стрічка

Волинь: священники УПЦ звернулись до архієпископа Нафанаїла з вимогою автокефалії

10 Березня 2022, 14:35
УПЦ 3509
УПЦ

Священники, члени єпархіальної ради УПЦ та отці благочинні звернулись до архієпископа Луцького і Волинського Нафанаїла із вимогою негайно порушити перед вищим керівництвом питання про повну автокефалію Української православної церкви.

Текст звернення оприлюднили на сайті Волинської єпархії УПЦ.

«Ваше Високопреосвященство, священнослужителі та віряни Волинської і Луцької єпархії Української Православної Церкви засуджують вторгнення, військову агресію і зазіхання на територіальний суверенітет Української держави зі сторони Російської Федерації та звертаються до Вас із таким проханням.

Оскільки Святіший Патріарх Кирил не засудив факт вторгнення військ Росії, що звершується на наших очах в адресу українського народу, просимо Вас підняти питання перед священноначалієм про повну автокефалію Української Православної Церкви негайно.

Своєю чергою, ми свідчимо, що священство та віряни Волинської і Луцької єпархії Української Православної Церкви молитовно та всебічно проявляють любов і підтримку воїнам, які стоять на сторожі, оберігаючи наш народ і країну. Волинська єпархія організовує волонтерську допомогу для військових Збройних сил України, територіальної оборони, постраждалих, біженців та дітей. Ми постійно підносимо свої молитви за владу, державу, військових Збройних сил України та весь народ.

Священнослужителі Волинської і Луцької єпархії підтверджують вірність Українській Православній Церкві на чолі з Його Блаженством Блаженнішим Онуфрієм, митрополитом Київським і всієї України», – йдеться у зверненні.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024