стрічка

У Луцьку – виставка робіт тих, хто формують естетичні смаки у дітей. ФОТО

09 Жовтня 2020, 09:42
Виставка 949
Виставка

У виставковій залі Луцької художньої школи відбулося відкриття виставки творчих робіт викладачів «Осіння палітра». Захід відбувається щороку з нагоди Дня художника, цьогоріч – вже всьоме.

Про це йдеться на сайті Луцькради.

День художника відзначають щороку у другу неділю жовтня з ініціативи Спілки художників України.

В експозиції представлені 22 картини живописні та дві фотосвітлини. Власні роботи презентували Ольга Кучма, Юлія Гетьман, Галина Івашків, Тетяна Ядчук-Богомазова, Надія Борисюк, Валентина Попова, Людмила Салинська, Віра Конська, Наталія Пилипчук, Петро Лошак, Іван Гаврилюк, Анатолій Солтис, Андрій Русанович, Людмила Манько.

«Це дуже гарна традиція, яка засвідчує поєднання викладацької роботи з творчістю. Вона представляє кожного художника-викладача, розкриває його учням», – зауважив під час відкриття виставки директор художньої школи Іван Гаврилюк.

Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук привітав усіх присутніх з прийдешнім святом – Днем художника.

«Ви навчаєте дітей, передаєте їм свій талант, ділитесь своїм життєвим та професійним досвідом, допомагаєте їм у становленні особистості, формуванні естетичних смаків. Можливо, в цій школі навчаються ті, хто буде прославляти наше місто на міжнародних та всеукраїнських конкурсах. Нехай Господь благословить вас на гарну працю», – зазначив він й подякував викладачам школи за їхній талант і творчі звершення, побажав наснаги в роботі та нових здобутків.

На захід також завітав Генеральний консул Чеської Республіки у Львові Павел Пешек. Він вручив грамоту Меланії Водько, учениці художньої школи, переможниці міжнародного конкурсу, що був організований за сприяння Генерального консульства.

До слова, у минулому навчальному році 23 учні здобули перемоги у престижних мистецьких конкурсах.















 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024