стрічка

«Україна не може збивати російські ракети з дробовиків, кулеметів», – Зеленський записав відеозвернення

26 Березня 2022, 23:55
Володимир Зеленський 1957
Володимир Зеленський

Російські окупанти ввійшли до Славутича й зустріли там опір таку ж реакцію, як на півдні чи сході країни. Україна – єдина у прагненні жити вільно, незалежно. І жити заради власних мрій, а не чиїхось хворих фантазій.

Про це говорив Президент України Володимир Зеленський у своєму традиційному відеозверненні.

Подаємо основні тези промови.

Окупантам не допоможе нічого. Відключення нашого телебачення й підключення камлання московських телеведучих, листівки з пропагандою, роздача рублів. Рублів, які й у Росії скоро прийматимуть на вагу, а не за номіналом.Не допоможе підкуп маргіналів, яких шукають по смітниках, щоб зобразити ніби-то проросійську владу. Відповідь російським військовим одна: ненависть і презирство.

І неминуче прийдуть ЗСУ. Саме тому прості українські селяни голіруч беруть в полон пілотів збитих російських літаків. Саме тому наші тракторні війська – українські фермери забирають російську техніку в полях і віддають їх збройним силам України, в тому числі найновіші зразки, які росія намагалася тримати в секреті. Тепер окупанти їх кидають на нашій землі та просто втікають.

Кожен і кожна в Україні об’єдналися і вже місяць віддають свою енергію обороні нашої держави разом зі збройними силами України.

Президент привітав національну гвардію України з професійним святом та повідомив, що бійцям, які відзначилися в боях з окупантами, вручив відзнаки.

П’ятьом полковниках нацгвардії президент надав звання бригадного генерала.

У розмові з Президентом Польщі Анджеєм Дудою обговорили необхідність посилення спільної безпеки держав та європейців.

Ціна безпеки конкретна:  літаки, танки та протиракетна, протикорабельна зброя. Це все є у партнерів та припадає пилом.

Зеленський зауважив, що необхідний всього 1 % від техніки НАТО.

Україна не просить більше, але чекає цього вже 31 день.

Президент звернувся до окупантів та повідомив, що в Україні не було мовної проблеми, але тепер вона є, бо рашисти самі створюють умови для дерусифікації.

Міністри закордонних справ та оборони України зустрілися в Польщі з колегами з США та Президентом США Джо Байденом.

«Ми дійсно потребуємо, поки продовжується цей пінг-понг, хто і як повинен передати Україні й літаки та інші інструменти захисту. Україна не може збивати російські ракети з дробовиків, кулеметів»

«Деблокувати Маріуполь неможливо без достатньої кількості танків та іншої бронетехніки. І, обов'язково, літаків. Про це знають усі захисники України, захисники Маріуполя, тисячі людей, цивільних, які помирають там у блокаді. Це знають у США, знають усі європейські політики, і це мають якнайшвидше дізнатися якнайбільше людей на Землі. Щоб усі зрозуміли, хто і чому просто побоявся запобігти трагедії і ухвалити життєво важливе рішення», — наголосив глава держави.

Зеленський додав, що Україна вже захопила певну кількість російських танків, але «народи світу точно не зрозуміють, якщо поле бою в Україні буде більшим постачальником танків для захисту свободи, ніж наші партнери».

Зеленський підкреслив, що необхідність допомоги Україні – це позиція не тільки нашої країни, але й абсолютної більшості населення Європи.

«Хай подивляться на актуальні опитування громадської думки у світі. А якщо не хочуть чути думку людей, то почуйте удари російських ракет, які б’ють зовсім поруч із польським кордоном. Чи ви чекаєте гуркіт російських танків?», - запитав президент.

Коментар