стрічка

У Білорусі вручили ноту протесту Україні через «порушення» державного кордону

05 Грудня 2021, 13:20
У Білорусі вручили ноту протесту Україні через «порушення» державного кордону 825
У Білорусі вручили ноту протесту Україні через «порушення» державного кордону

У Білорусі вручили ноту протесту Україні у зв'язку з «порушеннями державного кордону в повітряному просторі, що почастішали», повідомляє незалежне білоруське видання «Zerklo» з посиланням на Міністерство оборони Білорусі.

За інформацією відомства, ноту протесту вручили військовому аташе при посольстві України у Білорусі. Привід — порушення кордону українським гелікоптером Мі-8, яке сталося 4 грудня в районі пункту пропуску Нова Рудня.

Нагадуємо, що Державна прикордонна служба України заперечила цю інформацію

«Військовому аташе було доведено, що українська сторона уникає діалогу для вирішення спірних питань як по лінії міжнародного військового співробітництва, так і контролю над озброєннями, що дуже тривожно. Було наведено факти, що свідчать про ухилення України від виконання зобов'язань у рамках регіональних заходів довіри та безпеки, а також проведення на тлі обвинувальної щодо Республіки Білорусь риторики низки навчань поблизу білоруського державного кордону підрозділами збройних сил України. Сукупність даних фактів може свідчити про можливість появи загрози безпеці Республіці Білорусь на південному напрямку», - йдеться у заяві Міноборони.

Читайте також: Тактика дрібних капостей: що означає обстріляний стовп на українсько-білоруському кордоні

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024