стрічка

Волинська єпархія УПЦ МП виступає за повну автокефалію

04 Квітня 2022, 13:26
Україні - українську церкву 13551
Україні - українську церкву

Священнослужителі та віряни Волинської і Луцької єпархії Української Православної Церкви Московського Патріархату звернулися до керуючого єпархією архієпископа Нафанаїла з проханням негайно порушити перед священноначалієм питання про повну автокефалію Української Православної Церкви.

Такий крок мотивують тим, що патріарх Кирило не засудив факт вторгнення військ росії, що звершується на адресу українського народу, – пишуть Волинські новини.

Народний депутат України Ігор Палиця та Луцький міський голова Ігор Поліщук зустрілися з керуючим Волинською єпархією УПЦ, архієпископом Волинським і Луцьким Нафанаїлом та вікарієм Волинської єпархії, єпископом Камінь-Каширським Афанасієм, щоб обговорити звернення вірян УПЦ у Волинській області та Луцьку про порушення питання щодо повної автокефалії УПЦ, що означатиме остаточний розрив будь-яких зв‘язків з РПЦ та повну незалежність УПЦ.

Читайте також: Мирно і з Богом: як на Волині релігійні громади приєднуються до ПЦУ

Священнослужителі та віряни Волинської і Луцької єпархії Української Православної Церкви засуджують вторгнення, військову агресію і зазіхання на територіальний суверенітет Української держави зі сторони рф.

Керуючий Волинською єпархією УПЦ, архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл повідомив, що одразу з початком війни Волинська та Луцька єпархії припинили поминати патріарха РПЦ Кирила та різко засудили війну росії проти України.

У храмах УПЦ Волинської та Луцької єпархій моляться за повну перемогу українських військ у війні з РФ, а священнослужителі й віряни здійснюють волонтерське служіння на благо військових, переселенців, лікувальних закладів та міст, що перебувають у стані гуманітарної катастрофи.

Більше того, в окремих храмах УПЦ Волинської та Луцької єпархій на постійній основі працюють волонтерські пункти, а ті храми, що мають підвальні приміщення, одразу почали використовуватись як укриття для всіх охочих.

Також під час зустрічі стало відомо, що на майбутньому соборі представники Волинської та Луцької єпархії УПЦ будуть просити членів собору, щоб в установленому порядку здобути повну незалежність і самостійність Української Православної Церкви.

Читайте також: Московський патріархат воєнного стану. ЩО ДАЛІ?

Коментарі
04 Квітня 2022, 11:01
Ніхто вже не повірить цим путінським псам..А автокефалія для гундяївської секти пролетіла, як фанера над Парижем..В 2018 році думати треба було, а не лизати дупу путіну і гундяєвуі
04 Квітня 2022, 19:01
Згідний Робити щось мусять-рятувати шкурі і ситий кус хліба Та і прийшло розуміння що оркам пофіг чи ти гундяівець чи в розколі Але згадаймо Іоана і його питання Чому прибігли хреститись-врятуватись хочете племя лукаве Ото ж і ці так Автокефаліі будете просити -жалюгідні облудливі покидьки Слава Христу Героям товоім Слава Украіно
04 Квітня 2022, 19:18
ПРЕДТЕЧА ІОАН Чому прибігли хреститись -спастись хочете племя лукаве Так і тут Зрозуміли що даремно вижидати руського міра-а як і не дай Боже і прийдуть то оркам всерівно який храм грабити і кого вбивати Шкуру рятувати треба та і кус хліба ситий Заволонтерили бачиш і в сховища пускають навіть хрещених в розколі Ну дай Боже хоть якось -хоча Стефанія буде проти Слава Богу Слава Героям твоім Украіно
04 Квітня 2022, 22:20
Онуфрій офіційно відповів не лише Волинській своїй єпархії. "Звірства в Бучі, хто б їх не зробив, я передаю на суд Божий..." Він не мав сміливості ці звірства приписати своєму начальству. І дав зрозуміти своїй пастві напрямок, як відноситись до цих звірств. Як до фейків, якщо звинувачення падають на агресора
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024