стрічка

Установка дверей: секрети майстрів

01 Червня 2021, 15:43
РЕКЛАМА 1169

Перед тим, як купувати двері, потрібно зрозуміти, як правильно їх вибрати. Придбання дешевих видів здатне зіпсувати стилістику приміщення. Дорогі полотна з оббивкою з натурального шпону красиві і натуральні, однак для їх тривалого використання потрібно передбачити стабільний мікрокліматичний фон в приміщеннях. Комплекти з телескопічними лиштвами — це можливість рівно встановити двері навіть при «завалених» стінах.

Припустимо, що ви вже придбали міжкімнатні двері та тепер хотіли б якісно виконати її монтаж тут стане у пригоді https://kiev.kabanchik.ua/category/ustanovka-dverey, на сервісі можна вибрати спеціаліста який встановить вибрані двері. 

На що потрібно звертати увагу якщо вирішили займатись монтажем самі?

 

Досвідчені фахівці, готові поділитися своїми знаннями, дають такі рекомендації

Секрети майстрів з монтажу дверей

Професіонал має свій комплект інструментів, перевірений на ділі. Якщо він використовує дриль на акумуляторі, то завжди має запасний зарядний блок.

Збірка дверей виконується на підлозі. Слід підкласти під них м'який тканинний матеріал, щоб не пошкодити облицювальний шар полотна, а також підлоговий матеріал.

Першою встановлюється коробка. Після її розміщення в отворі потрібно рівнем визначити, наскільки рівно проведена збірка. Після цього виконати остаточну фіксацію саморізами.

Важливо забезпечити якість врізання навісів: зазори між петлями і торцем полотна повинні бути по можливості зведені до 0.

  • Замок на дверях розміщується рівно, без перекосів.

  • Зазори між рухомою частиною комплекту і коробкою з усіх боків робляться однаковими і не перевищують 3 мм цього достатньо, щоб двері функціонували безшумно, а язичок ручки міг замикатися, утримуючи їх в закритому стані.

  • Рівноважне навішування полотна допомагає двері залишатися без провисань відкритою або закритою.

  • Двері монтуються, коли фінішні роботи з укладання підлоги завершені. При наявності не зовсім рівної підлоги важливо підрізати полотно під наявний рельєф, а не підкладати потім додаткові елементи внизу.

  • Добори для санвузлів з дерева або МДФ поводяться значно краще, ніж аналоги з ДСП. Нестабільна волога атмосфера призводить до розбухання елементів нижньої частини, виготовлених з деревно-стружкового матеріалу.

  • При складанні коробки повинні бути відсутніми зазори в кутових місцях сполучення елементів. Це стосується і лиштва, випиляних під 45. Кутові зони краще «посадити» на клей, щоб при експлуатації дверей складові не порушували суцільності з'єднань. Погано зафіксоване сполучення вже через пару місяців заявить про себе.

  • Запінення виконуйте акуратно, з урахуванням збільшення матеріалу в процесі твердіння. Надлишок піни здатний пошкодити фіксацію, привести до прогинання дверного короба. Орієнтовно отвори заповнюються на 1/3. Для остаточного застигання піни необхідні добу-дві (чим нижче температура, тим довше відбувається процес твердіння).

  • Вузький отвір досить оформити лиштвами. Дерев'яні елементи прикручують шурупами і фарбують в тон дверей. Ламіновані комплектуючі фіксують шурупами з заглушками або безшляпочними цвяхами. Для широкого простінка застосовують добірну планку, що приєднується на силіконі.

Володіючи секретами майстрів, ви швидко проконтролюєте процес складання і навішування дверей, що виконуються найнятими фахівцями. А якщо вирішили оволодіти цими знаннями самостійно, прийоми, перевірені на практиці іншими людьми, допоможуть здійснювати менше помилок.

Коментар