стрічка

Міноборони запускає гарячу лінію для родичів російських окупантів

27 Лютого 2022, 03:15
Міноборони запускає гарячу лінію для родичів російських окупантів 2022
Міноборони запускає гарячу лінію для родичів російських окупантів

Міноборони України відкриє гарячу телефонну лінію для родичів російських окупантів, які прийшли захоплювати Україну, і були взяті в полон чи вбиті.

Про це повідомив у Facebook радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Лінія матиме назву Повернись живим з України!

На цій гарячій лінії близькі окупантів зможуть дізнатися, чи живі ще їхні родичі, чи взяті в полон, чи поранені. Також можна буде вирішити питання про те, коли і як можна забрати тіло загиблого родича з території України.

«Якщо ваша рідна людина у нас в полоні, ви зможете залишити коротке повідомлення для свого чоловіка, сина», — йдеться в повідомленні.

Геращенко зазначає, що трохи пізніше з цього питання буде зроблена офіційна заява Міністерства оборони України.

На гарячу лінію для рідних російських окупантів телефонують сотні людей, які шукають близьких, — про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України у Facebook.

«Захоплені в полон мають можливість подзвонити додому, як цей черговий «заблукавший»з Новокунецького ЗМОПу. Щоб зупини вбивць кремля, про втрати своїх солдатів і офіцерів мають дізнатися якомога більше росіян», — наголосили у відомстві.

Телестудія Міноборони Бриз опублікувала відео, на якому полонений телефонує другу в Росію та просить «дозвонитися до командирів, щоб вони далі дзвонили генералам... щоб припинили всі втрати та вбивства».

«Командири нас зрадили, із загону нікого не лишилося… Нас там розбомбили з гранатометів, половина загону загинула, великі втрати. Я зараз у полоні в Україні, в Києві, дивом вижив», — каже він.

Раніше радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що Міноборони відкриє гарячу телефонну лінію для родичів російських військових, які пішли на вторгнення в Україну. Лінія називатиметься Повернись живим з України — за словами Геращенка, рідні російських окупантів зможуть дізнатися, живі ще їхні родичі, взяті в полон чи поранені. Також можна буде вирішити питання про те, коли і як можна забрати тіло загиблого родича з території України.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024