стрічка

Зеленський сподівається, що Папа Франциск зможе врятувати Маріуполь

23 Квітня 2022, 21:25
Папа Франциск і Володимир Зеленський 1971
Папа Франциск і Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський сподівається, що Папа Римський Франциск зможе відвідати Україну найближчим часом, а також допомогти евакуювати цивільне населення з Маріуполя.

Зеленський заявив про це на пресконференції на станції київського метрополітену «Майдан Незалежності».

«Я дуже б хотів, щоб він приїхав, з самого початку. Щоб він підтримав наших людей на Сході держави. Я би хотів, щоб він спробував розблокувати гуманітарні коридори до Маріуполя – саме з таким проханням ми зверталися до нього. Є ті чи інші сигнали – рано говорити. Але ми очікуємо на нього. Очікуємо, тому що в нього є саме та місія – місія від Бога. Йому довіряє велика кількість людей»,  – сказав Володимир Зеленський.

Президент додав, що українська влада зверталася до Святого Престолу з проханням допомогти з організації гуманітарних коридорів для евакуації цивільного населення з Маріуполя.

Зеленський сказав, що він дуже цінує підтримку Папи та мав особисту зустріч із ним у 2020 році. У їхній розмові Зеленський порушив тему звільнення з італійської в’язниці українця Віталія Марківа, і, за словами президента, Ватикан доклався до звільнення Марківа після їхньої розмови.

Нагадаємо, що Папа Римський має неоднозначне ставлення до російсько-української війни. Так, 15 квітня він «примирив» Україну і росію у Передвеликодній ході, що обурило багатьох українців.

Також Ватикан вирішив скасувати заплановану на червень зустріч Папи Римського Франциска з патріархом російської православної церкви кірілом, який підтримав війну росії проти України. Папа пошкодував про прийняття такого рішення.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024