стрічка

На Рівненщині запрацювали дві оновлені амбулаторії. ФОТО

30 Грудня 2020, 10:33
527

У Гощанському районі запрацювали дві оновлені амбулаторії – у Тучині та Бугрині.

Заклади відремонтували, закупили сучасні апарати, обладнання та меблі. Реконструювали та оснастили амбулаторії завдяки проєкту Світового банку, – йдеться на сайті Рівненської облдержадміністрації.

«Загалом цього року в рамках проєкту Світового банку на Рівненщині відкрили 23 амбулаторії. Усі вони оновлені завдяки ремонту, укомплектовані сучасними меблями та обладнанням. Тому переконаний, що лікарям тут комфортно працюватиметься, а пацієнти отримуватимуть хороші медичні послуги. Ще 5-ть амбулаторій ми плануємо здати до кінця лютого 2021 року»,  наголосив в.о. голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Як розповіла головна лікарка КНП «Гощанський районний ЦПМСД» Тетяна Поліщук, для Тучинської амбулаторії перепланували перший поверх місцевої лікарні.

«Це був триповерховий заклад. І кабінети амбулаторії були розкидані по усіх поверхах. Це було незручно для пацієнтів. Тепер, після реконструкції, під заклад первинної меддопомоги виділений цілий перший поверх. Тож можна отримати послуги в одному місці», – розповідає Тетяна Поліщук.

Важливо, що приміщення під амбулаторію є доступне для людей з інвалідністю. Загалом тут понад десять кабінетів. Працює 20 медпрацівників. Вони обслуговують майже п'ять тисяч людей, у тому числі й дітей. У закладі функціонує денний стаціонар, фізкабінет, реєстратура, маніпуляційна тощо.

Закупили й сучасні меблі, обладнання.

У рамках проєкту Світового банку оновили й приміщення Бугринської амбулаторії. Для цього теж перепланували перший поверх лікарні. Зробили внутрішнє та зовнішнє опорядження, облаштували дев'ять кабінетів, один ізолятор. Є тут просторий хол, кімната для персоналу.

Тепер тут працюватиме чотири сімейні лікарі, які обслуговуватимуть 4,5 тисячі жителів.

Окрім відкриття амбулаторії, медики та громадськість віддали шану заслуженому лікарю України Івану Жовніру. Він доклав багато зусиль для розвитку медицини в Бугрині. Тепер на приміщенні медзакладу встановлена меморіальна дошка його імені.

За словами консультанта з фінансового управління проєкту Світового банку Наталії Бірюкової, будівельні роботи обох амбулаторій розпочалися наприкінці 2018 року. На Бугринську у рамках проєкт спрямували 5,7 мільйона гривень, а Тучинську – 3,9 мільйона гривень. Співфінансування надійшло й з обласного та місцевих бюджетів.




 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024