стрічка

Захисники острова Зміїний можуть бути живі. ОНОВЛЕНО

28 Лютого 2022, 14:07
«Російський військовий корабель іди нах**й!», – військові на Зміїному перед смертю 13669
«Російський військовий корабель іди нах**й!», – військові на Зміїному перед смертю

28 лютого

На сторінці ВМС ЗС України пишуть, що морські піхотинці та прикордонники, яких взяли у полон російські окупанти на острові Зміїний, живі. 

«Ми дуже раді дізнатися про те, що наші побратими живі і з ними все добре!

Але російська пропаганда намагається розкрутити «новину» про те, що начебто влада України «забула», «поховала» своїх підлеглих.

При цьому морпіхи сміливо двічі відбили напади російських окупантів. Через брак БК вони не змогли продовжити захист острову.

У свою чергу, окупанти «забули» повідомити про те, що вони повністю розтрощили інфраструктуру острову: маяк, вишки, антени, тощо. Відповідно зв'язок із Зміїним був перерваний. Багаторазові спроби зв’язатися із особовим складом та дізнатися про його долю були марними. А постійні обстріли з боку бойових кораблів та авіації РФ не дозволили доправити підмогу за морськими піхотинцями.

Підсумовуючи сказане, хочемо додати, ворог вкотре продемонстрував свою сутність. І знов довів, що віри і правди в його діях і словах немає.

 

А своїх побратимів ми чекаємо з нетерпінням і всією душею», – йдеться у дописі.

26 лютого

16:40

Є надія, що всі українські захисники острова Зміїний можуть бути живими

Вся Україна отримала надію, що всі захисники Зміїного живі, повідомляє Державна прикордонна служба України.

Російські ЗМІ повідомили про доправлення в тимчасово окупований Росією Севастополь військовослужбовців України, які перебували на острові.

Попередня інформація про те, що серед прикордонників можуть бути загиблі надійшла перед тим як з захисниками втратився зв’язок.

Як вже повідомлялося, 24 лютого агресор вів обстріли з корабельних озброєнь та застосував бойову авіацію по прикордонникам та воїнам ЗСУ на острові Зміїний.

За наявною на той момент інформацією, інфраструктура була зруйнована, а острів захоплений.

До цього ворог неодноразово марно намагався залякати українських захисників з вимогами здатися і отримував одну єдину вірну відповідь – здаватися ніхто не буде.

Розуміємо, що пропагандисти рускага міра вміють робити потрібні інформаційні вкиди і використовувати їх, зазначаючи, що українські захисники здалися.

Прикордонники та бійці ЗСУ мужньо тримали оборону, особливо перед переважаючими засобами ураження і силами противника.

Робота, щоб дізнатися про долю українських захисників тривала по всім можливим напрямкам.

Наразі, після отримання інформації про їх ймовірне місцезнаходження, ДПСУ разом з ЗСУ проводить роботу по ідентифікації наших воїнів, що поширено у відкритих мережах.

«Ми щиро сподіваємося, хлопці якнайшвидше повернуться додому, а інформація, яка була отримана в момент атаки про загибель, не підтвердиться», – йдеться у дописі.

25 лютого

На острові Зміїний на півдні України російські військові закликали здатись українців. Останні «послали»  російський військовий корабель" «на**й».

Відповідний аудіозапис є у розпорядженні Української правди.

Згідно з записом, росіяни вимагають від українських прикордонників, які служать на острові Зміїний, здатися.

«Я російський військовий корабель. Пропоную скласти зброю і здатися, щоб уникнути кровопролиття та невиправданих жертв. Інакше на вас буде завдано бомбового удару», — двічі повторює противник.

Дослівна відповідь українських воїнів: «Російський військовий корабель іди нах**й!» 

Президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні повідомив, що прикордонники, що захищали острів, загинули.

«На нашому острові Зміїний, захищаючи його до останнього, всі хлопці-прикордонники героїчно загинули. Але не поступилися. Усім їм буде надано звання Героя України посмертно. Вічна пам'ять тим, хто віддав життя за Україну»», – сказав він.

 
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024