стрічка

У Рожищенській громаді вакцинувалось 89% освітян

04 Листопада 2021, 11:55
У закладах освіти Рожищенської громади вакциновано 89% працівників 421
У закладах освіти Рожищенської громади вакциновано 89% працівників

На позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій обговорили створення безпечних умов для навчання та недопущення епідемічних ускладнень у дошкільних та навчальних закладах Рожищенської громади.

Про це повідомили на сайті Рожищенської міськради.

Як повідомив начальник гуманітарного відділу Ігор Кузава, відповідно до постанови Кабінетів Міністрів України в помаранчевому карантинному рівні у звичному режимі з дотриманням протиепідемічних норм можуть працювати освітні заклади, якщо понад 80% працівників мають хоча б одне щеплення від COVID-19. Дитячі садочки і початкова школа залишаються працювати, на них вимога не поширюється.

«У закладах освіти Рожищенської громади вакциновано 89% працівників, з яких однією дозою – 28%, двома – 61%. Лише у Луківській початковій школі щеплення зробили 66,6% персоналу, всі інші подолали 80% бар’єр. У дитсадках сіл Навіз, Сокіл, Топільне та в Навізькому ліцеї – 100% вакцинація працівників», – інформував посадовець. 

Станом на 29 жовтня малий відсоток щепленого персоналу був у закладах дошкільної освіти №3 міста Рожище (17,39%), селища Дубище (37,5%), сіл Козин (75%), Літогоща (75%), Мильськ (28,57%), Пожарки (0%).

Нагадаємо, у середині жовтня померла вчителька із села Пожарки, яка лікувалась від коронавірусу.

Ігор Кузава
Ігор Кузава

«У разі погіршення епідеміологічної ситуації в громаді чи в окремому закладі освіти учні перейдуть на дистанційне навчання. Враховуючи вищенаведене, прошу дозволити роботу закладів освіти у звичному режимі з обов’язковим дотриманням епідеміологічних правил», – звернувся до присутніх Ігор Кузава.

Члени комісії одноголосно вирішили не продовжувати осінні канікули, аби діти мали змогу повноцінно навчатися.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024