних організаціях. Про це інформує Міністерство спорту і туризму Польщі.

Повідомляється, що спільну декларацію про подальші санкції проти Росії і Білорусі у сфері спорту підписали 25 країн Євросоюзу, а також Велика Британія, Ліхтенштейн, Ісландія, США, Канада, Австралія, Нова Зеландія, Південна Корея, Японія та Норвегія.

 

Зазначається, що документ не підписували Болгарія, Угорщина та Швейцарія.

03:00

Німеччина надіслала Україні мільярд євро. Кошти спрямують на фінансування першочергових соціальних та гуманітарних видатків під час воєнного стану, повідомляють у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Грантові кошти перерахували до держбюджету через спеціальний адміністративний рахунок, відкритий Міжнародним валютним фондом для направлення грошей країн-донорів на допомогу Україні.

З початку введення воєнного стану Україна  отримала від Німеччини 1,3 млрд євро для підтримки фінансово-бюджетної системи.

01:00

Єврокомісія запропонувала Україні €1 мільярд макрофінансової допомоги. Про це, цитуючи президентку Єврокомісії Урсулу фон дер Ляєн, повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

«Сьогодні ми пропонуємо надати Україні 1 млрд євро. Про надання першої частини макрофінансової допомоги було оголошено в травні. Це допоможе задовольнити нагальні потреби країни. Євросоюз продовжить надавати допомогу Україні та буде підтримувати її відбудову в довгостроковій перспективі», – написала Урсула фон дер Ляєн у Twitter.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024