стрічка

На Шацькому напрямку затримали білоруса-утікача. Про десантника – фейк

05 Березня 2022, 10:05
На Шацькому напрямку затримали білоруса-утікача 1683
На Шацькому напрямку затримали білоруса-утікача

Начальник Департаменту патрульної поліції Національної поліції України Євгеній Жуков поширив в ночі з 4 на 5 березня інформацію, що на Шацькому напрямку затримали білоруського десантника, який прийшов в Україну здаватися. Насправді це не так.

Район.in.ua звернувся за підтвердженням інформації до прикордонників та поліції. 

Як розповіла Маргарита Вершиніна, прессекретарка Волинського загону ДПСУ, інцидент з перетину кордону мав місце, але чоловік не десантник і зараз перебуває в Любомлі в суді. Він звичайний громадянин Республіки Білорусь, який утік з рідної країни. На цього склали матеріали по ст.204-1 КУпАП і справу передали до суду.

Стаття про незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України тягнуть за собою накладення штрафу від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб, з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення.

Вибув з прикордонного підрозділу у супроводі поліціянтів.

У Шацькій селищні раді також спростували інформацію.

Поширюється неправдива інформація про затримання десантника з Білорусі, який начебто перейшов на бік України.

Офіційно повідомляємо: це ФЕЙК!

Насправді прикордонники зафіксували факт порушення державного кордону громадянином Білорусі (цивільною особою). На даний час правоохоронні органи досліджують факт правопорушення

Натомість Євгеній Жуков обіцяв викласти згодом фото білоруса і писав ДЕЗІНФОРМАЦІЮ: 

«Затримали люди, викликали прикордонники...Каже що перейшов на бік України, бо не хоче воювати з нами... Розказує про позиції, про кількість військ на кордоні. ВДВ Білорусів норм навалює) хороший бліцкриг по білоруськи».
 
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024