стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 30 березня

30 Березня 2022, 23:45
Війна ОНОВЛЮЄТЬСЯ 11460
Війна

Триває 35 доба героїчного протистояння українського народу проти російської повномасштабної агресії.

Журналісти Район.in.ua збирають актуальну інформацію з офіційних джерел про розвиток подій щодо війни росії проти України. 

Новина оновлюється зазначеним часом.

23:45

Звернення Президента України Володимира Зеленського за підсумками 35-го дня війни:

 «Ми нікому не віримо – у жодні красиві словесні конструкції. Є реальна ситуація на полі бою. І зараз – це головне. Ми нічого не віддамо. І будемо боротися за кожен метр нашої землі, за кожну нашу людину».

22:40

Внаслідок обстрілу Харкова пошкоджено газогін.

21:50

У Дніпрі російські війська завдали ракетного удару по нафтобазі, об‘єкт знищено — повідомляє голова облради Микола Лукашук.

За словами Лукашука, пошкоджено також два бензовози. Постраждалих або загиблих немає

20:59

Харків'яни повідомляють про потужний вибух та пожежу в районі Салтівки – інформує Суспільне.Харків.

20:38

Російські військові завдали ракетного удару по місту Дніпро. Про це повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов.

«Схоже, що ракетний удар. Вже є розуміння, де і куди», – зазначив він і закликав не публікувати фото з місця подій та чекати на офіційне повідомлення від військової адміністрації області.

20:23

Станом на 19:55 з-під завалів будівлі Миколаївської обласної державної адміністрації рятувальники вилучили тіла вже 15 загиблих — голова ОВА Віталій Кім.

19:30

Оперативні новини від Генштабу ЗСУ щодо російського вторгнення станом на 18:00.

Російський ворог продовжує вести повномасштабну збройну агресію проти України. Деякі підрозділи ЗС рф частково виводяться з території Київської та Чернігівської областей.

У російського ворога значні труднощі із введенням бойової техніки, вилученої з довгострокового зберігання. Таким чином, за наявною інформацією, значна кількість неоперабельної техніки виявлена у 163-му танковому полку 150-ї мотострілецької дивізії. Російський ворог розглядає можливість перевезення несправної техніки на тимчасово окуповані території Донеччини за допомогою тракторів для її подальшого відновлення.

Ворог продовжує нести значні втрати. За наявною інформацією 28 березня на постійній дислокації 83-ї окремої десантно-штурмової бригади відбулась церемонія прощання з загиблими російськими військовослужбовцями. Їх кількість становить приблизно 200 осіб.

Самопроголошене керівництво Республіки Білорусь продовжує заперечувати участь у війні проти України, вільно надаючи території для ЗСУ рф, аеродроми та транспортні мережі, а також місця для круїзів та балів Listic ракетні пускові установки. При цьому, згідно з міжнародно-правовими актами, агресором можна вважати «країну, яка надає свій повітряний простір, свою територію для ударів по третій країні».

Республіка Білорусь також надає російським окупантам можливість користуватися мережею медичних закладів на своїй території. Так, протягом останніх днів до населеного пункту Наровля Гомельської області відзначають прибуття з території України великої кількості російських військових різного ступеню поранень.

18:37

Окупанти розміщують заборонені міни зі сейсмічними датчиками на захоплених територіях Сумщини та Харківщини. Про це повідомляють у Генштабі ЗСУ.

18:35

рашисти вивезли до окупованого Донецька 12-річну дочку загиблого в Маріуполі неодноразового чемпіона України з водного поло, екскапітана національної збірної України Євгена Обединського.

Про це під час телемарафону розповів дідусь дівчинки дівчинки – заслужений тренер України з водного поло Олександр Обединський.

18:31

На Слобожанському напрямку упродовж дня вдалось знищити три літаки-винищувачі та один БПЛА окупантів. Про це повідомляє Повітряне командування Схід

17:13

Окупанти викрали в Голій Пристані, що на Херсонщині, вісьмох людей, зокрема кількох представників органів місцевої влади, – повідомляє Суспільне.

16:32

В Ірпені за попередніми даними загинули до 300 цивільних та до 50 військових. Про це повідомив мер Ірпеня Олександр Маркушин.

«Танками окупанти наших українців, які були вбиті, роздавлювали, просто закатували в асфальт. На це було страшно дивитися…

На жаль, 16 хлопців з нашої тероборони загинули, 29 – в лікарні. Уточняються дані по загиблих із ЗСУ. Ще приблизно 100 – поранені.

Наразі немає точної кількості загиблих мирних жителів, бо через потужні бої людей ховали просто у дворах та в парках», – йдеться в повідомленні.

16:30

Єврейська громада України спростовує слова російських загарбників про те, що нібито в Умані єврейські об'єкти використовуються «українськими націоналістами».

Офіційний представник міноборони рф генерал-майор Ігор Конашенков на брифінгу заявив, що нібито єврейські об'єкти в Умані використовуються «українськими націоналістами».

Об'єднана єврейська громада України заявляє, що всі синагоги та єврейські об'єкти в Україні використовуються виключно за призначенням, для здійснення релігійної діяльності чи допомоги членам єврейських громад та місцевому населенню.

16:04

Штурмовики 128 Закарпатської бригади знищили танк окупантів Т-72 та екіпаж у складі трьох осіб.

16:02

Під час евакуації жителів Лисичанська автобус потрапив під ворожий обстріл. На щастя, обійщлося без потерпілих, – пише УП.

15:58

Артилеристи 58 омпб імені гетьмана Івана Виговського знищили та пошкодили загалом 14 одиниць ворожої техніки.

15:36

Сили спротиву Сіверщини знищили підрозділ логістики російської армії. Про це повідомляє оперативне командування Північ.

15:35

російські окупанти обстріляли з артилерії місто Лисичанськ у Луганській області. Осколкові поранення отримала сім’я з чотирьох осіб. Двоє дітей у важкому стані, – повідомляє голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

14:53

Під час обстрілів Ніжина окупантами загинула одна людина, ще шестеро – поранені, серед них – дитина. Про це повідомив мер міста Олександр Кодола.

14:50

Кількість жертв ворожого обстрілу приміщення ОДА у Миколаєві зросла до 15 осіб. Про це повідомляє ДСНС.

14:27

Російські окупанти деградують з кожним днем – гвалтують неповнолітніх і  їдять собак.

У розпорядженні СБУ опинилися нові перехоплення телефонних розмов рашистів, які показують їхні звірства та справжній аморальний портрет.

14:22

У Херсоні невідомі викрали священника ПЦУ Сергія Чудиновича, відомого громадського діяча і волонтера.

Очевидці стверджують, що його забрали прямо з церкви троє осіб, які представились «міліцією», провели обшук та перевірили документи у присутніх. Свщенника повезли у невідомому напрямку, – повідомляють у Рівненській єпархії ПЦУ.

12:45

У тимчасово окупованому російськими військовими Херсоні викрали священика Православної церкви України Сергія Чудиновича, який відомий у місті як громадський діяч і волонтер.

Про це повідомляє «Вгору».

У середу о 8:30 ранку невідомі, які представились співробітниками «міліції» викрали священника Православної церкви України Сергія Чудиновича.

За словами очевидців, його забрали просто із церкви. Невідомі троє чоловіків провели обшук у церкві, перевірили документи та месенджери у присутніх. При цьому свої документи показувати відмовились.

Після цього разом і із Сергієм сіли у зелений DAEWOO Sens ВТ6734ВІ та поїхали у невідомому напрямку.

12:44

Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ щодо російського вторгнення станом на 12.00 30 березня.

Триває тридцять п’ята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Противник продовжує ведення повномасштабної збройної агресії проти України. Зазнав значних втрат та, ймовірно, тимчасово відмовився від виконання завдання щодо блокування Києва. Здійснює перегрупування та зосереджує зусилля на проведенні наступальної операції у Східній операційній зоні. Нарощує систему матеріально-технічного та тилового забезпечення військ на Донецькому та Таврійському напрямках.

У зв’язку з необхідністю комплектування підрозділів збройних сил російської федерації, що беруть участь у війні проти України та зазнали суттєвих втрат, військове командування ворога продовжує направляти військовослужбовців з військових частин забезпечення, зокрема і з навчальних закладів.

Особовий склад противника деморалізований та має низьку мотивацію до участі у бойових діях на території України. Так, за наявною інформацією, спроби російського військового командування  мобілізувати “добровольців” не мають підтримки населення. Зокрема, у Калінінградській області вдалося назбирати лише 17 так званих “добровольців”.

На Волинському напрямку переміщення тактичних підрозділів противника та змін у їх складі не зафіксовано. У збройних силах республіки бєларусь тривають заходи оперативної та бойової підготовки. 

На Поліському напрямку відзначається переміщення військ противника вздовж державного кордону України з республікою бєларусь. Одночасно продовжується накопичення окупаційних військ у районі Чорнобильської АЕС, об’єкту “Укриття”  та зоні відчуження загалом. Так, зафіксовано рух змішаних колон ворожої техніки з населеного пункту Іванків в напрямку Чорнобильської АЕС.

На Сіверському напрямку. Противник зосередив зусилля на проведенні заходів диверсійно-розвідувальної діяльності, інженерному обладнанні позицій та нанесенні артилерійських ударів по позиціях підрозділів Збройних Сил України і об’єктах інфраструктури в районі міста Чернігова.

На Броварському напрямку відзначено часткове відведення підрозділів із зайнятого окупантами району у бік кордону з російською федерацією.

На Слобожанському напрямку загарбники продовжують блокувати місто Харків та завдавати артилерійськіих ударів по житлових кварталах міста. 

На Ізюмському напрямку ворог нарощує зусилля за рахунок переміщення окремих підрозділів зі складу 20-ї загальновійськової армії та 1-ї танкової армії з інших напрямків. Продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів та здійснює артилерійські обстріли.

На Донецькому напрямку противник активізував вогневий вплив та штурмові дії. Продовжує завдавати авіаційних та ракетних ударів по населених пунктах. Основні зусилля зосереджує на взятті під контроль міст Попасна, Рубіжне та Маріуполь.

На Південнобузькому напрямку ворог намагається вживати заходів з відновлення боєздатності своїх військ, поповнення боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів. Продовжує інженерне обладнання зайнятих рубежів. Вогнем артилерії та ударами авіації намагається сковувати дії підрозділів Збройних Сил України. 

Вчора, в російському місті Бєлгород, внаслідок нехтування правилами безпеки та порушення вимог транспортування боєприпасів відбулася  їх самовільна детонація. Зазначена ситуація є прикладом типового для російських військовослужбовців масового використання застарілих небезпечних боєприпасів зокрема і часів Другої Світової Війни. Лише вчора Генеральний штаб Збройних Сил України попереджав про загрозу самодетонації боєприпасів, величезний склад яких росія облаштувала в районі Чорнобильської АЕС

Росія має негайно вивести свої війська з Чорнобильської зони.

Угруповання Сил оборони продовжує вести оборонну операцію на Східному, Південно-Східному та Північно-Східному напрямках.

Разом переможемо! Слава Україні!

12:11

Хвалені «Солнцепьоки», якими лякали українців, і навіть зняли однойменний пропагандистський фільм, тепер стоять кинуті в українських полях.

Російська транспортно-заряджальна машина зі складу важкої вогнеметної системи ТОС-1А «Солнцепек» має працювати у комплексі з транспортуючою і пусковою машинами. Але в колоні, яку розбили воїни 93 ОМБр Холодний Яр була лише одна машина з усього комплексу. Про це інформує Генштаб ЗСУ.

 

«Колона йшла по Харківщині і отримала відсіч. Окупанти почали розбігатися, ТЗМку від «Солнцепьока» розвернули, щоб вертатися на ній у бік російського кордону. Але в тилу їх вже чекали ми», – розповів воїн із позивним «Сід».

12:10

11:52

Російські військові в Маріуполі цілеспрямовано знищують будівлю, відмічену червоним хрестом на білому тлі. Завдають ударів авіаційними та артилерійськими обстрілами, повідомляють у полку «Азов».

«Цього разу вони вчинили воєнний злочин проти Міжнародного комітету Червоного Хреста. Окупанти цілеспрямовано знищують будівлю, відмічену червоним хрестом на білому тлі авіаційними та артилерійськими обстрілами. Це є одним з найбільш зухвалих воєнних злочинів. Адже такими хрестами відмічаються місця, де можуть перебувати поранені, цивільні або гуманітарні грузи», – йдеться у повідомленні.

11:49

Внаслідок ворожого обстрілу Лисичанська на Луганщині одна людина загинула. Рятувальна операція триває, повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій.

Фіксують значні руйнування житлових багатоповерхових будинків. Врятували 5 людей, 8 евакуювали в безпечні місця. Роботи тривають. Інформація про загиблих та постраждалих уточнюється.

11:14

Російські окупанти настільки знахабніли, що мародерство в українських будинках стало для них, як похід у супермаркет.

У телефонній розмові з загарбником його дружина просить собі ноутбук, кросівки та костюм потрібного розміру. І все це  ворожий вояка має забрати в захоплених українських домівках.

Він хвалиться, що вже набрав їй хорошої косметики та футболок, а його колеги взагалі носять награбоване «цілими сумками»! 

«Какой русский человек не сопрет ниче», – підтримує його «високоморальна» дружина.

Напевно, вона не чула, що за таку «моральність» українці змушують російських загарбників розраховуватися – на полі бою! 

 

Ми обов’язково переможемо! 

10:22

Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 30.03 орієнтовно склали:
  • особового складу – близько/ about 17300 осіб,
  • танків ‒ 605 од,
  • бойових броньованих машин  ‒ 1723 од,
  • артилерійських систем – 305 од,
  • РСЗВ – 96 од,
  • засоби ППО – 54 од,
  • літаків – 131 од,
  • гелікоптерів  – 131 од,
  • автомобільної техніки – 1184 од,
  • кораблі /катери – 7 од,
  • цистерн з ПММ – 75,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 81.
  • Спеціальна техніка – 21.
  • Пускові установки ОТРК/ТРК – 4.
Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

10:17

Оперативна інформація щодо реагування підрозділів ДСНС на небезпечні події (станом на 09:00 30 березня)

  • За добу підрозділами здійснено 1 тис. 400 виїздів, у тому числі 430 виїздів на ліквідацію наслідків обстрілів російськими військами населених пунктів та об’єктів цивільної інфраструктури, врятовано 27 осіб, ліквідовано 217 пожеж, що виникли внаслідок ведення бойових дій.
  • Піротехніками ДСНС здійснено 138 залучень, знешкоджено 654 вибухонебезпечні предмети, у тому числі 4 авіабомби, 20 кг вибухової речовини. Обстежено територію площею близько 300 га.
  • Розгорнуто 70 наметів для обігріву та прийому громадян, у яких  протягом дня надано допомогу близько  1 тис. 300 особам. 
  • На даний час знеструмлено 1 тис. 428 населені пункти із них частково 32. Для забезпечення аварійного електроживлення об’єктів соціальної сфери залучено 6 генераторів ДСНС, з них 3 для забезпечення електроенергією лікарень.
  • Проведено евакуацію населення загальною кількістю понад 1 млн. 57 тис. осіб.

10:15

Продовжуються пошуково-рятувальні роботи після влучання ворожої ракети в дев’ятиповерхову будівлю Миколаївської облдержадміністрації та руйнування центральної секції з 9 по 1 поверхи.

Рятувальники працюють позмінно, на місці знаходиться 8 одиниць техніки та 38 співробітників ДСНС.

 

Станом на 08:00 роботи тривають. З-під завалів вилучено тіла 12 загиблих, 33 особи постраждало (з них підрозділами ДСНС врятовано 18 осіб, яких передано бригадам швидкої медичної допомоги).

10:10

Сьогодні вночі одну із крилатих ракет окупанта, яка була спрямована на об'єкти цивільної інфраструктури Хмельниччини, збито ракетою класу «повітря-повітря» з українського винищувача. Про це інформує Держспецзв'язку.

9:55

На 30 березня погоджено 3 гуманітарних коридори:

  • для евакуації маріупольців та доставки гумдопомоги до міста Бердянськ;
  • доставки гуманітарної допомоги та евакуації людей з міста Мелітополь;
  • для проїзду колони людей на власному транспорті з міста Енергодар до Запоріжжя.

 

На зворотному шляху в Запоріжжя до колон з Бердянська і Мелітополя зможуть приєднатися люди на власному транспорті.

9:20

Депутат Ізюмської міськради від забороненої нині партії ОПЗЖ Анатолій Фомичевський впустив до міста, яке перебуває в облозі, російських загарбників, показавши їм незахищену дорогу.

«Ізюм не здається. У суботу, 26 березня, почали поступати дані про те, що в Ізюм почали заходити російські окупанти.

Як виявилося, вони не просто зайшли в місто, а їх провів і показав їм незахищену дорогу до Ізюма державний зрадник – Анатолій Фомичевський.

Саме через нього російські окупанти змогли непомітно зайти в місто, але Збройні Сили України не здаються і продовжують запеклі бої за Ізюм проти російських окупантів», – повідомив начальник Управління молоді, спорту та іміджевих проєктів Ізюмської міськради Максим Стрельник.

8:56

Вночі відбулося три удари по промислових об'єктах Хмельницької області, повідомив голова Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

Пожежі локалізовані силами ДСНС. Інформація щодо постраждалих перевіряється.

8:50

Окупанти вночі обстріляли Чернігів, а над Києвом, за попередньою інформацією, збили декілька ракет. 

Радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко заявив, що росіяни не зменшують інтенсивність боїв на Київському та Чернігівському напрямках, передає «Громадське»

За словами Денисенка, на Київщині всю ніч були бої біля Ірпеня, а на Чернігівщині відхід деяких російських частин до білорусі, більше схожий на ротацію

07:41

Приблизно о 6:30 російські окупанти з важкого озброєння обстріляли житлові квартали одного з районів Лисичанська. 

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у телеграмі.

Є значні руйнування багатоповерхівок. Інформація стосовно кількості загиблих і поранених уточнюється. Завалів дуже багато. Рятувальники намагаються встигнути врятувати живих.

07:35

Через обстріли російськими військами пошкоджено газопровід високого тиску в Лисичанську

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у телеграмі.

У другій половині дня 29 березня ворожий снаряд влучив у магістральний газопровід високого тиску діаметром 400 мм в районі Пролетарська. Без газопостачання залишилися 35 тисяч абонентів Лисичанська, Привілля, Новодружеська, Білогорівки, Золотарівки, Шипилівки

За його словами, відновлювальні роботи розпочнуть вже сьогодні.

06:38

Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ щодо російського вторгнення станом на 06.00 30 березня.

З метою комплектування збройних сил російської федерації, з окупованих територій Грузії, на територію України було перекинуто підрозділи 4-ї (Цхінвальський район, Південна Осетія) та 7-ї (Абхазія) військових баз, що входять до складу Південного військового округу.
 
Від 4-ї військової бази було сформовано та відряджено до України три БТГр загальною чисельністю до 1200 осіб російських та осетинських військовослужбовців. З підрозділів 7-ї військової бази було сформовано дві БТГр, а це близько 800 осіб.
 
На тимчасово зайнятих ворогом територіях Запорізької та Херсонської областей ворог продовжує вчиняти протиправні дії стосовно місцевого населення. Так, в населеному пункті Велика Білозірка, підрозділи російських окупантів розосередились по всьому населеному пункту та розташували техніку між житлових будинків.
 
У Мелітополі загарбники на підступах до міста обладнали блокпости та посилили перепускний режим. Ворог продовжує грабувати домівки та квартири місцевих жителів, затримувати проукраїнських активістів та працівників державних органів України.
 
На тимчасово окупованій території Луганської області окупаційна влада планує провести чергову хвилю мобілізації з 1 квітня поточного року. Не виключено, що будуть такі намагання і на нещодавно захоплених територіях області.
 
За наявною інформацією, збройні сили російської федерації й далі мають проблеми з комплектуванням підрозділів особовим складом. Так, військовослужбовці строкової служби 26-го танкового полку зі складу 47-ї танкової дивізії, які підписали контракти, після їх участі у війні з Україною, почали подавати рапорти з проханням розірвати контракт та направити для подальшого проходження служби в пункт постійної дислокації.
 
Угрупованням угрупованням Об’єднаних сил на Донецькому та Луганському напрямках за минулу добу було відбито 4 атаки російських окупантів. Нашими воїнами знищено 7 танків, 7 одиниць броньованої, 2 одиниці автомобільної техніки та протитанкову гармату. Противник зазнав втрат і у живій силі.
 

02:07

росіяни блокують у Чорноморському регіоні 94 цивільні судна з продовольством та вже розбомбили три цивільні судна, які перевозили товари з чорноморських портів по всьому світу — зокрема, зафрахтоване агрокомпанією.

Про це повідомляє Українська правда.

01:22

росія, замінувавши Чорне море, намагається дискредитувати Україну перед міжнародними партнерами — окупанти використовують міни, які захопили у Криму в 2014 році. Про це інформує УП.

00:57

У Сумській області російські загарбники влаштували провокацію — встановили свій БТР, самі ж його підірвали — та спалили пункт пропуску.

Про це інформує голова Сумської ОВА/ОДА Дмитро Живицький у відеозверненні.

00:35

Оперативна інформація станом на 24:00 29 березня щодо російського вторгнення.

Інформує Генштаб.

Завершується тридцять четверта доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.
Завдання щодо виходу на адміністративні кордони Донецької і Луганської областей, оточення міста Києва та встановлення контролю над лівобережною частиною України залишаються не виконаними противником.

Продовжується відведення підрозділів збройних сил російської федерації з території Київської та Чернігівської областей. За деякими ознаками противник здійснює перегрупування підрозділів для зосередження основних зусиль на Східному напрямку. 

Водночас, так зване “відведення військ”, ймовірно, є ротацією окремих підрозділів і має на меті введення в оману військового керівництва Збройних Сил України та створення хибної уяви щодо відмови окупантів від задуму оточення міста Києва.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках суттєвих змін в складі та положенні військ противника не відзначається. Окупанти намагаються утримати раніше зайняті рубежі, активних наступальних дій на зазначених напрямках не здійснюють.
У напрямку на Слов’янськ противник продовжує утримання займаних позицій у районі населених пунктів Кам’янка, Суха Кам’янка. Тривали заходи із забезпечення військ, перегрупування підрозділів та поповнення запасів.
На Донецькому напрямку противник продовжує вогневий вплив та штурмові дії. Наносив авіаційні та ракетні удари по районах населених пунктів Кремінна та Маріуполь. Основні зусилля зосереджував на взятті під контроль населених пунктів Попасна, Рубіжне, а також повному захопленні Маріуполя. Успіху не мав.
На Таврійському напрямку змін у складі та положенні противника не зафіксовано.
На Південнобузькому напрямку противник вживає заходів щодо відновлення боєздатності своїх підрозділів. Вогнем артилерії та ударами авіації, намагається сковувати дії підрозділів Збройних Сил України.
Ворог здійснив артилерійські обстріли позицій підрозділів Сил оборони поблизу населених пунктів Степногірськ, Оріхове, Гуляйполе.
В районах населених пунктів Новокарлівка та Лугівське противник продовжує здійснювати фортифікаційне обладнання зайнятих позицій та встановлює мінно-вибухові загородження.

В Чорноморській та Азовській операційних зонах без суттєвих змін.

00:32

Російські військові продовжують викрадати мерів та посадовців міської влади на тимчасово окупованих територіях. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко, який також очолює Асоціацію міст України, передає Радіо Свобода.

«Вбивства, викрадення та тортури цивільних – ось, що робить російський агресор, що прийшов знищити Україну і українців. За час війни, з 24 лютого, окупанти викрали 11 міських голів та вісім інших посадовців муніципалітетів», – заявив Кличко.

00:27

У селі Розівка Запорізької області російські окупанти затримали журналістку Ірину Дубченко. Відомо, що її доставили в Донецьк для проведення «слідчих дій». 

Про це у фейсбуці інформує Яків Носков.

00:01

У Києві та Хмельницькому пролунали звуки вибухів, повідомляють кореспонденти Суспільного.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024