стрічка

Закупівлі під час війни: через зволікання Уряду громади не можуть повноцінно допомагати військовим

30 Травня 2022, 14:43
Купівля 1631
Купівля

Правління Асоціації міст України звернулося до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо спрощення порядку здійснення закупівель органами місцевого самоврядування через внесення відповідних змін до низки урядових постанов.

З першого дня вторгнення російських військ до України громади роблять усе можливе для підтримки Збройних сил України, Служби безпеки України, Держслужби надзвичайних ситуацій, ТРО та інших структур і надають їм різноманітну допомогу.

Але наразі придбати необхідні захисникам товари оборонного призначення, а також спецтранспорт, можливо лише в іноземних постачальників. які, враховуючи воєнний стан та відповідні ризики, погоджуються поставляти товар тільки на умовах стовідсоткової передоплати. Однак чинна нормативно-правова база не дозволяє органам місцевого самоврядування здійснювати передоплату, – наголошують у Асоціації міст України.

Для вирішення цієї проблеми Правління Асоціації міст України й звернулося до Прем’єр-міністра України.

Надання права органам місцевого самоврядування та військовим адміністраціям проводити закупівлі за попередньою оплатою створить передумови для безперебійної допомоги захисникам  та постачання  їм якісних товарів, в тому числі оборонного призначення.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024