стрічка

На Рівненщині медики внесли в базу не ті дані про щеплення від COVID-19

11 Листопада 2021, 08:21
AstraZeneca 490
AstraZeneca

Жителька Клесова Наталія Яцкевич стверджує, що давала письмову згоду на вакцинування AstraZeneca в Сарненському районному Центрі медико-санітарної допомоги, а в додатку «Дія» їй вказано вакцину CoronaVaс.

Через таку прикрість жінка опинилася в ситуації, за якої не знає чи проходити повторну вакцинацію. Про це Наталія Яцкевич повідомила журналістам Район.Сарни.

Жінка дала згоду на вакцинацію AstraZeneca, тому що по робочих справах має виїжджати за кордон. Тепер, скаржиться, не зможе виїхати, адже з вакцинацією CoronaVaс, яку підтягує застосунок «Дія», виїзд закордон їй закритий.

«Можливо, у них закінчилася вакцина AstraZeneca і вони без мого відома вирішили мене вакцинувати тим, що було. Не знаю, як це сталося. Тому хочу розібратись», – обурюється жінка.

Медики посилаються на те, що електронна система в них не працює вже два дні. Тому, мовляв, могла статися механічна помилка.

Наталії Яцкевич довелось викликати поліцію, аби внести ясність у ситуацію.

Після скандалу головлікар Сарненського районного Центру ПМСД Ольга Макимук пояснила, що помилка сталася, коли вносили інформацію у сертифікат вакцинації.

«Щеплювали вакциною AstraZeneca. При зіставленні всіх залишкових доз і щеплених ніяких невідповідностей не виявили», – заявила лікарка.

Координаторка з вакцинації у Рівненській області Олена Гандзюк під час онлайн брифінгу прокоментувала ситуацію: «Жінці була введена вакцина AstraZeneca, бо вона прийшла і виявила бажання щепитися саме нею. Але так як дані вносилися в електронну систему пізніше, помилково записали вакцину CoronaVac. Зміни внести можна, їй видалять дані про цю вакцинацію, перезавантажать застосунок «Дія» і, відповідно, підтягнуть ті дані про щеплення, які були дійсно проведені». 

Жінка написала в поліцію дві заяви: в першій поскаржилась на халатність медиків, у другій – на працівників поліції, які не склали протокол, коли вона вперше викликала поліцію.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024