стрічка

Фонд УЄФА виділить мільйон євро для допомоги українським дітям

02 Березня 2022, 00:59
Допомога для дітей 1931
Допомога для дітей

Фонд УЄФА для дітей виділив премію за 2022 рік у розмірі одного мільйона євро на допомогу дітям в Україні, а також дітям-біженцям у сусідніх країнах.

Про це йдеться у заяві УЄФА, передає Громадське

За ці кошти фінансуватимуться ініціативи асоціацій-членів УЄФА та благодійних організацій, які зосереджуються на правах дітей та їхньому добробуті. При цьому точні потреби зараз оцінюють у співпраці з місцевими партнерами.

Крім того, Фонд УЄФА вирішив виділити невідкладний фонд екстреної допомоги у розмірі 100 тисяч євро на допомогу українським дітям та біженцям.

Гроші на екстрену допомогу передадуть Футбольній асоціації Молдови, яка вже співпрацює з місцевими гуманітарними організаціями, щоб допомогти українським дітям-біженцям, які прибувають до країни. Частина буде використана для забезпечення медикаментами та товарами дитячих лікарень України.

«Ми переживаємо безпрецедентні часи, коли тисячі українських сімей шукають притулку у нашій країні. Ця конкретна підтримка з боку європейського футболу та Фонду УЄФА допоможе нам швидко задовольнити основні потреби сімей та їхніх дітей через місцеві гуманітарні організації», ㅡ сказав президент футбольної асоціації Молдови Леонід Олейніченко.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024